Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
«Μάχη» για μια θέση σε ιδιωτικούς και δημοτικούς βρεφονηπιακούς θα δώσουν και φέτος χιλιάδες δικαιούχους μητέρες που εντάσσονται στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, μέσω του οποίου φιλοξενούνται δωρεάν τα παιδιά τους στους σταθμούς.
Νέα εισοδηματικά όρια για δωρεάν εγγραφή σε παιδικούς σταθμούς
Νέα εισοδηματικά όρια για δωρεάν εγγραφή σε παιδικούς σταθμούς

Το επιδοτούμενο πρόγραμμα προβλέπει τη φιλοξενία συνολικά 60.000 παιδιών, καθώς έχουν εξασφαλιστεί 150 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμένεται να καταθέσουν αιτήσεις περισσότερες από 120.000 μητέρες.

Η προκήρυξη για την έναρξη του προγράμματος ανακοινώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (ΕΕΤΑΑ), σύμφωνα με την οποία, η υποβολή των αιτήσεων από τις μητέρες θα γίνεται από τις 25 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου ταχυδρομικά στην ΕΕΤΑΑ.

Αυτή την φορά προβλέπονται αυστηρότερα οικονομικά κριτήρια καθώς το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κατεβαίνει στις 30.000 ευρώ από 40.000 ευρώ που ήταν πέρυσι. Επίσης, αφορά τα εισοδήματα του 2011, γεγονός που πλήττει πολλές μητέρες οι οποίες είχαν το 2012 αρνητικές μεταβολές στο εισόδημά τους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινωνικής επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Σ. Δανιηλίδη, το γεγονός αυτό αφήνει πολλές μητέρες εκτός του προγράμματος, το οποίο όμως ούτως ή άλλως αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες που και φέτος λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν αυξηθεί. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2011 είχαν υποβάλλει 48.000 μητέρες αιτήσεις, το 2012 95.028, ενώ φέτος αναμένεται να εκτοξευθούν στις 120.000, χωρίς να αποκλείεται και να τις ξεπεράσουν.

Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι μητέρες έως 2 παιδικών με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 30.000€. Για μητέρες που έχουν έως τέσσερα παιδιά, το πλαφόν είναι 35.000€, ενώ για μητέρες από πέντε παιδιά και πάνω το όριο φτάνει στις 40.000 ευρώ.

Για πρώτη φορά δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους. Μαζί με την αίτηση συμμετοχής θα υποβάλλονται πρωτότυπα ή επικυρωμένα αντίγραφα των δικαιολογητικών ή απλή φωτοτυπία με επισυναπτόμενη υπεύθυνη δήλωση με επικυρωμένο το γνήσιο της υπογραφής τους.

Τα δικαιολογητικά είναι:

• Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ. Για τις αλλοδαπές μητέρες απαιτείται και άδεια διαμονής σε ισχύ. Σε περίπτωση που έχει λήξει απαιτείται και αίτηση ανανέωσής της συνοδευόμενη από βεβαίωση του αρμόδιου φορέα ότι έχει κατατεθεί η σχετική αίτηση.

• Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (που να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου τριμήνου πριν από την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας πρόσκλησης).

• Εκκαθαριστικό σημείωμα ή αντίγραφο για το οικονομικό έτος 2012.
Δημοφιλή σήμερα

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

21/2/2019
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ που ισχύει από το Σάββατο 23 μέχρι και την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, στην Εύβοια....
Η Σκύρος σε αποκριάτικους ρυθμούς

Η Σκύρος σε αποκριάτικους ρυθμούς

22/2/2019
Η Σκύρος σε αποκριάτικους ρυθμούς υποδέχτηκε τον Αντέννα....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας