Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Χαιρετισμό απηύθυνε ο νέος Υφυπουργός Παιδείας κ. Συμεών Κεδίκογλου στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση» που διοργάνωσαν το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς με τίτλο «Ρατσισμός, Ξενοφοβία και Κρίση».

Ο Υφυπουργός στο σύντομο χαιρετισμό του στάθηκε στην πολιτική εκστρατεία, τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες που προωθούνται για την αντιμετώπιση του ρατσισμού αλλά και στον ξεχωριστό ρόλο της Παιδείας στην καταπολέμηση του φαινομένου από τα γενεσιουργά του αίτια. Μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Η αντιμετώπιση του ζητήματος του ρατσισμού είναι υπόθεση διακομματική, είναι αξιακή επιλογή και προτεραιότητα σε μια δημοκρατία…Θα σταθώ, γιατί θέλω να μιλάω με έργα και πράξεις, σε πρωτοβουλίες και ενέργειες, τις οποίες πιστεύουμε και προσπαθούμε να προωθήσουμε.

Συγκεκριμένα:

• Θέλουμε να συστρατευθούν τα κόμματα του συνταγματικού τόξου κατά της Χρυσής Αυγής.

• Προτείνουμε να αποκλείσουμε πολιτικά τη Χρυσή Αυγή από τη συγκρότηση μετώπων και πλειοψηφιών στη Βουλή.

• Πρέπει να ψηφίσουμε μια ολοκληρωμένη αντιρατσιστική νομοθεσία, μια ολοκληρωμένη νομοθεσία κατά της βίας, που εναρμονίζεται με την ευρωπαϊκή, που θεωρεί ότι είναι αυξημένη η ποινική ευθύνη βουλευτών, ευρωβουλευτών και στελεχών ενός κόμματος που υποδύεται ότι λειτουργεί μέσα στο Κοινοβούλιο, ενώ στην πραγματικότητα τροφοδοτεί το φαινόμενο του «αντικοινοβουλευτικού Κοινοβουλίου» που ήταν το φαινόμενο που τελικά έριξε τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης.

Αυτές αν θέλετε είναι οι «εύκολες» πρωτοβουλίες, γιατί είναι πολιτικές, θεσμικές, νομοθετικές.

Χρειάζονται και άλλα πράγματα που είναι δύσκολα:

  • Χρειάζεται κινητοποίηση της Δικαιοσύνης
  • Χρειάζεται καθαρή θέση από μέρους της Εκκλησίας
  • Χρειάζεται και από την Κοινωνία των Πολιτών πιο ενεργός και πιο ορατή κινητοποίηση

Έχουμε μεγάλη υποχρέωση, κατεπείγουσα υποχρέωση, να ζητήσουμε τη μεταφορά σημαντικών πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για να χρηματοδοτήσουμε ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα, φιλόδοξο, μεγάλο, επιθετικό κατά της απόλυτης ανεργίας, γιατί η ανεργία τροφοδοτεί σε περιόδους κρίσης φαινόμενα σαν κι αυτά.

Έτσι αποκτά νόημα η απόφασή μας να μην αφήσουμε άνεργο χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανεξαρτήτως ενσήμων και προϋποθέσεων.

Γι΄ αυτό πρέπει να ψηφιστούν οι προτάσεις νόμων, όπως αυτές του ΠΑΣΟΚ για τις ευπαθείς ομάδες, τους ανάπηρους και άλλους.

Θα κλείσω λέγοντας ότι όλα τα παραπάνω είναι υποχρεώσεις μας ως κράτος, ως πολιτεία, ως πολιτικό σύστημα και είναι αναγκαία. Αυτό όμως που έχει καθοριστική σημασία, και όσοι νόμοι και να ψηφιστούν το πρόβλημα δεν λύνεται, αν δεν εξαλείψουμε το ρατσισμό από τη ρίζα του, είναι η παιδεία. Υπάρχει και τελευταία βλέπουμε συχνά το κοινωνικό φαινόμενο του «επιπόλαια ρατσιστή», του συμμαθητή, συμφοιτητή, συνάδελφου που μισεί τον ξένο, τον βρίζει ,τον αντιπαθεί γιατί σε αυτόν καθρεφτίζει όλα του τα προβλήματα. Και η μεταχείριση πρέπει να αφορά τα γενεσιουργά αίτια του ρατσισμού: την ημιμάθεια, την έλλειψη συνείδησης του πολίτη, την ελλιπή παιδεία, κουλτούρα, πολιτισμό. Η αλληλεγγύη και η ανεκτικότητα διδάσκονται».
Δημοφιλή σήμερα

Η Εύβοια ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσω της τηλεόρασης του Star

Η Εύβοια ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσω της τηλεόρασης του Star

20/04/2018
Ο νομός Εύβοιας και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα παρουσιάστηκαν σε αφιέρωμα της εκπομπής του STAR Channel «Γυρίσματα στην...
Ανοιξιάτικες εκπτώσεις 2018. Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου στη Χαλκίδα

Ανοιξιάτικες εκπτώσεις 2018. Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου στη Χαλκίδα

19/04/2018
Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, όλα τα εμπορικά καταστήματα, στην Χαλκίδα...
Κ.Μαρκόπουλος: Φροντίστε να παραδώσετε την ΛΑΡΚΟ Α.Ε ανοιχτή στην Κυβέρνηση της Ν.Δ.

Κ.Μαρκόπουλος: Φροντίστε να παραδώσετε την ΛΑΡΚΟ Α.Ε ανοιχτή στην Κυβέρνηση της Ν.Δ.

19/04/2018
Αυστηρή κριτική άσκησε ο Κώστας Μαρκόπουλος προς την Κυβέρνηση και την Διοίκηση τη...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας