Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο πρώην Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ., Αναστάσιος Λιάσκος κάνει το δικό του σχολιασμό για τις ευρωεκλογές.
Α. Λιάσκος
Α. Λιάσκος


Eviaportal.: Για ποιους λόγους θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ο Έλληνας πολίτης, πόσο σημαντική είναι η ψήφος και συμμετοχή του στις ευρωεκλογές;
Α.Λιάσκος: Η ομότιμη συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αυτονόητο ότι επιβάλλει τη συμμετοχή μας στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Η Ε.Ε. εξελίσσεται συνεχώς και ιδιαίτερα οι χώρες της ζώνης του Ευρώ, όπως είναι και η Ελλάδα, αποτελούν τον πυρήνα μιας «ομοσπονδίας» κρατών στην οποία λαμβάνονται πολύ σημαντικές για το μέλλον μας αποφάσεις. Ιδιαίτερα τώρα που βιώνουμε την παγκόσμια οικονομική κρίση αυτό καθίσταται πιο προφανές από ποτέ. Οι ευρωεκλογές αποτελούν τον πιο άμεσο και ουσιαστικό τρόπο με τον οποίο εμείς οι Ευρωπαίοι πολίτες μπορούμε να επηρεάσουμε τις ευρωπαϊκές διεργασίες που αφορούν τη ζωή όλων μας. Κατά συνέπεια θεωρώ τις ευρωεκλογές εξίσου σημαντικές με τις εθνικές εκλογές και τη συμμετοχή των Ελλήνων πολιτών σε αυτές προσωπική ευθύνη που αφορά τη διαμόρφωση της προοπτικής μας.

Eviaportal.: Πιστεύετε ότι θα είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και ένα μήνυμα για την ελληνική κυβέρνηση;
Α.Λιάσκος: Σαφώς, κάθε εκλογική αναμέτρηση παράγει τα συμπεράσματά της.

Eviaportal.: Γιατί ο Έλληνας πολίτης να επιλέξει το ευρωψηφοδέλτιο του δικού σας κόμματος;
Α.Λιάσκος: Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που ενέταξε την Ελλάδα στη Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Οι προκλήσεις που γέννιουνται σήμερα, σε ένα παγκοσμιοποιημένο, ολοένα ανταγωνιστικότερο περιβάλλον, και σε μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης, της οποίας το βάθος και τη διάρκεια ουδείς γνωρίζει, έχουν διασυνοριακά χαρακτηριστικά και μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο μέσω συντονισμένης προσπάθειας συνεργασίας σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Τριάντα χρόνια μετά την υπογραφή της συμφωνίας ένταξης της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια η αξία της συνεργασίας και της συλλογικότητας στην οποία επενδύσαμε αναδεικνύεται ολοένα και περισσότερο.
Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη των μεγάλων και δικαιωμένων εθνικών επιλογών. Είμαστε οι πρωτοπόροι και οι αυθεντικοί εκφραστές του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας, η μόνη διαχρονική πολιτική δύναμη αξιοπιστίας και συνέπειας. Είμαστε το κόμμα που στέκεται σταθερά προσηλωμένο στην Ευρωπαϊκή ιδέα χωρίς παλινωδίες. Για την ιστορία θα ήθελα απλώς να υπενθυμίσω ότι όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραφε στο Ζάππειο τη συμφωνία ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ η τότε Αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ αποχωρούσε και μας κατήγγελλε.

Eviaportal.: Πως σχολιάζεται την εμφάνιση νέων πολιτικών φορέων, που διεκδικούν ψήφο στις ευρωεκλογές, όπως η ΦιΣ (Φιλελεύθερη Συμμαχία) ή το «Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο» του Παπαθεμελή και Ζουράρι;
Α.Λιάσκος: Ως ανώδυνη ευκαιρία ανάδειξης κάποιων μικρών κομμάτων που στις εθνικές εκλογές δε θα ήταν δυνατή η εκπροσώπησή τους με ολοκληρωμένους συνδυασμούς πανελλαδικά. Το φαινόμενο παρουσιάζεται σχεδόν σε όλες τις Ευρωεκλογές.

Eviaportal.: Τι αλλαγές να περιμένουμε τα επόμενα χρόνια σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τόσο πολιτικά όσο και σχετικά με την σημερινή λεγόμενη οικονομική κρίση;
Α.Λιάσκος: Η Ε.Ε. εξελίσσεται δυναμικά. Η ΟΝΕ ήταν ένα μεγάλο βήμα στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Μέσα στην παγκόσμια οικονομική θύελλα που βιώνουμε βλέπουμε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κράτη μέλη της Ένωσης που είναι εκτός της ζώνης του Ευρώ. Η ενοποίηση της πολιτικής έκφρασης σε κάθε επίπεδο αποτελεί το μέλλον για την Ε.Ε.. Η Ελλάδα επιθυμεί μια Ευρώπη με ενιαία φωνή και ισχυρή διεθνή παρουσία και τη χώρα μας δυναμικά παρούσα στο ίδιο τραπέζι με τους άλλοτε ισχυρούς και απρόσιτους παίκτες της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής. Αυτό ήταν και το όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και της παράταξης μας. Από έθνος ανάδελφο και απομονωμένο να συμμετέχουμε σε μία οικονομική καταρχήν και προοδευτικά ολοένα και πιο ολοκληρωμένη συμμαχία κρατών που αφενός θα προστατεύει τη χώρα από εξωτερικούς κινδύνους και αφετέρου θα τις παρέχει καλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης και προόδου. Αυτό το όραμα που έγινε πράξη οφείλουμε να το διαφυλάξουμε και να το προάγουμε βελτιώνοντας το με υπεύθυνες πολιτικές επιλογές.


 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας