Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Συνέντευξη στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1» , παραχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
Σίμος Κεδίκογλου
Σίμος Κεδίκογλου

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Καλημέρα κύριε υπουργέ.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Καλημέρα σας.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Αν όντως υπάρχει ένα τέτοιο κείμενο, αυτή η αποκάλυψη που έγινε προηγουμένως από τον κ. Κωνσταντινόπουλο. Υπάρχει ένα κείμενο, σε ένα χαρτί που το ίδιο κείμενο, το ίδιο χαρτί έχουν και οι τρεις αρχηγοί για τα όσα συμφώνησαν την Τετάρτη το βράδυ;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Όπως είπε και ο Πρωθυπουργός χθες το βράδυ υπήρχε μια άτυπη συμφωνία για το πλαίσιο το οποίο θα μπορούσε να ακολουθηθεί. Το μόνο που έμενε να προσδιοριστεί, ήταν ο ακριβής αριθμός των υπαλλήλων που θα ήταν στη μεταβατική αυτή φάση του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Ο Πρωθυπουργός είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να αυξήσει αυτόν τον αριθμό στο πλαίσιο που ανέφερε ο κ. Κωνσταντινόπουλος. Και όπως είπε και ο Πρωθυπουργός στο μήνυμά του χθες το βράδυ, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ότι την τελευταία στιγμή προσήλθε με άλλες θέσεις ο κ. Κουβέλης.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ο κ. Βορίδης είπε ότι χθες, γιατί ήταν ένας από εκείνους που εκλήθησαν στο Μέγαρο Μαξίμου και πήγε, είπε ότι το κείμενο αυτό το είδε.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Είναι γεγονός.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Άρα επιβεβαιώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την ύπαρξη αυτού του κειμένου, του non paper

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Μαζί ήμασταν με τον κ. Βορίδη.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Αυτά, το non paper κανονικά δεν ανακοινώνεται, δεν δημοσιοποιείται. Η αναφορά της ύπαρξής του…

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Αναφέραμε το πλαίσιο επί του οποίου είχαν συμφωνήσει αρχικά.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Θεώρησε προηγουμένως ο κ. Κωνσταντινόπουλος την αναφορά της ύπαρξής του και δεν τον επιπλήττουμε, καλά έκανε, είδηση έβγαλε, για μας είδηση είναι…

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Πρέπει ο κόσμος σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάει η χώρα, γιατί παίρνουμε μεγάλες αποφάσεις ο καθένας από τη μεριά του, πρέπει να γνωρίζει όλη την αλήθεια.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Αντιλαμβάνεστε ότι η ύπαρξη ενός τέτοιου κειμένου όμως διαφοροποιεί αρκετά το ό,τι έχει συμβεί μέχρι στιγμής. Κύριε υπουργέ, θέλω να μου πείτε, τι γίνεται τώρα, σήμερα. Θα προχωρήσουμε σε ανασχηματισμό; Σήμερα μετά τις παραιτήσεις, τις αναμενόμενες παραιτήσεις δύο υπουργών και δύο υφυπουργών, πρέπει να καλυφθούν τα κενά αυτά.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Σε αυτά που αναφέρατε, περιμένουμε να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς. Όπως είπε και ο Πρωθυπουργός χθες το βράδυ, ελπίζουμε σε συνέχιση της στήριξης από τη Δημοκρατική Αριστερά. Από εκεί και πέρα, ας αφήσουμε να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική της Ομάδα και θα δούμε. Το βέβαιο είναι ότι προχωράμε στο δρόμο που έχει ανάγκη η πατρίδα. Προχωράμε στις μεταρρυθμίσεις που είναι απολύτως αναγκαίες για να βγούμε από την κρίση όσο γίνεται γρηγορότερα. Δεν πρέπει να πέσουμε σε ακυβερνησία, δεν πρέπει να πέσουμε σε στασιμότητα.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Βέβαια δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το θέμα και με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜ.ΑΡ., γιατί όπως είπατε και εσείς μπορεί να προκύψουν από εκεί διαφοροποιήσεις. Δεν είναι τίποτε σίγουρο ακόμα. Θα πρέπει να περιμένουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες. Πάντως, μιλώντας με συνταγματολόγο μας είπε ότι ακόμα και να έχουμε άρση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από την πλευρά της ΔΗΜ.ΑΡ., δεν συντρέχουν συνταγματικοί λόγοι για να ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης στη Βουλή, εφόσον έχουμε τη δεδηλωμένη στήριξη από την πλευρά του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Και το άθροισμα των βουλευτών ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. υπερβαίνει τους 150, είναι 153. Αυτό το λέμε γι` αυτούς που άνοιξαν τώρα το δέκτη τους και δεν άκουσαν την προηγούμενη συζήτηση που είχαμε με τον συνταγματολόγο κ. Χρυσόγονο. Εδώ μπαίνουν όμως κάποια ζητήματα. Νέα προγραμματική συμφωνία με το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ:. Θα καθοριστεί μέσα στις επόμενες ημέρες…

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Άρα, λοιπόν περιμένετε την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜ.ΑΡ. για να ληφθούν οι αποφάσεις κύριε υπουργέ.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Σας επαναλαμβάνω, ελπίδα μας είναι να συνεχίσει να υπάρχει η στήριξη. Δεν μπορούμε όμως να μην ξεχωρίσουμε και επαινέσουμε τη στάση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. το οποίο με υπευθυνότητα στηρίζει την κυβέρνηση σταθερά και σε αυτή τη δύσκολη καμπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Αντί να μας επαινέσετε, το καλύτερο που πρέπει να κάνετε, είναι να σεβαστείτε αυτή την προγραμματική συμφωνία και να μην υπάρξουν μονομερείς ενέργειες. Αυτό πρέπει να κάνουμε. Αυτό είναι το σημαντικότερο που πρέπει να κάνουμε για τη χώρα και όχι για μας.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Κύριε Κωνσταντινόπουλε, γνωρίζετε ότι σε επίπεδο των δικών μου αρμοδιοτήτων είχαμε και έχουμε τακτική συνεργασία και είμαι δεκτικός σε κάθε πρόταση και παρατήρηση από εσάς.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Το θέμα δεν είναι να είστε εσείς δεκτικός, το θέμα είναι η κυβέρνηση. Τι να το κάνουμε αν είστε εσείς και μετά ανακοινώνεται το κλείσιμο της ΕΡΤ, όπως όλοι ξέρουμε.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Αυτό ήταν ένα άλλο ζήτημα που λειτούργησα ως κυβερνητικός εκπρόσωπος και γνωρίζετε το πλαίσιο στο οποίο κινείται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Προς Θεού, δεν έχετε ατομικώς ευθύνη…

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Από εκεί και πέρα, υπάρχουν πάρα πολλά που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε μαζί.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Άρα, κύριε υπουργέ περιμένουμε λοιπόν τις αποφάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ., που πάλι θα περιμένουμε τη ΔΗΜ.ΑΡ. γιατί και χθες το ίδιο πράγμα έγινε και που αμέσως μετά από αυτές τις αποφάσεις. Πέραν αυτού ενημερώνομαι ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις από στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. Είχε διαφοροποιηθεί ο κ. Οικονόμου…

ΚΟΥΤΡΟΚΟΗ: Ο κ. Ψαριανός και ο κ. Μπίστης και τώρα μαθαίνουμε ότι και ο κ. Οικονόμου…

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ο κ. Οικονόμου λέει ότι πρέπει να παραμείνει στην κυβέρνηση. Άρα, κύριε υπουργέ, περιμένοντας την απόφαση της ΔΗΜ.ΑΡ., έχω την αίσθηση ότι στη συνέχεια θα πρέπει να δρομολογηθούν εξελίξεις. Και οι εξελίξεις που θα δρομολογηθούν θα είναι ανάλογες των αποφάσεων που θα ληφθούν από τη ΔΗΜ.ΑΡ. Εάν παραιτηθούν οι υπουργοί, θα έχουμε σήμερα την αντικατάστασή τους ή από Δευτέρα;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Ακριβώς τον προγραμματισμό δεν μπορώ να σας τον πω. Να δούμε τι θα αποφασίσουν, τι ώρα θα τελειώσουν. Το σίγουρο είναι ότι διάθεση συνεννόησης υπάρχει. Κύριε Παπαδάκη, αν μου επιτρέπετε, υπάρχει και ένα νέο δεδομένο. Βγήκε και η απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία είναι σαφέστατη και πιστεύουμε ότι μπορεί να διευκολύνει…

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Σαφέστατη και ως προς το άνοιγμα των συχνοτήτων.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Αυτό μπορεί και θα γίνει άμεσα. Εμείς είχαμε πει κύριε Παπαδάκη ότι είναι θέμα ελάχιστων ημερών, εάν υπάρχει συμφωνία…

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή. Ο καλός δικηγόρος κ. Βορίδης γνωρίζει πάρα πολύ καλά και δεν θα με διαψεύσει ότι το «άμεσα εκτελεστή» είναι τώρα. Γιατί αν αφορούσε ιδιώτη η υπόθεση αυτή, μπορούσε να ασκηθεί δίωξη εναντίον του ιδιώτη…

ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό μας το είπε συνταγματολόγος.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Είναι άμεσα εκτελεστή όταν έχεις όλα τα μέσα στη διάθεσή σου. Εδώ έχουμε ιδιόμορφες συνθήκες.

ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Μα, τι άλλαξε;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Εννοώ ότι το Ραδιομέγαρο είναι υπό κατάληψη, εννοώ ότι υπάρχουν κάποιες ιδιομορφίες τις οποίες πρέπει να φροντίσουμε. Το «άμεσα», θα πει και ο Μάκης Βορίδης, έχει ένα εύλογο διάστημα εφαρμογής.

ΒΟΡΙΔΗΣ: Η παράγραφος 2 της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας αναθέτει, διατάσσει για την ακρίβεια, τον υπουργό Οικονομικών και τον αρμόδιο υφυπουργό, τον κ. Κεδίκογλου, να λάβουν τα αναγκαία οργανωτικά μέτρα, προκειμένου να επαναχρησιμοποιηθούν οι συχνότητες και οι ιστότοποι από το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, τον νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Αυτή είναι η παράγραφος 2. Η έννοια της υπάρξεως αναγκαίων οργανωτικών μέτρων προφανώς υπονοεί έναν εύλογο χρόνο, προκειμένου να υπάρξουν αυτά τα οργανωτικά μέτρα

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Θέλω να ευχαριστήσω τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Κεδίκογλου. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη συμβολή σας στην ενημέρωσή μας.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Να είστε καλά.
Δημοφιλή σήμερα

Χριστουγεννιάτικο κονσέρτο «Όλη η πόλη μια μουσική» των Μουσικών Συνόλων της Χαλκίδας

Χριστουγεννιάτικο κονσέρτο «Όλη η πόλη μια μουσική» των Μουσικών Συνόλων της Χαλκίδας

7/12/2018
Το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο κονσέρτο των Μουσικών Συνόλων του ΔΟΑΠΠΕΧ, θα π...
Θεατρική παράσταση «το παραμυθοχωριό θέλει να πάει θτο θχολειό» στη Χαλκίδα

Θεατρική παράσταση «το παραμυθοχωριό θέλει να πάει θτο θχολειό» στη Χαλκίδα

7/12/2018
Η θεατρική ομάδα του Νοσοκομείου Χαλκίδας και ο Σύλλογος Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας “...
Θρησκευτική εορτή Αγίου Ελευθερίου στη Χαλκίδα

Θρησκευτική εορτή Αγίου Ελευθερίου στη Χαλκίδα

7/12/2018
Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου, Επισκόπου Ιλλυρικού, εντός του προαυλίου χώρου του 1...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας