Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με ανακοίνωση του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας Παναγιώτης Σίμωσης, καταδικάζει την τακτική του Υπουργείου Οικονομικών να μη δεχτεί συνάντηση των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών για τη ρύθμιση των δανείων και ενημερώνει ότι το Επιμελήτηριο Ευβοίας, θα προσπαθήσει να απαγκιστρωθεί από τα κέντρα λήψης αποφάσεων που οδηγούν στο κλείσιμο πολλών ευβοϊκών επιχειρήσεων, αφού το Υπουργείο Οικονομικών δεν δίνει καμία παράταση.
Παναγιώτης Σίμωσης
Παναγιώτης Σίμωσης

Το Επιμελητήριο Ευβοίας σε συνεργασία με τους άλλους πυρόπληκτους νομούς που έλαβαν δάνεια, στο πλαίσιο της προσπάθειας του για την συνεχή και έγκυρη ενημέρωση των μελών του και επειδή γνωρίζουμε την αγωνία που διακατέχει όλες τις επιχειρήσεις της Εύβοιας που έχουν πυρόπληκτα δάνεια, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες των Προέδρων των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών και τα αιτήματα τους προς τον Υπ. Οικονομικών κ. Στουρνάρα, δεν κατέστη εφικτή μία συνάντηση μαζί του και με το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να παρουσιάσουμε και να εξηγήσουμε τα προβλήματα και τους κινδύνους που απορρέουν από τα χιλιάδες επισφαλή πυρόπληκτα δάνεια. Δυστυχώς, ο κ. Υπουργός δεν δέχθηκε καν μία συνάντηση μαζί μας.

Επιπλέον, το Υπουργείο Οικονομικών απάντησε πριν λίγες μέρες με έγγραφό του στην αναφορά του βουλευτή Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ κ. Ο. Κωνσταντινόπουλου σχετικά με τα πυρόπληκτα δάνεια. Παρόμοια ερώτηση είχαν καταθέσει και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο κ. Ζαχαριάς από το Ν. Αρκαδίας.. Στο έγγραφο αυτό αναφέρεται ότι: «Τα υποβαλλόμενα αιτήματα περί επιμήκυνσης της συνολικής διάρκειας των δανείων και της περιόδου χάριτος αυτών, καθώς και της κεφαλαιοποίησης του μη καταβαλλόμενου μέχρι και 31.12.2012. μέρους των τόκων που δεν επιδοτείται, επιφέρουν επαύξηση της εγγυητικής ευθύνης του Ελληνικού Δημοσίου και η τυχόν ικανοποίηση αυτών πρέπει να εξετασθεί εντός του πλαισίου των περιορισμών που θέτει το πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης της χώρας, καθώς, σύμφωνα με αυτό, το όριο παροχής νέων εγγυήσεων, στις οποίες συγκαταλέγονται και οι ρυθμίσεις παλαιότερων δανείων, για το έτος 2013, είναι μηδενικό».

Με λίγα λόγια το Υπουργείο Οικονομικών αποκλείει οποιαδήποτε πιθανότητα παράτασης η αναστολής των πυρόπληκτων δανείων.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο, ειδικά και σε συνδυασμό με το θέμα της ανάκτησης των εγγυήσεων του δημοσίου μετά τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις (Νόμος 4151/2013). Με το αιφνιδιαστικά δημιουργηθέν αυτό νομικό καθεστώς επιβάλλεται πλέον η άμεση επιστροφή όλων των ενισχύσεων του Ελληνικού Δημοσίου, γεγονός που θα οδηγήσει σε βέβαια οικονομική καταστροφή το σύνολο σχεδόν των ελληνικών επιχειρήσεων, οπωσδήποτε δε όλων των επιχειρήσεων των περιοχών που έχουν πληγεί από θεομηνίες.

Για το λόγο αυτό, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος συγκρότησε Ειδική Επιτροπή από Προέδρους Επιμελητηρίων και με τη σύμπραξη ειδικών επιστημόνων προέβη στη σύνταξη σχεδίου νομοθετικής ρύθμισης, ώστε να αποτραπούν οι δυσβάστακτες και καταστροφικές συνέπειες των επίμαχων ρυθμίσεων του Ν.4151/2013 για τις κρατικές ενισχύσεις.

Τα πράγματα είναι, δυστυχώς, πολύ δύσκολα για τις επιχειρήσεις, οι οποίες συνεχίζουν να βάλλονται από παντού και να έχουν απέναντί τους ένα κράτος, το οποίο δεν φαίνεται να έχει καμιά διάθεση στήριξης. Εμείς, ως φορέας εκπροσώπησης των ευβοϊκών επιχειρήσεων, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να εισακουστούμε από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, πριν καταρρεύσει τελείως η τοπική επιχειρηματικότητα.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΙΜΩΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Δημοφιλή σήμερα

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Κύμης Θεόδωρος Θεοδώρου

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Κύμης Θεόδωρος Θεοδώρου

20/3/2019
Πενθεί η Κύμη στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του θανάτου πρώην Δημάρχου....
Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

20/3/2019
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας για την σύνδεση με τα νησιά των Κυκλάδων και την Κάρυστο....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας