Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, με βασικό θέμα την ανεπάρκεια των μέτρων και την έλλειψη σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της ανεργίας στη Στερεά Ελλάδα.
Βαγγέλης Αποστόλου
Βαγγέλης Αποστόλου

Σε ερώτησή μας της 29/5/13 προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης επισημάναμε ότι η περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας πλήττεται από την οικονομική κρίση και τη σοβαρή αύξηση της ανεργίας, που ήταν στο 27,8% το 2012 σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕ και έχει ξεπεράσει το 30% σήμερα. Η Στερεά Ελλάδα μεταξύ των 270 ευρωπαϊκών περιφερειών ήταν στη 10η ψηλότερη θέση συνολικής ανεργίας, στη 4η θέση στο ποσοστό ανεργίας των γυναικών και στη 10η θέση αναφορικά με το ποσοστό ανεργίας των νέων ηλικίας 15-24 ετών (που ξεπερνά το 59%). Τονίζαμε ότι στη Στερεά που είναι «θύμα» του Στόχου 2 προβλέπεται να επιδεινωθούν περισσότερο τους επόμενους μήνες τα ήδη ακραία ποσοστά ανεργίας και ζητάγαμε από τους υπουργούς να απαντήσουν:

Αν προτίθενται να λάβουν άμεσα και ποια επείγοντα μέτρα για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας στη περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και αν σκοπεύουν να ζητήσουν την επανεξέταση της αξιολόγησης των αποκλεισμένων Ελληνικών περιφερειών και την επανένταξή τους στο Στόχο 1, δεδομένου ότι οι οικονομικοί και κοινωνικοί δείκτες της τελευταίας χρονικής περιόδου έχουν αλλάξει δραματικά λόγω της πρωτοφανούς πενταετούς οικονομικής κρίσης;

Για το πρώτο σκέλος το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων απαντά ότι μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί σε δικαιούχους του προγράμματος ενίσχυσης των μικρομεσαίων 21,01 εκατ ευρώ και άλλα 2,79 εκατ. σε δικαιούχους του προγράμματος ενίσχυσης ελεύθερων επαγγελματιών και μέσω του προγράμματος ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού υλοποιούνται άλλα 83,3 εκατ. ευρώ. Θεωρούμε ότι είναι ανεπαρκέστατα τα αναφερόμενα κονδύλια και ομολογουμένως θα θέλαμε έμπρακτα να δούμε την αποτελεσματικότητα υλοποίησης των σχετικών έργων στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Κάτι που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν φαίνεται.

Δυστυχώς για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης δεν υπάρχει μέχρι σήμερα καμία απάντηση, γεγονός που δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει στο σχεδιασμό της καμία ενέργεια για τη διόρθωση της υφιστάμενης κατάστασης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων και των ανέργων, των φορέων και συλλογικοτήτων που αγωνίζονται για μια άλλη πορεία και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και της περιοχής μας.
Δημοφιλή σήμερα

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Ιωάννα Δαριβέρη

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Ιωάννα Δαριβέρη

19/11/2018
Ανεξαρτητοποιήθηκε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης του Θανάση Ζεμπίλη «Γέφυρα στο Μέλλον», Ιωάννα Δαριβέρη....
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ο Φάνης Σπανός

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ο Φάνης Σπανός

19/11/2018
Ο Φάνης Σπανός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στη Λαμία απόψε Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018....
Ολοκληρώθηκε το 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ στην Χαλκίδα

Ολοκληρώθηκε το 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ στην Χαλκίδα

19/11/2018
Το 12ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest ολοκληρώθηκε την Κυριακή 18 Noεμβρίου. Η Τελετή Λήξης πραγματοποιήθηκε στις 2...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας