Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Φωνή απόγνωσης από τους εργαζόμενους στο Λιμάνι του εργοστασίου των Τσιμέντων Χαλκίδας, για το καθεστώς ομηρίας που έχουν περιέλθει οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, αφού τον Ιούλιο του 2013 κλείνουν 2 χρόνια απλήρωτοι!
Ο κ. Νικόλαος Τζιγιάννης, Πρόεδρος Σωματείου Λιμένος Τσιμέντων Χαλκίδας
Ο κ. Νικόλαος Τζιγιάννης, Πρόεδρος Σωματείου Λιμένος Τσιμέντων Χαλκίδας

Στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι Τσιμεντάδες της Χαλκίδας, την Πέμπτη 27 Ιουνίου στην Παιανία, μαζί με άλλα σωματεία δυναμικό παρών έδωσαν και οι εργαζόμενοι του Λιμένος Τσιμέντων Χαλκίδας.

Οι ίδιοι δήλωσαν ότι ήρθαν να συμπαρασταθούν στον αγώνα των Τσιμεντάδων και των υπόλοιπων εργαζομένων της Εύβοια, καθώς και να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι είναι απλήρωτοι κοντά 2 χρόνια αλλά η εταιρεία εξακολουθεί ακόμα και τώρα να τους απασχολεί.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Νικόλαος Τζιγιάννης ερωτώμενος για την κατάσταση που βιώνουν είπε τα ακόλουθα: «Το Σωματείο μας υπάρχει από το 1933. Από το 1997 μέχρι και το καλοκαίρι του 2011 το Σωματείο με την εταιρεία είχε υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό με το οποίο υπήρχαν συγκεκριμένοι όροι και από τις 2 πλευρές. Οι όροι που άλλαζαν ήταν λίγοι με ένα βασικό να παραμένει αμετάβλητος. Αυτός δεν ήταν άλλος από το γεγονός ότι η εταιρεία ανεξαρτήτου διακίνησης τσιμέντου μας άμειβε με ένα ποσό συμφωνημένο, το οποίο όμως ήταν πολύ μικρότερο από αυτό που όριζε η ελληνική νομοθεσία, παρ΄ όλα αυτά ήμασταν ικανοποιημένοι γιατί έτσι μπορούσαμε να ζούμε.

Μέχρι που έφτασε ο Ιούλιος του 2011 όπου η εταιρεία κατήγγειλε τη σύμβαση και από εκείνη την μέρα μέχρι σήμερα δεν δικαιούμασταν τίποτα. Έτσι άρχισε να ισχύει το καθεστώς, το οποίο έλεγε ότι φορτώνεις και ξεφορτώνεις θα πληρώνεσαι. Η εταιρεία σκόπιμα έκανε την κίνηση αυτή γιατί ήξερε ότι δεν θα είχε προϊόντα και επικαλούμενη την κρίση αποσκοπούσε στο κλείσιμο του εργοστασίου. Από εκεί και πέρα υπάρχουμε σε αυτό το χώρο αλλά λιμοκτονούμε και εμείς και οι οικογένειες μας.

Υπάρχουν 15 οικογένειες με νέα παιδιά που το μόνο που θέλουν είναι να δουλέψουν. Πάνω στις πλάτες μας η εταιρεία κέρδισε και δεν μας έδωσε τίποτα στην περίοδο της κρίσης, αντίθετα τον Ιούλιο του 2011 μας πέταξε στο δρόμο.

Ζητάμε την επαναλειτουργία του εργοστασίου και να δικαιωθούν τα αιτήματα των εργαζομένων. Συμμεριζόμαστε τον αγώνα των εργαζομένων των Τσιμέντων Χαλκίδας και θα είμαστε δίπλα τους όποτε μας χρειαστούν».

Τα λόγια είναι περιττά καθώς και εκείνοι έχουν περιέλθει στο καθεστώς ομηρίας των εταιρειών, οι οποίες ναι μεν δεν παραδίδουν τις άδειες αφού τα εργοστάσια δεν θεωρούνται βιώσιμα, αλλά συνεχίζουν να τους απασχολούν απλήρωτους δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και στους ίδιους και στις οικογένειες τους.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας