Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επιστολή του ο Κώστας Δαύλιας, καταγγέλει τα ναυπηγεία της Χαλκίδας, τα οποία συνεχίζουν να μολύνουν την περιοχή της Αυλίδας, συντελώντας στην οικολογική καταστροφή της.

Τεράστια οικολογική καταστροφή, για μια ακόμα φορά στην Αυλίδα! Μπορεί ο Λαυρεντιάδης να έχει ακολουθήσει το δρόμο της Δικαιοσύνης και να έχει συλληφθεί, τα ναυπηγεία Χαλκίδας όμως ζουν και βασιλεύουν και συνεχίζουν (με την ανοχή ποιων άραγε;) να μολύνουν την περιοχή!!!

Νωρίς το πρωί σήμερα η θάλασσα γέμισε πετρέλαιο. Τα ναυπηγεία έστειλαν οικονομικούς μετανάστες που απασχολούν εκεί, και ήδη μέχρι το μεσημέρι έχουν συσσωρευτεί περίπου 15 βαρέλια των 250 κιλών πετρέλαιο. Σημειώνω ότι στην περιοχή φυσάει πάρα πολύ και οι μαύρες κηλίδες έχουν διασκορπιστεί σε πολλά χιλιόμετρα πιο πέρα!!! Ταυτόχρονα οι σακούλες με τα ήδη μολυσμένα -μαυρισμένα φύκια της θάλασσας έχουν συσσωρευτεί στην ακτή. Το λιμενικό παρακολουθούσε την 'αποκατάσταση'. Αποκατάσταση από που; Απο ανειδίκευτους εργάτες του ναυπηγείου; Που δεν ήξερε κανείς ότι οι σακούλες των σκουπιδιών με τα πετρελαιωμένα φύκια δεν πάνε στα σκουπίδια;;; Ταυτόχρονα είχαν ρίξει τόνους  χημικό στη θάλασσα (έχει συλλεχτεί δείγμα), προκειμένου να μειώσουν την εμφάνιση του πετρελαίου!!! Δηλαδή επέτειναν τη μόλυνση για να μειώσουν τις εντυπώσεις!!!

Παλιότερα έχει ξανασυμβεί! Μετά από μέρες ένα δημοσίευμα έλεγε ότι έπεσαν στη θάλασσα 4 δοχεία δεκαπεντόκιλα!!!! Δηλαδή βλέπουμε μια επιχείρηση που έχει καταστρέψει τη θάλασσα να καλύπτεται από παντού!!! Άλλο ένα δείγμα είναι η ανοικτού τύπου αμμοβολή που κάνουν. Απ την αμμοβολή ένα μέρος πέφτει στη θάλασσα (τοξικά απόβλητα) και τα υπόλοιπα συσσωρεύονται στο προαύλιο του ναυπηγείου. Όσα δεν χωρούν πάνε κι έξω , εκεί παραδίπλα κι είναι ορατά σε κάθε επισκέπτη!

Η σύμβαση λέει ότι απ το Πάσχα έως τον Οκτώβριο απαγορεύεται η αμμοβολή τις νυκτερινές ώρες!!! Παρ όλα αυτά τα ναυπηγεία σχεδόν κάθε βράδυ κάνουν αμμοβολή!!! Τους καλύπτει κάποιος κι έχουν αποκτήσει τόσο θράσος;;; Τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο κι όλοι οι υπεύθυνοι θα αποκαλυφθούν . Σε λίγο θα έχουμε και φωτογραφίες ,που η κοπέλα που τις τράβηξε αναγκάστηκε να τρέξει για να μην της γίνει κατάσχεση απ το λιμενικό!!! Στο σημείο ήταν ο αντιδήμαρχος Αυλίδας, ο νυν κι ο πρώην που διαβεβαίωσαν ότι θα γίνει αναφορά στον Εισαγγελέα. Εισαγγελέας υπηρεσίας το Σαββατοκύριακο δεν υπάρχει, προφανώς λογω της 'ανάπτυξης'!!!

Τέλος θα ήθελα να πω το εξής. Η λύση δεν είναι στα πρόστιμα που επιβάλλονται σε μια επιχείρηση που ρυπαίνει! Η λύση είναι το κλείσιμο της, μέχρι να υπάρχει η σιγουριά ότι θα δουλεύει σύμφωνα με την περιβαντολλογική νομοθεσία, με βάση της οποίας πήρε άδεια λειτουργίας!!! Όσο για το αν παραβαίνει τους όρους;;; Πλέον στην εποχή μας είναι πάρα πολύ απλό! Δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από το να πάρεις φύκια απ το βυθό, να τα πας σ ένα χημικό εργαστήριο, όπου και θα πουν πουν ότι είναι μολυσμένα, αλλά και θα σου προσδιορίσουν το είδος της μόλυνσης αλλά και τον υπαίτιο!!!

Κουράγιο κύριοι υπεύθυνοι!

ΚΑΝΤΕ ΤΟ!!

Κώστας Δαύλιας

Ενεργος Πολιτης

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας