Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η ΕΠΚΑ-ΣΤΕ αξιοποιεί τις δυνατότητες του ΕΣΠΑ υπέρ των συμπολιτών μας και ανακοινώνει την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος με γενικό τίτλο: «Στερεά Ασπίδα για τον Καταναλωτή».
Γιώργος Μητροπέτρος
Γιώργος Μητροπέτρος

Είναι το πρόγραμμα που εγκρίθηκε στα πλαίσια του ΕΣΠΑ για την υλοποίηση με ίδια μέσα του Υποέργου «Στερεά Ασπίδα για τον Καταναλωτή» με Α/Α 1 της Πράξης «Στερεά Ασπίδα για τον Καταναλωτή» και Κωδ. ΟΠΣ 425658 του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013».

Η χρηματοδότηση γίνεται από το ΕΣΠΑ η εξασφάλιση της οποίας (χρηματοδότησης) αποτελεί σημαντικότατο επίτευγμα για την Ένωση μας διότι είναι από τα λίγες πιστοποιημένες ενώσεις καταναλωτών που κατάφεραν επιτυχώς να υποβάλλουν πρόγραμμα και φάκελο με αυστηρότατα κριτήρια αποδοχής από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Τα δύο προγράμματα έχουν όπως παρακάτω:

ΔΡΑΣΗ 1: ΝΕΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

H ΕΠΚΑ-ΣτΕ, θα οργανώσει στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδος δράσεις ενημέρωσης για τα δικαιώματα των νέων ως καταναλωτές, με στόχο την ενδυνάμωση της καταναλωτικής συνείδησης αυτής της ευπαθούς κατηγορίας καταναλωτών. Το συνολικό φάσμα δράσεων αποτελείται από ενέργειες όπως: μελέτες καταναλωτικής συμπεριφοράς νέων, έρευνες αγοράς που θα απεικονιστούν σε ιστοσελίδα, δράσεις διάχυσης με έντυπο υλικό, ανοιχτές εκδηλώσεις στην Περιφέρεια, συνεντεύξεις τύπου, συνεντεύξεις στα ΜΜΕ, προώθηση στα κοινωνικά δίκτυα και στη βάση μελών και φίλων της Ένωσης.

ΔΡΑΣΗ 2: ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο παρελθόν αποτελούσε την τρίτη Περιφέρεια της χώρας σε κατά κεφαλήν εισόδημα. Η βίαια όμως προσαρμογή της χώρας μας σε συνδυασμό με την αποβιομηχάνιση περιοχών όπως η Εύβοια και η Λαμία, έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρχουν χιλιάδες μη εξυπηρετούμενα δάνεια από νοικοκυριά που στο παρελθόν παρουσίαζαν υψηλή πιστοληπτική ικανότητα και αντίστοιχα είχαν δανειστεί για καταναλωτικούς, επαγγελματικούς ή στεγαστικούς σκοπούς. Η ΕΠΚΑ-ΣτΕ δέχεται καθημερινά ένα σημαντικό αριθμό τηλεφωνημάτων και επισκέψεων από υπερχρεωμένους καταναλωτές, στα πλαίσια της εφαρμογής των ευεργετημάτων του N. 3869/2010. Ένας μεγάλος αριθμός όμως καταναλωτών είναι αφενός ανενημέρωτος και αφετέρου δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να προσφύγει σε νομικούς για τις απαιτούμενες συμβουλές και ενέργειες. Η Ένωση θα υποστηρίξει καταναλωτές της Περιφέρειας, με τη συνδρομή νομικών και οικονομολόγων με δράσεις ενημέρωσης, ανοιχτές, διαδικτυακές και με χρήση εντύπων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου και των δύο δράσεων είναι 30.967,97€, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Η υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου των υποέργων έχει έναρξη την 01/06/2013 και λήξη την 30/11/2013.

Στα πλαίσια υλοποίησης αυτών των δράσεων η ΕΠΚΑ-ΣΤΕ καλεί τους καταναλωτές να ενημερώνονται από το site της Ένωσης αλλά και από τα γραφεία μας, για την πορεία των προγραμμάτων αλλά και των ενημερωτικών εκδηλώσεων και δελτίων για το πρόγραμμα υλοποίησης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΚΑ-ΣΤΕ

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟΥ

Γ. Μητροπέτρος

Πρόεδρος
Δημοφιλή σήμερα

Στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θα φιλοξενηθεί το 30ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γάλακτος

Στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θα φιλοξενηθεί το 30ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γάλακτος

15/2/2019
Το 30ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσποδνίας Εργαζομένων Γάλακτος Τροφίμων και ποτών ...
Κοπή Βασιλόπιτας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μητροπόλεως Χαλκίδος

Κοπή Βασιλόπιτας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μητροπόλεως Χαλκίδος

16/2/2019
Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβ...
Βραβεύσεις επιχειρήσεων και κοπή πίτας για το Επιμελητήριο Εύβοιας

Βραβεύσεις επιχειρήσεων και κοπή πίτας για το Επιμελητήριο Εύβοιας

16/2/2019
Το Επιμελητήριο Εύβοιας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ευβοίας και η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρημα...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας