Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στο EVIAPORTAL απαντάει και ο βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος για τις ευρωεκλογές και τις θέσεις του Κόμματος για την Ε.Ε..
Ο Βουλευτής Ευβοίας, Γιώργος Μαρίνος.
Ο Βουλευτής Ευβοίας, Γιώργος Μαρίνος.

Eviaportal.: Για ποιους λόγους θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ο Έλληνας πολίτης, πόσο σημαντική είναι η ψήφος και συμμετοχή του στις ευρωεκλογές;
Γ.Μαρίνος: Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία μας πρέπει να αξιοποιήσουν τη συμμετοχή στις Ευρωεκλογές και την ψήφο σαν μορφή πάλης χρησιμοποιώντας ως κριτήριο τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Απ’ αυτή τη σκοπιά πρέπει να τιμωρήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ που ευθύνονται για την Ανεργία, την Υποαπασχόληση, τους χαμηλούς μισθούς και τις άθλιες συντάξεις, την εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας, την καταστροφή του περιβάλλοντος.
Να καταψηφίσουν συνολικά τις πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν και στηρίζουν τη συνθήκη του Μάαστριχτ που προβλέπει την ελεύθερη κίνηση του κεφαλαίου και βρίσκεται πίσω από το σύνολο των επιθέσεων κατά των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων. Και σ’ αυτό το κρίσιμο ζήτημα οι ευθύνες αφορούν πρώτα βεβαίως τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά ευθύνες πρέπει να καταλογιστούν τόσο στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο ΛΑΟΣ που συμφωνούν με τη συνθήκη του Μάαστριχτ και στηρίζουν τη στρατηγική του κεφαλαίου.

Eviaportal.: Πιστεύετε ότι θα είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και ένα μήνυμα για την ελληνική κυβέρνηση;
Γ.Μαρίνος: Σημασία έχει να εκφραστεί η δυσαρέσκεια του λαού στο σωστό και αποτελεσματικό δρόμο με την καταψήφιση των δυνάμεων που είπαν τόσα χρόνια πολλά ψέματα στο λαό, παρουσιάζοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ιμπεριαλιστική Ένωση της πλουτοκρατίας, σαν λύση για τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες.
Αποφασιστική απάντηση είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ παίρνοντας υπόψη ότι σε αυτή την περίπτωση θα πιάσει τόπο η ψήφος και θα παλέψουν οι λαϊκές δυνάμεις από καλύτερες θέσεις.

Eviaportal.: Γιατί ο Έλληνας πολίτης να επιλέξει το ευρωψηφοδέλτιο του δικού σας κόμματος;
Γ.Μαρίνος: Η υπερψήφιση του ΚΚΕ αντιστοιχεί στα εργατικά –λαϊκά συμφέροντα και μπορούν οι εργαζόμενοι να το εμπιστευτούν, ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του.
Γιατί το ΚΚΕ, είπε την αλήθεια, προετοίμασε το λαό και αντιπαλεύει με συνέπεια τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα και την αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δίνει μάχες για κάθε πρόβλημα των εργαζομένων, διεκδικεί αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.
Συμβάλλει στην οργάνωση της αντίστασης στις συνθήκες της κρίσης,
απαιτώντας να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία που τη
δημιούργησε.
Αναδεικνύει σταθερά ότι οι εργαζόμενοι είναι οι παραγωγοί του πλούτου και τον καρπώνονται μια χούφτα πλουτοκράτες που έχουν στην ιδιοκτησία τους τα μέσα παραγωγής, τα εργοστάσια, τις επιχειρήσεις.
Μάχεται να δυναμώσει το εργατικό κίνημα, να προχωρήσει μπροστά η συμμαχία της εργατιάς με την αγροτιά, με τα λαϊκά στρώματα της πόλης, για να συγκροτηθεί ισχυρό μέτωπο κατά της πλουτοκρατίας και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, να ανοίξει ο δρόμος ανάπτυξης που υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού.

Eviaportal.: Πως σχολιάζεται την εμφάνιση νέων πολιτικών φορέων, που διεκδικούν ψήφο στις ευρωεκλογές, όπως η ΦιΣ (Φιλελεύθερη Συμμαχία) ή το «Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο» του Παπαθεμελή και Ζουράρι;
Γ.Μαρίνος: Δεν έχουν σχέση με τις αγωνίες του λαού, με την πάλη του. Θέλουν να λειτουργήσουν ως ανάχωμα, αποσκοπούν στον εγκλωβισμό λαϊκών δυνάμεων. Όσο για τους λεγόμενους οικολόγους, κριτήριο δεν είναι τι λέει η κάθε πολιτική δύναμη αλλά τι κάνει . Και τα σχήματα αυτά στηρίζουν βασικές επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν έχουν μέτωπο στο κεφάλαιο, στο κέρδος που καταστρέφει το περιβάλλον, είναι εφεδρείες του δικομματισμού.

Eviaportal.: Τι αλλαγές να περιμένουμε τα επόμενα χρόνια σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τόσο πολιτικά όσο και σχετικά με την σημερινή λεγόμενη οικονομική κρίση;
Γ.Μαρίνος: Στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης η Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται πιο αντιδραστική.
Το κεφάλαιο γίνεται πιο επιθετικό. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Αυτό ζούμε με τις αποφάσεις μέσα από τις οποίες η Ε.Ε , οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που τη στηρίζουν συμφωνούν και δίνουν δισεκατομμύρια Ευρώ στους τραπεζίτες, στους βιομήχανους και στα άλλα τμήματα της πλουτοκρατίας, παίρνοντας μέτρα κατά των εργαζομένων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα μέτρα που αποφάσισε η πρόσφατη σύνοδος κορυφής για επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, τη μείωση των ημερών εργασίας και των μισθών, την περικοπή κονδυλίων για τις συντάξεις και την Υγεία, την επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων.
Καμιά προσδοκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση που δημιουργήθηκε για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του κεφαλαίου, που διαμόρφωσε τους Ευρωτρομονόμους για να χτυπάει τους λαϊκούς αγώνες, που συγκρότησε τον Ευρωστρατό για να επεμβαίνει μαζί με το ΝΑΤΟ κατά λαών και κρατών.
Καμία προσδοκία από τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα τα πλουτοκρατίας και προσπαθούν να φορτώσουν την κρίση στις πλάτες του λαού.
Επιμονή στην οργάνωση των εργαζομένων, στην ανασύνταξη του εργατικού –λαϊκού κινήματος για να αντισταθεί, να διεκδικήσει, να συμβάλλει στο άνοιγμα του δρόμου για βαθιές, ριζικές αλλαγές. Αλλαγές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στα συμφέροντα των εργαζομένων.
Σε αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλει πολύ η ισχυροποίηση του ΚΚΕ που αγωνίζεται 90 χρόνια αποφασιστικά για τα λαϊκά δικαιώματα και δεν μπορεί κανείς να το σπιλώσει.
Αυτή είναι επιλογή ευθύνης.

 


 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας