Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ξεκίνησε τη Δευτέρα 17 Ιουνίου η καλοκαιρινή εκστρατεία της Βιβλιοθήκης Χαλκίδας με τίτλο: «Στις βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος». Με αφετηρία λοιπόν την πλατεία Αγίου Νικολάου Χαλκίδας, το καλοκαιρινό «ταξίδι» των παιδιών μόλις ξεκινάει…
Τα παιδάκια χωρίστηκαν σε ομάδες και το «ταξίδι» ξεκίνησε
Τα παιδάκια χωρίστηκαν σε ομάδες και το «ταξίδι» ξεκίνησε

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στη Χαλκίδα, μικροί και μεγάλοι έπαιξαν και διασκέδασαν με χρώματα, στο πρώτο μάθημα με τον τίτλο «Όλα τα χρώματα οδηγούν στην βιβλιοθήκη» και πιο συγκεκριμένα «Βάφουμε πολλά μέτρα χαρτιού» με υπεύθυνη την κ. Ροδούλα Σαμαρτζή, Εικαστικό.

Για το λόγο αυτό είχε διαμορφωθεί το σκέπαστρο της πλατείας του Αγίου Νικολάου με 4 χαρτόνια, ειδικά για τον χρωματισμό από τα παιδιά. Κύριο θέμα του σημερινού μαθήματος ήταν ο ζωγράφος Jackson Pollock, ο οποίος υπήρξε πραγματικό πρόσωπο, γεννημένος πριν 100 περίπου χρόνια στην Αμερική. Δεν είχε συγκεκριμένη εικόνα όταν ζωγράφιζε, αφού προσπαθούσε μέσα από την ζωγραφική του να εκφράσει τα πρωτόγνωρα συναισθήματα του. Αυτό προσπάθησε σήμερα να μεταφέρει και στα παιδιά η κ. Ροδούλα Σαμαρτζή. Να απελευθερώσουν το μυαλό και τη ψυχή τους και να αφεθούν στη μαγεία της ζωγραφικής.

Πως όμως πραγματοποιήθηκε αυτό; Πολύ εύκολα με τους εξής απλούς τρόπους:

Ο πρώτος τρόπος ήταν με ποτηράκια τα οποία ήταν τρύπια στον πάτο και αφού γέμιζαν με χρώμα, τα παιδιά έπρεπε να προχωράνε γύρω-γύρω από το χαρτόνι , χορεύοντας και χρωματίζοντας ταυτόχρονα. Στο χορό συνέβαλλε και η αφήγηση της ζωής του ζωγράφου, καθώς και το χτύπημα με ένα ξυλάκι του ντεφιού από την κ. Ροδούλα Σαμαρτζή.

Ο δεύτερος τρόπος ήταν με ξυλάκια τα οποία τα παιδιά βουτούσαν μέσα στο χρώμα και το άφηναν να στάξει τινάζοντας τα πάνω στο χαρτί. Μάλιστα πάνω στη βιασύνη των παιδιών να ζωγραφίσουν γρήγορα χύθηκαν τα χρώματα. Όμως αυτό δεν πτόησε κανέναν, πόσο μάλλον τους μικρούς μας φίλους που βούτηξαν τα χέρια τους μέσα στο χρώμα και αποτύπωναν σχέδια πάνω στα χαρτόνια.

Κάπως έτσι κύλησε η ώρα και τελείωσε η πρώτη μέρα της καλοκαιρινής εκστρατείας της Βιβλιοθήκης Χαλκίδας με τους γονείς να μαζεύουν…. τα ασυμμάζευτα (σ.σ. χρώματα στα ρούχα, τα χέρια και στα πόδια των παιδιών) και τα παιδιά να έχουν απολαύσει ένα μαγικό καλοκαιρινό απόγευμα.

Σημαντική ήταν βέβαια και η συμβολή των εθελοντών, οι οποίοι βοηθούσαν τα παιδάκια με τα χρώματα, ενώ έτρεχαν μέχρι την τελευταία στιγμή ώστε να είναι όλα άψογα και προσεγμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Μία από αυτές τις ομάδες είναι και η εθελοντική ομάδα «ΜιΦορΑκΑιΕΝαΚα». Η ομάδα φιλαναγνωσίας «ΜιΦορΑκΑιΕΝαΚα»,αποτελείται από την κ. Κορωναίου Βέτα, την κ. Καβαρατζή Ελένη, την κ. Καραντώνη Πετρούλα, την κ. Κολιοβέτα Κωνσταντίνα, την κ. Βισβίνη Λίτσα και την κ. Μαζιώτη Παγώνα.

Η αρχή έγινε και ένα ωραίο και δημιουργικό καλοκαίρι μόλις ξεκινάει...

Το πρόγραμμα της βιβλιοθήκης μπορείτε να το βρείτε εδώ ή στις ειδικές πινακίδες που υπάρχουν στον Άγιο Νικόλαο.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

Μ. Κακαρά 2 & Αντωνίου
34 100, Χαλκίδα
Tηλ.: 22210 22031
FAX: 22210 88778
www.vivlchalkida.gr
e-mail: [email protected]

και στη σελίδα της Βιβλιοθήκης στο facebook
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας