Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο βουλευτής της Εύβοιας, Δημήτρης Αναγνωστάκης, τοποθετήθηκε επί του Νομοσχεδίου για τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση, ως ειδικός αγορητής της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Δημήτρης Αναγνωστάκης

Αρχικά, για την ομαλή εξέλιξη της συζήτησης του νομοσχεδίου, πρότεινε προς το  προεδρείο της επιτροπής να κληθούν φορείς όπως η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΕΣΗΕΑ, το ΕΣΡ, η ΕΕΤΤ και ο Πρόεδρος του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών που θα συμβάλλουν με τις γνώσεις τους θετικά, στην κατανόηση του νομοσχεδίου. Επίσης ζήτησε να παρίσταται και ο κος Αλιβιζάτος, με την θεσμική του ιδιότητα, αυτή του Προέδρου της Επιτροπής που συνέταξε το αρχικό σχέδιο νόμου, το οποίο παρουσιάζει μεγάλες ομοιότητες με το παρόν νομοσχέδιο.

Συνέχισε την τοποθέτηση του, δηλώνοντας τη θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς, για ριζική αναδιάρθρωση της ΕΡΤ, με την παράμετρο  της συνεχούς παροχής ραδιοτηλεοπτικών και διαδικτυακών εκπομπών.

Σχολιάζοντας γενικά το νομοσχέδιο, τόνισε, πως κινείται σε σωστή κατεύθυνση, αλλά η ψήφισή του, δεν αίρει ούτε τις νομικές, ούτε τις πρακτικές συνέπειες που δημιούργησε η θεσμική εκτροπή της 11ης Ιουνίου 2013.

Επιφυλάχθηκε να σχολιάσει τις επιμέρους διατάξεις στη συνέχεια της συζήτησης και στάθηκε ιδιαίτερα σε παρατηρήσεις που αφορούν το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο εισάγεται προς ψήφιση το νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε μία σειρά πολιτικών ενεργειών που αναφέρουμε επιγραμματικά:

•  Την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 11ης Ιουνίου 2013 και της Κ.Υ.Α 02/02.11.2013 που ακολούθησε, όπου ψευδώς παρουσιάστηκαν αναγκαία νομοθετικά μέτρα για την αναδιάρθρωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

• Την έλλειψη εκπομπής ραδιοτηλεοπτικού σήματος, που αποτελεί θεσμική εκτροπή καθώς και την πάροδο ενός μήνα από την σχετική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, για αναστολή της διακοπής των εκπομπών της ΕΡΤ.

• Το σχέδιο νόμου εισάγεται για να διορθώσει τις συνέπειες του θεσμικού ολισθήματος της 11ης Ιουνίου, όχι για να τις άρει ή για να διορθώσει επί της ουσίας την κατάσταση στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Για αυτό άλλωστε και έγινε η κλήση Αλιβιζάτου στην ακρόαση φορέων.

• Με την ψήφιση του παρόντος νομοσχεδίου, μόνο διορισμοί εποπτών και διοικητών ενός ανύπαρκτου οργανισμού θα γίνουν.  Ούτε η διακοπή του ραδιοτηλεοπτικού σήματος θα αρθεί, ούτε οι συχνότητες της ΕΡΤ θα γίνουν από ανενεργές, ενεργές.

• Για τη λειτουργία ενός Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα, χρειάζεται το ανθρώπινο δυναμικό, η τεχνογνωσία, η οργανωτική διάρθρωση που διαθέτει σήμερα η ΕΡΤ, γεγονός που δεν υποδηλώνεται πουθενά στο παρόν νομοσχέδιο και αφορά δημόσιο χρήμα, που έχει δαπανήσει ο Ελληνικός Λαός για να αποκτηθεί αυτή η εμπειρία.

• Με το νομοσχέδιο, γίνεται προσπάθεια νομιμοποίησης των ομαδικών απολύσεων στην ΕΡΤ καθώς ιδρύεται ένα καθ’ όλα διάδοχο εταιρικό σχήμα, αλλά ο ιδρυτικός νόμος προσπαθεί να παρουσιάσει τη διαδοχή της μιας εταιρείας στη θέση της άλλης, ως, δήθεν , δημιουργία νέας εταιρείας.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, συνέχισε συνδέοντας το θέμα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης με την παρουσία θεσμικού κενού που επικρατεί στην ιδιωτική τηλεόραση. Αναφέρθηκε στην απόφαση  καταπέλτη του ΣτΕ, 3578/2010 , σύμφωνα με την οποία η λειτουργία μη αδειοδοτημένου σταθμού δεν είναι επιτρεπτή.

Έκλεισε την τοποθέτηση του, καλώντας τις δυνάμεις του συνταγματικού τόξου, να άρουν το αδιέξοδο της Ελληνικής πολιτείας και κοινωνίας,  μέσω προσθήκης, στο άρθρο 16 του νομοσχεδίου, όπου σε γενικές γραμμές, η ΝΕΡΙΤ διαδέχεται την ΕΡΤ στο σύνολο των έννομων σχέσεων της, συμπεριλαμβανομένων και των εργασιακών σχέσεων. Επιπροσθέτως θα πρέπει να καταργηθεί και η Κ.Υ.Α 02/11.06.2013.
Δημοφιλή σήμερα

Χριστουγεννιάτικο κονσέρτο «Όλη η πόλη μια μουσική» των Μουσικών Συνόλων της Χαλκίδας

Χριστουγεννιάτικο κονσέρτο «Όλη η πόλη μια μουσική» των Μουσικών Συνόλων της Χαλκίδας

7/12/2018
Το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο κονσέρτο των Μουσικών Συνόλων του ΔΟΑΠΠΕΧ, θα π...
Η Πανήγυρις του Άγιου Νικολάου στην Χαλκίδα

Η Πανήγυρις του Άγιου Νικολάου στην Χαλκίδα

7/12/2018
Η Ενορία του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος πανηγύρισε τον Προστάτη της Άγιο Νικόλαο Αρχιεπίσκοπο Μύρων τον θαυματουργό...
Υποψήφιος βουλευτής ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης;

Υποψήφιος βουλευτής ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης;

7/12/2018
Συνέντευξη παραχώρησε ο δήμαρχος Σκύρου, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, στον τηλεοπτικό σταθμό OpenTV και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος με τον Βαγγέλη Γιακουμή και την Αμαλία Κ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας