Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σε σχόλιο προέβη το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, για τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ.
ΚΚΕ
ΚΚΕ

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για τις απολύσεις - διαθεσιμότητες στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ:

«Καμία απόλυση των εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση με ή χωρίς διαθεσιμότητες. Ενιαία απάντηση των εργαζομένων στις αποφάσεις συγκυβέρνησης - ΕΕ, ανεξάρτητα από υπηρεσία ή εργασιακή σύμβαση. Οι απολύσεις στην Τοπική Διοίκηση είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που υπηρετεί τη διάλυση ή υποβάθμιση υπηρεσιών και δομών στους δήμους που συνδέονται με την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών.

Ο στόχος δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι σε Παιδεία - Υγεία - Πρόνοια - Δήμους, αλλά και στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα που παίζουν σοβαρό ρόλο στην άμυνα της χώρας. Τα μέτρα υπηρετούν επίσης έναν ακόμα πιο αντιδραστικό κρατικό μηχανισμό με την κεντρική και την τοπική διοίκηση να υπηρετούν πλήρως την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων».

Σε άλλο σχόλιο, το Σάββατο, σχετικά με τα σχέδια κυβέρνησης - τρόικας για απολύσεις και διαθεσιμότητες, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμιζε:

«Οι απολύσεις - με ή χωρίς διαθεσιμότητα - χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων θα οδηγήσουν στη διάλυση ή υποβάθμιση υπηρεσιών και δομών σε Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, δήμους κ.α. που συνδέονται με την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών. Στόχος της κυβέρνησης και της ΕΕ είναι η διαμόρφωση ενός ακόμη πιο αντιδραστικού και αντιλαϊκού κρατικού μηχανισμού, που θα υπηρετεί την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών. Αυτό επιβεβαιώνουν οι προωθούμενες απολύσεις και οι μετατάξεις στην τοπική διοίκηση, που είναι το αποτέλεσμα μιας πορείας αντιδραστικών αλλαγών που υλοποιήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια από τις κυβερνήσεις, με ευθύνη και των δημοτικών αρχών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λαός συνολικά χρειάζεται να αντιπαλέψει τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις και να μην πέσει στην παγίδα του ψεύτικου και επικίνδυνου διαχωρισμού σε "δημόσιους - ιδιωτικούς", "εργαζόμενους - άνεργους". Σα μια γροθιά να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση».
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας