Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σε κλίμα αγανάκτησης και οργής για το κλείσιμο της ΕΡΤ και τις δηλώσεις του κ. Σίμου Κεδίκογλου, έλαβαν την Τετάρτη 12 Ιουνίου στη Χαλκίδα δυο εκδηλώσεις. Η πρώτη ήταν, η συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας για συντονισμό των αγωνιστικών δράσεων και η άλλη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών και κομμάτων στην πλατεία του Αγίου Νικολάου για τον τρόπο κλεισίματος της ΕΡΤ.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στην παραλία της Χαλκίδας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στην παραλία της Χαλκίδας

Αρχικά πραγματοποιήθηκε η συνέλευση που είχε προγραμματιστεί από το Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας, παρουσία Σωματείων της Εύβοιας, προκειμένου να αποφασιστούν οι ενέργειες που θα γίνουν μετά την απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ, καθώς και μετά την αιφνιδιαστική απόφαση για προκήρυξη απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, για την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Κοινή απόφαση όλων των Σωματείων και των παριστάμενων ήταν ο αγώνας, αφού όλοι πρέπει να αγωνιστούν απέναντι σε αυτή την αντισυνταγματική απόφαση, ότι ο αγώνας ουσιαστικά τώρα ξεκινάει και ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν απλά «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι». Στα πλαίσια ενίσχυσης και συσπείρωσης του αγώνα ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ, το Εργατικό Κέντρο αποφάσισε για την Πέμπτη 13 Ιουνίου, συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο και στη συνέχεια πορεία μέχρι το γραφείο του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Σίμου Κεδίκογλου. Στην πορεία θα συμμετέχουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ο ΣΥΡΙΖΑ, Σωματεία καθώς και το ΠΑΜΕ, το οποίο θα πραγματοποιήσει πρώτα τη δική του συγκέντρωση στις 10:00 στην Πλατεία Αγοράς.

Σημαντική ήταν και η δήλωση της κ. Μαρίας Σμυρναίου, Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας, για το σταθμό των εργαζομένων, αφού δήλωσε χαρακτηριστικά: «Την φωνή της ΕΡΤ μπορεί να την κλείσανε. Το Εργατικό Κέντρο έχει φωνή ακόμα, έχει τον 9.65, είναι εδώ, είναι ο σταθμός των εργαζομένων, είναι ο μοναδικός σταθμός στην Ελλάδα που λειτουργεί ακόμα με τα όποια προβλήματα του, μας κλέβουν μας τον κλείνουν, τον ανοίγουμε ξανά. Να ξέρετε ότι η φωνή υπάρχει και είναι εδώ και πρέπει όλοι μέσα από τον 9.65, να βγαίνουμε καθημερινά και να αναγγέλλουμε τα προβλήματα και να τα δείχνουμε. Θα προσπαθήσουμε από την μεριά μας διαδικτυακά και μέσω του 9.65 να δώσουμε φωνή στην ΕΡΤ, ώστε να μεταδίδει το πρόγραμμα της συνεχώς».

Παρών και ο κ. Σταύρος Μακαρίου, Πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ευβοίας ο οποίος δήλωσε τα ακόλουθα: «Τάσσομαι υπέρ των κινητοποιήσεων στη Χαλκίδα, ώστε να καταδείξουμε τον τοπικό χαρακτήρα αλλά και το ότι η Εύβοια γενικότερα εναντιώνεται στις πραξικοπηματικές ενέργειες της συγκυβέρνησης».

Με το τελείωμα της συνέλευσης αποφασίστηκε η συμμετοχή όλων των παριστάμενων στη συγκέντρωση που είχαν προγραμματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΛΜΕ, το Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το Θέατρο Χαλκίδας καθώς και αρκετός κόσμος στην πλατεία του Αγίου Νικολάου.

Στη συγκέντρωση που έλαβε χώρα στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στη Χαλκίδα, το κυρίαρχο αίσθημα ήταν η οργή και η αγανάκτηση προς το πρόσωπο του κ. Σίμου Κεδίκογλου και η συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ καθώς και η απαίτηση να ακυρωθεί άμεσα η πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου, βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε τα εξής: « Είμαστε εδώ, όχι μόνο για να εκφράσουμε τη συμπαράσταση μας στους 2650 απολυμένους της Κρατικής Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας αλλά κυρίως για να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας για όλα αυτά που συμβαίνουν στη κεντρική πολιτική σκηνή. Έχουμε απέναντι μας μια συγκυβέρνηση και να μην ξεχνάτε όλοι ότι δεν είναι μόνο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και όλα όσα γίνονται τόσα χρόνια έχουν την συνυπογραφή τους και τη συμμετοχή τους. Η χθεσινή πράξη νομοθετικού περιεχομένου ήταν η 19η στη σειρά. Και ξέρετε οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, όχι μόνο προσβάλλουν τη δημοκρατική διαδικασία αλλά κυρίως αυτούς που υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Στην προκείμενη περίπτωση η διάλυση της Κρατικής Ραδιοτηλεόρασης, του μόνου μέσου ενημέρωσης που είχε τη σχετική νομιμότητα, γίνεται ουσιαστικά για να θυσιαστεί η ενημέρωση του ελληνικού λαού στα πόδια των υπόλοιπων μέσων ενημέρωσης που όπως ασφαλώς γνωρίζετε στερούνται νομιμότητας. Πέραν αυτού η σημερινή μας συγκέντρωση είναι και η έναρξη μιας προσπάθειας ενός ανένδοτου αγώνα ο οποίος πραγματικά σε όλες τις πλατείες της Ελλάδας έχει αρχίσει πλέον να εμφανίζεται και να γιγαντώνεται και θέλουμε να αγωνιστούμε όλοι μας, τουλάχιστον σε πολύ σύντομο διάστημα αυτή η συγκυβέρνηση να τερματίσει τη θητεία της . Δεν πάει άλλο. Πρέπει να φύγουν να απελευθερωθεί η ελληνική κοινωνία, επιτέλους η Δημοκρατία να λάμψει και να μπορέσει ο ελληνικός λαός να εκφράσει τη θέληση του».

Ο κ. Στέφανος Μπασινάς, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας, έκανε τις εξής δηλώσεις: «Έχουμε καταλάβει όλοι ότι ζούμε σε μια ιδιότυπη χούντα. Ίσως είναι η σπίθα που πρέπει να ανάψει για να αποτρέψουμε όλα αυτά. Αύριο το πρωί (σ.σ. Πέμπτη 13 Ιουνίου) 11 ή ώρα όλοι στο Εργατικό Κέντρο , όλοι και όχι μόνο όσοι είμαστε εδώ, για να διατρανώσουμε ότι δεν ανεχόμαστε πλέον ζυγό στο κεφάλι μας. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ίσως είναι ευκαιρία να ενωθούμε».

Τα συνθήματα που κυριαρχούσαν ήταν : «Κάτω η χούντα του Σαμαρά», «Ψωμί, παιδεία ελευθερία η χούντα δεν τελείωσε το ‘73», «Η ΕΡΤ δεν είναι ιδιωτική, δεν είναι του Σίμου το μαγαζί», και «Πάρτε τον Κεδίκογλου και φύγετε από εδώ», ενώ αίσθηση προκάλεσε το τραγούδι από την κ. Ζωή Λιβανίου, Πρόεδρο του Θεάτρου Χαλκίδας, «το Ακορντεόν» που τραγούδησαν δυνατά όλοι μαζί οι παριστάμενοι.

Ακολούθησε πορεία στην παραλία της Χαλκίδας και συμβολικό κλείσιμο της Γέφυρας του Ευρίπου από τους συγκεντρωμένους. Όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Πέμπτη 13 Ιουνίου στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας στις 11 το πρωί.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας