Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Πρόκειται φυσικά για την 7η δράση της Δημόσιας Βιβλιοθήκη Χαλκίδας, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 25 Ιουνίου στο Κρηπίδωμα, στην παραλία της Χαλκίδας.

Το θέμα της σημερινής πρώτης συνάντησης (σ.σ. θα ακολουθήσει και δεύτερη με το ίδιο θέμα) ήταν το μαύρο βιβλίο των χρωμάτων, με βάση το οποίο τα παιδιά θα ανακάλυπταν τρόπους να «αισθάνονται» τα χρώματα μέσα στο σκοτάδι, καθώς και η γνωριμία με το χρώμα, σύμφωνα με το οποίο το κάθε παιδί θα έγραφε ένα κείμενο με το πώς θα ήταν το χρώμα αν το ένιωθε, το άκουγε και το μύριζε.

Αρχικά έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Το μαύρο βιβλίο των χρωμάτων» της Menena Cottin με τη συνοδεία μουσικών οργάνων, με τα παιδιά να ακούνε αφοσιωμένα και με μεγάλη προσήλωση την αφήγηση του παραμυθιού, με τη μουσική να τα βοηθάει να βιώνουν και να μετέχουν και αυτά στο παραμύθι.

Μετά την αφήγηση του παραμυθιού η Ομάδα Φιλαναγνωσίας «ΜιΦορΑκΑιΕΝαΚα», έφερε τα παιδιά σε επαφή με τα όργανα ενώ τα βοήθησε να εκφραστούν μέσω των δραστηριοτήτων τους με τα χρώματα. Τα παιδιά άφησαν τη φαντασία τους ελεύθερη και δημιούργησαν πολλά ωραία και πρωτότυπα κείμενα.

Για άλλη μια φορά σημαντική ήταν η συμβολή των εθελοντών, όπως της ομάδας Φιλαναγνωσίας «ΜιΦορΑκΑιΕΝαΚα», καθώς και άλλων οι οποίοι όχι μόνο πρόσφεραν χαρά στα παιδιά αλλά βοήθησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να έχει επιτυχία αυτό το εγχείρημα και βοηθούν από την αρχή, μετέχοντας ενεργά σε όλες τις δράσεις της Βιβλιοθήκης.

Με αυτόν τον τρόπο η ώρα κύλησε ευχάριστα και δημιουργικά και όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη δράση της βιβλιοθήκης, την Τετάρτη 26 Ιουνίου το πρωί στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης Χαλκίδας.

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας