Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επιστολή του ο Γιάννης Σιαγιάννης, επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Δημότες», εκφράζει την άποψη του για όλα αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό μεταξύ του Δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά και την διαμαρτυρία του απέναντι στο ΤΕΕ, στον Ανέστη Πίσχινα και την Τεχνική Εταιρεία «Καμαριώτης Α.Τ.Ε.Ε.», για το έργο κατασκευής του παραλιακού δρόμου του Στόμιου.
Γιάννης Σιαγιάννης
Γιάννης Σιαγιάννης

Σ’ αυτές τις πράγματι δύσκολες ώρες για τους πολίτες και την περιοχή μας (όπως εξάλλου και για όλη τη χώρα)……

Σ’ αυτές τις ώρες που η γενικευμένη κρίση και ανέχεια στην περιοχή μας, βαθαίνει και από την έλλειψη βασικών υποδομών και την απουσία αναπτυξιακών μέτρων.

Σ’ αυτές τις ώρες που οι θέσεις εργασίας μειώνονται και νέες δεν δημιουργούνται.

Σ’ αυτές ακριβώς τις ώρες, απαιτείται αίσθημα ευθύνης, συναίσθηση του καθήκοντος, σκληρή και επίμονη δουλειά και προτάσεις προοπτικής, απ’ όλους όσους εμπλέκονται με το Δημοκρατικό προγραμματισμό της ανάπτυξης του τόπου μας.

Κυρίως όμως, απαιτείται σοβαρότητα, ωριμότητα, μετριοπάθεια, διαχειριστική επάρκεια και πνεύμα συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα για το καλό και την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Πιστεύουμε ότι αυτά τα στοιχεία δεν αποτέλεσαν ούτε αποτελούν χαρακτηριστικά αυτής της Δημοτικής Αρχής.

Αντίθετα τα επικοινωνιακά παιχνίδια και η διαίρεση, ο σφετερισμός και η οικειοποίηση, η πόλωση και οι «εξώδικοι» θεατρινισμοί, με στόχο τον επηρεασμό της κοινής γνώμης ή την περιχαράκωση ζωτικού ακροατηρίου σε φθίνουσες εκλογικά περιόδους, είναι στοιχεία της «στρατηγικής της έντασης», που η Δημοτική Αρχή ενισχύει ακόμη περισσότερο τελευταία.

Στόχος η συσπείρωση γύρω από κίβδηλα συνθήματα και «αγώνες» και η προσπάθεια «πολιτικής διατήρησης» εν όψει των προσεχών Αυτοδιοικητικών εκλογών.

Βέβαιο είναι, ότι αυτή η πολιτικά αιμορραγούσα πρακτική προσδιορίζει ουσιαστικά τα προβλήματα του τόπου, ως αντικείμενο προσπάθειας «πολιτικής διατήρησης» μιας «καθεστωτικής αντίληψης», και όχι ως υποκείμενο για επίλυση. (παιχνίδι «πολιτικής δήθεν μαγκιάς» γνωστό από το Δήμο Κύμης)

Συνειδητή επιλογή του κ. Θωμά να σφετεριστεί και να «παίξει επικοινωνιακά’ με το τεράστιο οδικό αλλά και οικονομικό πρόβλημα της περιοχής Στόμιο – Πλατάνα, Παραλία Κύμης – Σκύρου.

Έτσι τον άφηναν και έτσι συνήθισε να «παίζει» ο κ. Θωμάς.

  1. Γιατί ο κ. Θωμάς δεν συλλογικοποίησε στα αρμόδια όργανα του Δήμου την «επαναστατική του προς κάθε κατεύθυνση ρητορική»?
  2. Γιατί αυτοαναγορεύτηκαν αυτός και λίγοι υπ’ αυτόν, μοναδικοί πολίτικοι διαχειριστές της πολύπαθης περιοχής , για τη κατάσταση της οποίας έχουν τεράστιες ευθύνες?
  3. Γιατί απέκλεισε όλη την Αντιπολίτευση και ειδικά τους Τοπικά εκλεγμένους από τις «συσκέψεις» της Πλατάνας?
  4. Γιατί δεν έφερε το θέμα ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο?
  5. Γιατί δε ζήτησε άποψη από τα Τοπικά Συμβούλια των χωριών της περιοχής?
  6. Γιατί δεν παραδειγματίστηκε από την σοβαρή και υπεύθυνη στάση του Δημάρχου της Σκύρου κ. Χατζηγιαννάκη?
  • Διότι απλά δεν επιθυμούσε ουσιαστική, σοβαρή και υπεύθυνη στάση. Η μόνιμη πια όμως απροθυμία του αυτή, τούτη τη φορά έπεσε στα βράχια.
  • Διότι οι απαντήσεις αυτή τη φορά ήταν άμεσες και ακαριαίες.
  • Διότι δεν θύμιζαν άλλες εποχές και έτσι διέψευσαν τις «προσδοκίες» του.
  • Διότι διαψεύστηκε εκτός των άλλων και η τεχνητή κατηγοριοποίηση που προσπάθησε να επιβάλλει, δηλ. σ’ αυτούς που συμπαραστέκονται και νιώθουν περισσότερο το πρόβλημα του Στομίου και στους «άλλους.»

Η αλήθεια είναι ότι τα προβλήματα του τόπου δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελούν αιτία τεχνητής αντιπαράθεσης. Αντίθετα πρέπει να αποτελούν αιτία συναίνεσης και αθροίσματος δυνάμεων.

Αιτία απρόσκοπτης συνεργασίας και κοινών προγραμματισμών όλων των επιπέδων της Αυτοδιοίκησης αλλά και της Διοίκησης.

Με εκτίμηση και σεβασμό της αυτονομίας του ενός επιπέδου από το άλλο.

Με στόχο την επίλυση των σοβαρών πράγματι προβλημάτων της περιοχής μας.

Διαβάσαμε με τη δέουσα προσοχή τις ανακοινώσεις και ειδικά αυτή της Περιφέρειας σχετικά με το συμβατικό αλλά και τον πραγματικό χρόνο παράδοσης του έργου, όπως και τις παραμέτρους που θα επιτρέψουν την κυκλοφορία του δρόμου του Στομίου.

Η Περιφέρεια που χρηματοδοτεί, κατασκευάζει και επιβλέπει το έργο δεσμεύεται για την τήρηση των από κοινού συμφωνηθέντων χρονοδιαγραμμάτων.

Η εκ του αποτελέσματος τήρηση τους, θα είναι και η καλύτερη συμπαράσταση και απόδοση της αναληφθείσας υποχρέωσης, προς την πολύπαθη αυτή περιοχή του Δήμου μας, που απεγνωσμένα περιμένει «κίνηση» ασφαλή και πυκνή για την τόνωση της οικονομίας της και της αισιοδοξίας της.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
GANOTIS GIANNIS (17/6/2013 4:16:52 πμ)
kali h kritiki, alla nomizo pos prepei oloi na voithisete to Dimarxo na synexisei to ergo tou, exei deiksei oti agapa ton topo tou agapa thn EVIA kai prospathe
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας