Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ως αντίδραση στο Πολυνομοσχέδιο, το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη 11 Ιουλίου συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, στις 20:00 η ώρα στην Πλατεία Αγοράς στη Χαλκίδα.
ΠΑΜΕ
ΠΑΜΕ

Στην περιοχή μας, εκτός παραγωγικής λειτουργία είναι τα εργοστάσια Τσιμέντων, ΒΕΤ, ΒΙΟΜΕΚ, Σέλμαν, Νεοσετ, Τσαούσογλου, Ιντερκεμ και ο κατάλογος συμπληρώνεται με δεκάδες μικρότερους εργασιακούς χώρους. Οι βιομήχανοι – εφοπλιστές – τραπεζίτες κλείνουν τα εργοστάσια που έχουν φτιαχτεί από τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων, με χρήμα του λαού μας, με επιδοτήσεις.

Την ίδια στιγμή τα προϊόντα που θα μπορούσαν να παραχθούν είναι απολύτως αναγκαία για να καλύψουν τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού. Αντί να είναι σταματημένα τα εργοστάσια θα έπρεπε να δουλεύουν νυχθημερόν για φτιαχτούν σχολεία, δρόμοι, ψυχαγωγικοί χώροι, λαϊκή κατοικία. Ακόμα και το νοσοκομείο που φτιάχνεται δεν χρησιμοποιεί τσιμέντο από το εργοστάσιο που είναι στο ένα χλμ, απλά γιατί αυτό απαιτούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτή είναι η φυσιολογική λειτουργία του συστήματος, αυτός είναι ο υγιής ανταγωνισμός, ο υγιέστατος. Αυτή είναι η ανάπτυξη με σκοπό την κερδοφορία.

Αυτοί οι σχεδιασμοί σπρώχνονται από το νομικό οπλοστάσιο που ψηφίζουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι των βιομηχάνων – εφοπλιστών – τραπεζιτών εντός και εκτός της χώρας. Τέτοιο πολυνομοσχέδιο βρίσκεται στη βουλή που προβλέπει  απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση των αποζημιώσεων, μειώσεις μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, κατάργηση της Κυριακής αργίας, περικοπές – απολύσεις σε παιδεία – υγεία – πρόνοια για να περισσεύουν περισσότερα χρήματα για επιδοτήσεις και άλλα πολλά. Επί της ουσίας το νομοσχέδιο βοηθάει τα αφεντικά να υλοποιήσουν τους σχεδιασμούς τους στην περιοχή μας όπως και πανελλαδικά.

Θα τους λύσει τα χέρια στο άνοιξε – κλείσε των εργοστασίων.

Για αυτό το λόγο καλούμε όλους τους εργαζόμενους και άνεργους, απ’ όλους τους τόπους δουλειάς και ειδικά από τα εργοστάσια των Τσιμέντων, της Σέλμαν, της Νεοσετ, του Τσαούσογλου, της Ιντερκεμ να δώσουν βροντερό παρόν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 20:00 στην Πλατεία Αγοράς.

Να σημάνει συναγερμός, να κινητοποιηθούν και οι πέτρες ακόμα προκειμένου να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο. Στην οργάνωση του αγώνα να πρωτοστατήσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία παίρνοντας μέτρα για την κινητοποίηση των εργαζομένων. Η πρώτη απάντηση να είναι δυναμική.

Απέναντι στην πραγματικότητα που διαμορφώνεται γύρω μας επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι μία πρέπει να είναι η απάντηση της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Οργάνωση παντού με αφορμή κάθε μικρό η μεγαλύτερο πρόβλημα. Να ανατρέψουμε αντιλαϊκούς σχεδιασμούς, να φρενάρουμε, καθυστερήσουμε μέτρα. Την ίδια στιγμή είναι απαραίτητο να ισχυροποιείται η ταξική γραμμή στο κίνημα που δίνει τη μοναδική ενωτική – ρεαλιστική διέξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού.

Ταυτόχρονα με τη μάχη για κάθε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα, την καθημερινή συγκέντρωση δυνάμεων που θα επιτρέψει να διεκδικηθεί τελείως διαφορετική ανάπτυξη που στο κέντρο της θα έχει τις ανάγκες του λαού και όχι την αύξηση της κερδοφορίας. Αυτή η ταξική γραμμή στο κίνημα, μεταξύ των άλλων, προστατεύει τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα και από παγίδες και αυταπάτες.

Έχει στηθεί παγίδα από αυτούς που έχουν μεγάλες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση και σήμερα δηλώνουν συμπαραστάτες των εργαζομένων. Ψήφο προσδοκάνε στη Βουλή, στην Περιφέρεια, στο Δήμο, για να γίνουν αυτοί οι νέοι διαχειριστές.

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού που στην περιοχή μας εκφράζεται από το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετέχουν και προσανατολίζουν σε αυτήν την προσπάθεια.

Όλοι μαζί, είναι υπερασπιστές της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας, επιδιώκουν τη γηπεδοποίηση των κινητοποιήσεων και όχι την πολιτικοποίησής τους. Δεν θέλουν να βγαίνει κανένα συμπέρασμα από όσους συμμετέχουν.
Καλλιεργούν αυταπάτες ότι υπάρχει λύση στην αυτοδιαχείριση των εργοστασίων που περιχαρακώνει τον κάθε εργασιακό χώρο προσανατολίζοντας στην ξεχωριστή λύση. Στο να ψάχνουν οι εργαζόμενοι το πώς θα γίνουν επιχειρηματίες, πως θα επιβιώσουν μέσα στον ανταγωνισμό, μέσα στην ελεύθερη αγορά που το ταμπούρλο βαράνε τα μονοπώλια. Να μην τσιμπήσει κανένας εργαζόμενος σε τέτοιου είδους λύσεις.

Το σύνθημα «χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά– εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» μιλάει για κατάργηση των εκμεταλλευτών, των αφεντικών και όχι την αντικατάστασή τους.

Καλλιεργούν αυταπάτες ότι υπάρχει λύση στην αλλαγή κυβέρνησης. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να υποχρεώσει βιομήχανους – εφοπλιστές – τραπεζίτες να λειτουργήσουν χωρίς το κυνήγι του κέρδους. Ακόμα και εάν κάτω από τη λαϊκή πίεση ψηφιστεί κάτι θετικό, η οργάνωση των εργαζομένων και του λαού θα επιβάλει την εφαρμογή του. Τα αφεντικά σήμερα καταπατούν τα εργασιακά μέτρα γαλέρας που οι ίδιοι έχουν ψήφισει και θα εφαρμόσουν κάτι «θετικό» επειδή θα το ψηφίσει η αριστερούλικη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή όποια άλλη;;;

Καμία αυταπάτη ότι μπορεί να υπάρξει άλλη πιο εύκολη λύση πέρα από τον καθημερινό ταξικό αγώνα ενάντια σε εργοδοσία, κράτος και μηχανισμούς της. Όλοι στη μάχη.

Να μην ψηφιστεί η νέα λαιμητόμος των δικαιωμάτων μας!

Όλοι στην Πλατεία Αγοράς την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 20:00!
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας