Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο κ. Αθ. Χειμάρας συμμετείχε και τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, χθες Πέμπτη 27 Ιουνίου.
Θανάσης Χειμάρας
Θανάσης Χειμάρας

«Προ εξαμήνου περίπου είχα προτείνει, να είμαστε σε πλήρη επιφυλακή, γιατί είχε διαρρεύσει ότι μας παίρνουν και τη ΜΕΡΥΠ. Μίλησα τότε με τον Υπουργό, αλλά ακόμη δεν είχε την πρόταση του Αρχηγείου Στρατού, για αυτό και ζήτησα την ετοιμότητά σας κ. Περιφερειάρχα. Τελικά μας έπιασαν στον ΥΠΝΟ. Περιφέρεια και Πολιτικούς.

Στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο είχαμε επισημάνει το γεγονός, ότι από τη Στερεά Ελλάδα φεύγουν συνεχώς Περιφερειακές Υπηρεσίες και αποδυναμώνεται η Περιφέρειά μας με αποτέλεσμα, αντί να πρωτοστατούμε σε ανάπτυξη, να πρωτοστατούμε σε Ανεργία, η οποία σύμφωνα με την Eurostat μας έφερε στις 10 Ευρωπαϊκές Περιφέρειες με την υψηλότερη ανεργία στου νέους ( 59, 1 % ) .

Θυμίζω επίσης ότι, στο προηγούμενο Π.Σ., κατά τη συζήτηση για τον ΟΑΕΕ , είχα προτείνει για το θέμα της μετακίνησής του στη Λάρισα ( ΟΑΕΕ ) να συναντηθείτε με τον Υπουργό και το αποδεχθήκατε.

Τελικά συναντηθήκατε μόνο με τη διορισμένη Διοικητή.

Με τον Υποδιοικητή του ΟΑΕΕ μίλησα και εγώ τηλεφωνικά, αλλά,τις μεγάλες αποφάσεις, τις παίρνει η Κυβέρνηση και όχι οι διορισμένες διοικήσεις!!

Σας ενημερώνω, ότι το όλο θέμα έχει παγώσει. Μίλησα χθές με την Διοίκηση.

Καμία επίσημη εντολή, δεν έχει δοθεί από την Κυβέρνηση στη Διοίκηση του ΟΑΕΕ. Αυτό σημαίνει, ότι πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή, για μα μην μας πιάσουν ξανά στον ΥΠΝΟ, γιατί το θέμα μας δεν έκλεισε, αλλά παραμένει στους Κυβερνητικούς σχεδιασμούς!! Κ. Περιφερειάρχα.

Πρέπει να το αλλάξουμε! Μπορούμε»!!

Άλλωστε η μεταφορά της έδρας του ΟΑΕΕ στη Λάρισα, δεν προσφέρει υπηρεσία στο κράτος.

Και συνέχισε τονίζοντας :

«Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έμεινε ξανά έξω από το Πρόγραμμα « Ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Νέων », παρότι πρωτοστατεί σε ανεργία των νέων έως 35 ετών, όπως προείπα.

Όλα αυτά οφείλονται στην ένταξη της Περιφέρειας στη 2η κατηγορία, λόγω εικονικού ΑΕΠ.

Το θέμα θα αναπτύξει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και καλός συνεργάτης μας Παν. Αγνιάδης.

Εγώ θέλω να επισημάνω, ότι πρέπει η Διοίκηση της Περιφέρειας και οι Πολιτικοί μας, να δραστηριοποιηθούν – οργανωμένα, γιατί στο τέλος θα κλαίμε τη μοίρα μας»!

Και κλείνοντας τόνισε :

«Έρχομαι στο Πανεπιστήμιο Λυπήθηκα για την απώλεια της έδρας, αλλά χάρηκα, για τη δημιουργία του 2ου Τμήματος, που είχε έγκριση από το 2009, αλλά δεν το προώθησε η επόμενη Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.(Κα Διαμαντοπούλου).

Είχαμε τότε – ενόψει της δημιουργίας και του νέου Τμήματος, εξασφαλίσει 1.350.000 Ευρώ, για τη μετατροπή των δύο κτιρίων, που στέγαζαν το ειδικό σχολείο, σε χώρους κατάλληλους να ενταχθούν στο Πανεπιστήμιο.

Οι χώροι είναι ήδη έτοιμοι, να στεγάσουν τους νέους φοιτητές 180 περίπου το κτίριο περιλαμβάνει δυο διώροφα κτίρια εμβαδού 650τ.μ δηλαδή βιβλιοθήκη, εστιατόριο, κυλικείο γραφείο καθηγητών τρεις αίθουσες διδασκαλίας των 60 ατόμων εκάστη εγκατάσταση πληροφορικής χώροι υγιεινής κ.λ.π .

Τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου μεταφέρθηκαν στο καινούργιο μεγάλο κτίριο, που τότε κατασκευάσαμε στο Νότιο τμήμα της Λαμίας.

Τώρα σε ότι αφορά το κτίριο που στέγαζε και στεγάζει το 16ο Δημοτικό Σχολείο (1.000τ.μ), κατασκευάσαμε νέο κτίριο στα Γαλανέϊκα, αφού είχαμε την έγκριση της Επιτροπής Παιδείας και της Α΄βάθμιας Διεύθυνσης και φυσικά είχαμε ενημερώσει και τον Υπουργό Παιδείας κ. Στυλιανίδη.

Δηλαδή όλος ο σχεδιασμός ήταν γνωστός σε όλους και είχε την έγκρισή τους. Έχω και τα επίσημα έγγραφα των υπηρεσιών (Α΄βάθμια).

Τελικά εκεί στέγασαν το 18ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο δεν ήταν στο δικό μας προγραμματισμό.

Βεβαίως τα υπόλοιπα, είναι θέμα, που χειρίζεται ο Δήμος και η Περιφέρεια!

Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους, γιατί το ΝΑΙ σε όλα, δεν λύνει τα προβλήματα»..

Πάντως σήμερα μετά την παράδοση και των νέων χώρων που προέρχονται από πρώην ειδικό σχολείο μπορούν να φιλοξενηθούν οι φοιτητές και του νέου τμήματος ,αλλά για το 2014 πρέπει να επανέλθουν στο προηγούμενο σχεδιασμό, που προέβλεπε αξιοποίηση για λογαριασμό του Πανεπιστημίου και των χώρων του 16 Δημοτικού σχολείου (1.000τ.μ).

Βεβαίως εξασφαλίσαμε και τους χώρους του κάμπους, για την κατασκευή μελλοντικά του Πανεπιστημίου .Σήμερα απλά παρακολουθούμε τις αρνητικές εξελίξεις σε όλα τα θέματα τους χωρίς προτάσεις και οργανωμένες ενωτικές Αντιδράσεις.
Δημοφιλή σήμερα

Στην τελική ευθεία το Νοσοκομείο Χαλκίδας

Στην τελική ευθεία το Νοσοκομείο Χαλκίδας

16/10/2017
Την ένταξη των συνοδών έργων για την ολοκλήρωση κατασκευής του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» υπέγραψε ο Περιφε...
Δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη στη Σέτα Ευβοίας

Δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη στη Σέτα Ευβοίας

15/10/2017
Φωτιά στο πανέμορφο ελατοδάσος στην περιοχή της Σέτας βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2017....
Τίμησαν την Λέλα Καραγιάννη στην Χαλκίδα παρουσία της εγγονής της

Τίμησαν την Λέλα Καραγιάννη στην Χαλκίδα παρουσία της εγγονής της

15/10/2017
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στην Ευβοιώτισα ηρωίδα της Εθνικής Αντίστασης, Λέλα Καραγιάννη, πραγματοποιήθηκαν το πρωί τη...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας