Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Νέα αύξηση του αριθμού των μαθητών και μαθητριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που επισκέφθηκαν την Εστία Γνώσης Χαλκίδας και συμμετείχαν στο πρόγραμμά της. Στους 2661 ανήλθε εφέτος ο αριθμός αυτός σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό που ήταν 2539.
Εστία Γνώσης
Εστία Γνώσης

Η Εστία Γνώσης και Πολιτισμού ολοκλήρωσε φέτος τον ένατο χρόνο επιστημονικής, ερευνητικής και εκπαιδευτικής της δραστηριότητας. Έτσι, οι μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων και οι εκπαιδευτικοί επισκέπτες της είχαν και τη χρονιά αυτή τη δυνατότητα να γνωρίσουν ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης των εννοιών και των νόμων που διέπουν το Σύμπαν (πρόγραμμα Αστροφυσικής-Αστρονομίας) παράλληλα με το διαφορετικό τρόπο προσέγγισης των μαθηματικών εννοιών μέσω αλληλεπιδραστικών εκθεμάτων (πρόγραμμα Μαθηματικών-Πληροφορικής). Στα παραπάνω προστίθεται και η κατά περίσταση επεξεργασία εννοιών και από άλλες Φυσικές αλλά και Θεωρητικές Επιστήμες. Αριθμός και κατανομή επισκεπτών.

Κατά το λήξαν σχολικό έτος 2012-13 ο αριθμός των επισκεπτών της σημείωσε νέα αύξηση φθάνοντας τους 2661 μαθητές και μαθήτριες (2616 από σχολεία εσωτερικού και 45 από σχολεία εξωτερικού, πρόγραμμα Chmenius). Ο δε αριθμός των συνοδών καθηγητών τους ανήρθε στους 193 (178 με τα σχολεία του εσωτερικού και 15 με τα σχολεία του εξωτερικού). Από τους 2616 παραπάνω μαθητές και μαθήτριες του εσωτερικού οι 1673 προέρχονται από σχολεία του διευρυμένου Δήμου Χαλκιδέων, οι 236 από σχολεία του υπόλοιπου Νομού Ευβοίας και οι 707 από σχολεία της υπόλοιπης Ελλάδας. Υπήρξαν και σχολεία που λόγω έλλειψης χώρου και χρόνου δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν. Τα σχολεία αυτά βρίσκονται σε λίστα προτεραιότητας για το επόμενο σχολικό έτος.

Γεωγραφική κατανομή των μαθητών/μαθητριών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα της Εστίας κατά το σχολικό έτος 2012-13

Μαθητές/Μαθήτριες

Δήμος Χαλκιδέων 1673

Υπόλοιπη Εύβοια 236

Υπόλοιπη Ελλάδα 707

Σύνολο 2616

Ποσοστό μαθητών

Δήμος Χαλκιδέων 64

Υπόλοιπη Εύβοια 9

Υπόλοιπη Ελλάδα 27

Σύνολο 100

Στα επόμενα διαγράμματα 1 και 2 παρουσιάζεται, αντίστοιχα, η διαχρονική κατανομή των μαθητών/ μαθητριών και των συνοδών καθηγητών τους που επισκέφθηκαν την Εστία από το σχολικό έτος 2004-05 μέχρι τον Ιούνιο του 2013.

Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των επισκεπτών της καταδεικνύει την σχεδόν καθολική αποδοχή από την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας του έργου που επιτελείται στην Εστία.
Δημοφιλή σήμερα

Η Εύβοια ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσω της τηλεόρασης του Star

Η Εύβοια ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσω της τηλεόρασης του Star

20/04/2018
Ο νομός Εύβοιας και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα παρουσιάστηκαν σε αφιέρωμα της εκπομπής του STAR Channel «Γυρίσματα στην...
Ανοιξιάτικες εκπτώσεις 2018. Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου στη Χαλκίδα

Ανοιξιάτικες εκπτώσεις 2018. Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου στη Χαλκίδα

19/04/2018
Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, όλα τα εμπορικά καταστήματα, στην Χαλκίδα...
Β.Αποστόλου: Αύξηση των εξαγωγών στη μεγάλη αγορά της Ινδίας επιδιώκει η χώρα μας

Β.Αποστόλου: Αύξηση των εξαγωγών στη μεγάλη αγορά της Ινδίας επιδιώκει η χώρα μας

19/04/2018
Η ανάγκη επικαιροποίησης του μνημονίου συνεργασίας που είχαν υπογράψει οι δύο χώρες παλα...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας