Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η περιοδεία του Αζέρου πρέσβη ξεκίνησε την Πέμπτη το πρωί όπου και συναντήθηκε στο Δημαρχείο με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Αναγνώστου. Τον κ. Μουσταφάγιεφ συνόδευαν ο προσωπικός του φίλος κ. Ιωάννης Παπαγρηγορίου και ο πρόεδρος του ΕλληνοΑζερικού Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.
Δημήτρης Σκαρλάς Αντιδήμαρχος, Ραχμάν Μουσταφάγιεφ, Βασίλης Βελέτζας, Γιάννης Παπαγηρηγορίου
Δημήτρης Σκαρλάς Αντιδήμαρχος, Ραχμάν Μουσταφάγιεφ, Βασίλης Βελέτζας, Γιάννης Παπαγηρηγορίου

Μουσταφάγιεφ και Ανανγνώστου αφού αντάλλαξαν τα αναμνηστικά δώρα μίλησαν για τις δυνατότητες πολιτιστικής συνεργασίας των δύο λαών καθώς και τις ομοιότητες που έχουμε στην κουλτούρα και στο φαγητό. Τέλος συζητήθηκε το ενδεχόμενο η Χαλκίδα να επιλεγεί ως μια από τις πόλεις που θα ενταχθούν στο πολιτιστικό πρόγραμμα που θα διοργανώσει στην Ελλάδα η πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν με στόχο την σύσφιξη των πολιτιστικών σχέσεων των 2 λαών.

Μετά ο κ. Παπαγρηγορίου συνόδευσε το Αζέρο Πρέσβη στο Επιμελητήριο Ευβοίας όπου το ΣΔ του Επιμελητηρίου και την Ευβοϊκής Τράπεζας καθώς και διάφοροι φορείς υποδέχθηκαν τον κ. Μουσταφάγιεφ. Στην συνάντηση μετά την ανταλλαγή των καθιερωμένων αναμνηστικών δώρων συζήτησαν τις πιθανότητες επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών, όπου και συμφωνήθηκε η διενέργεια στο εγγύς μέλλον επιχειρηματικής ημερίδας σε συνεργασία με το Ελληνοαζερικό επιμελητήριο.

Στη συνέχεια ο Αζέρος Πρεσβευτής επισκέφθηκε τα γραφεία του ΠΒ και την τοπική αγορά της Χαλκίδας. Το μεσημέρι ο κ. Μουσταφάγιεφ συνοδευόμενος από τον Ιωάννη Παπαγρηγορίου και τον Γιώργο Παπαδόπουλο επισκέφθηκαν το εργοστάσιο έτοιμων φαγητών "Παλίρροια" στο Βασιλικό όπου και ενημερώθηκαν από τον Ιδιοκτήτη και Δνων Σύμβουλο Κώστα Σουλιώτη για τα προϊόντα της εταιρείας.

Το βράδυ στο ξενοδοχείο Πέλαγος ο Ιωάννη Παπαγρηγορίου διοργάνωσε προς τιμή του κ. Μουσταφάγιεφ μια ξεχωριστή χορευτική βραδιά με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους όπου ο Χορευτικός Σύλλογος Καππαδοκίας και Προκοπιέων της κ. Σοφίας Ευγενικού παρέθεσε μοναδικούς χορούς της Καππαδοκίας οι οποίοι συγκίνησαν τον Αζέρο Πρεσβευτή μιας και η μουσική και οι χοροί ήταν πολλοί συγγενικοί με αυτούς της χώρας του.

Την επόμενη ημέρα Παρασκευή ο κ. Μουσταφάγιεφ επισκέφθηκε συνοδευόμενος από τον Ιωάννη Παπαγρηγορίου την Ερέτρια όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Βασίλη Βελέντζα και τοπικούς φορείς. Η συνάντηση ήταν σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα ενώ ακολούθησε ξενάγηση και στους αρχαιολογικούς χώρους πριν παρατεθεί γεύμα από την Δημοτική αρχή στους καλεσμένους.

Ο κ. Μουσταφάγιεφ ενθουσιάστηκε πάρα πολύ από την φιλοξενία και με την παρότρυνση του φίλου του Ιωάννη Παπαγρηγορίου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενταχθεί και η Ερέτρια στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων της πρεσβείας.

Κατά την παραμονή του στην Ερέτρια ο κ. Μουσταφάγιεφ επισκέφθηκε και την τοπική βιοτεχνία αποξηραμένων φρούτων του κ Κοντού όπου και ενημερώθηκε για τις εξαγωγικές δυνατότητες της βιοτεχνίας και τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα που παράγει. Έμεινε πολύ ενθουσιασμένος και υποσχέθηκε να βοηθήσει ώστε αυτά να προωθηθούν και στην Αζέρικη αγορά.

Την επόμενη ημέρα ο Αζέρος Πρεσβευτής μαζί με τον Ιωάννη Παπαγρηγορίου και τον Πρόεδρο του ΕλληνοΑζερικού Επιμελητηρίου ξεκίνησαν για την Β. Εύβοια. Στο Προκόπι έκαναν στάση όπου και επισκέφθηκαν τον Αγ. Ιωάννη τον Ρώσο, με τον κ. Μουσταφάγιεφ να εκφράζει τον μεγάλο του σεβασμό και θαυμασμό στην αγιοσύνη του οσίου Ιωάννη.

Αργά το μεσημέρι κατέληξαν στην Αιδηψό όπου και ξεκουράστηκαν σε γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής γνωστό για τις ιαματικές του πηγές. Το απόγευμα είχαν συναντήσεις με τοπικούς φορείς του Τουρισμού με στόχο την ανάδειξη της Αιδηψού ως τουριστικού προορισμού των Αζέρων τουριστών.

Την επόμενη και τελευταία ημέρα της περιοδείας του Αζέρου Πρέσβη στην Εύβοια, ο κ. Μουσταφάγιεφ μαζί με τον Ιωάννη Παπαγρηγορίου και των Γιώργο Παπαδόπουλο περιόδευσαν σε όλη την Β. Εύβοια, Αγ. Νικόλαο Λιχάδα, Ωρεούς, Πευκί, Αγ. Άννα και Λίμνη όπου το χορευτικό συγκρότημα "το Λύμνι" έδωσε παράσταση μαζί με άλλα χορευτικά συγκροτήματα ενώ κέρασε τον Αζέρο Πρέσβη τοπικά παραδοσιακά εδέσματα τα οποία ετοίμασαν τα ίδια τα μέλη του.

Κλείνοντας ο κ. Μουσταφάγιεφ την περιοδεία του στην Εύβοια ευχαρίστησε θερμά τον στενό του φίλο Ιωάννη Παπαγρηγορίου για την επιτυχή οργάνωση αυτής και έδωσε την υπόσχεσή του να αναδείξει την Εύβοια στην χώρα του ξεκινώντας με την διοργάνωση μιας αποστολής Αζέρων δημοσιογράφων και τηλεοπτικών δικτύων τα οποία και θα επισκεφθούν σύντομα την Εύβοια για να παρουσιάσουν τις ομορφιές της στο Αζερμπαϊτζάν
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας