Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο βουλευτής είχε καταθέσει ερώτηση στα αρμόδια Υπουργεία προτείνοντας τρόπους εξοικονόμησης των ποσών που δαπανά το Δημόσιο για τηλεπικοινωνίες, καθώς είναι πολλά τα εκατομμύρια που θα μπορούσε να εξοικονομεί κάθε χρόνο.
Συμεών Κεδίκογλου
Συμεών Κεδίκογλου

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απαντά ότι «επιχειρείται μια ολοκληρωμένη και προσεκτική αντιμετώπιση του θέματος» μέσω τριών παρεμβάσεων. Καλώς έχουν όλα αυτά, ωστόσο κρίσιμο είναι, προσθέτει ο βουλευτής, να συντελούνται και με γρήγορους ρυθμούς, γιατί όσο καθυστερούμε σπαταλούνται άσκοπα δημόσιες δαπάνες.

Αναλυτικότερα, οι τρεις παρεμβάσεις που αναφέρει στην απάντησή τους το Υπουργείο είναι οι ακόλουθες:

1. Διαπραγμάτευση με τους παρόχους για υφιστάμενες χρεώσεις μέσω μιας επιτροπής που έχει συσταθεί γι’ αυτό το σκοπό.

2. Το έργο ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι που αφορά 4.500 κτίρια και είναι στα πρόθυρα υπογραφής των συμβάσεων με ΟΤΕ & FORTHNET, μόλις ολοκληρωθεί και ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι θα είναι ο μοναδικός πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών των 4.500 κτιρίων και θα διακόπτονται πάσης φύσεως «παράπλευρες» τηλεπικοινωνιακές συμβάσεις.

3. Το έργο ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, το οποίο αφορά στο σύνολο των κτιρίων φορέων του Δημοσίου.

Σε αυτό το έργο ο Συμεών Κεδίκογλου είχε σταθεί εκτενέστερα στην ερώτησή του λόγω των αναβολών και καθυστερήσεων που παρουσιάζει. Το υπουργείο απαντά ότι αναμένεται η έγκριση της κοινοτικής χρηματοδότησης (172,3εκ. ευρώ) αλλά και η εξασφάλιση των πιστώσεων τακτικού προϋπολογισμού των 458,2 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Οικονομικών και το Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών. Σύμφωνα πάντα με το Υπουργείο, εντός του μήνα αναμένεται η προκήρυξη του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ και εντός της χρονιάς η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων. Ο βουλευτής θα παρακολουθεί την τήρηση του χρονοδιαγράμματος και αν χρειαστεί θα επανέλθει.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας