Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Υπογράφηκε, την Τετάρτη, 10 Ιουλίου, από τον Δήμαρχο Χαλκιδέων, Θανάση Ζεμπίλη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας (Κουσερής Α. & Σια ΕΕ), Θανάση Κουσερή, η σύμβαση για το έργο κατασκευής πλατείας στο Βασιλικό. Το έργο αφορά στην κατασκευή πλατείας στο πρώην οικόπεδο Τεγοπούλου, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου του Βασιλικού, συνολικού εμβαδού 3.185 τ.μ. και με όψη στον κεντρικό δρόμο της πόλης.
Αθανάσιος Ζεμπίλης και Κουσέρης Αθανάσιος
Αθανάσιος Ζεμπίλης και Κουσέρης Αθανάσιος

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 658.000€ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%), με την έκπτωση που προσέφερε η ανάδοχος εταιρεία να ανέρχεται στο 48,3%.

Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Χαλκιδέων.

Η κατασκευή του έργου έχει χρονικό ορίζοντα παράδοσης εντός 18 μηνών.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η πλατεία θα περιλαμβάνει παιδικές χαρές και χώρους περιπάτου και αναψυχής. Η επίστρωση των διαδρόμων θα γίνει από οικολογικό και βιοκλιματικό, συγκεκριμένα με κατασκευή σταθεροποιημένου κεραμικού δαπέδου. Ο χώρος των  καθιστικών θα διαμορφωθεί με κατασκευή έγχρωμου βοτσαλωτού δαπέδου. Ο χώρος των παιδικών χαρών θα αποτελείται από ασφαλές υλικό, συγκεκριμένα από χυτό συνθετικό τάπητα με χρώμα και σχέδια. Τα τοιχία και τα καθίσματα της πλατείας θα κατασκευαστούν από οπλισμένο σκυρόδεμα και τα καθίσματα θα επενδυθούν με διακοσμητικά τούβλα. Η πλατεία θα είναι περιφραγμένη με κιγκλιδώματα και σε όλες τις εισόδους της θα τοποθετηθούν μεταλλικές πόρτες. Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή στεγάστρου.

Εντός της πλατείας θα αναπτυχθεί αστικό πράσινο, κατάλληλο για το κλίμα της περιοχής, τόσο για αισθητικούς όσο και για περιβαλλοντικούς λόγους. Με τη φύτευση δένδρων (που αναπτύσσουν μέγεθος και σχήμα ταιριαστό στον χαρακτήρα της περιοχής, σε δενδροστοιχίες για σκίαση και δημιουργία ηχοπετάσματος και ανεμοφράκτη αλλά και διάσπαρτα), θάμνων και ανθόφυτων (σε χρωματική αναζωογονητική πανδαισία) καθώς και με την εγκατάσταση χλοοτάπητα. Η ανάπτυξή τους θα εξασφαλίζεται από επαρκές αρδευτικό σύστημα.

Η πλατεία θα φωτίζεται σε όλη της την έκταση, από μονόφωτα και δίφωτα ιστάμενα φωτιστικά σώματα εξοικονόμησης ενέργειας. Το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού θα είναι υπόγειο.

Το έργο σκοπεύει στην ανάδειξη, την αισθητική αναβάθμιση και τη λειτουργική σύνδεσή του υπό διαμόρφωση χώρου με την περιβάλλουσα περιοχή. Δεδομένου δε ότι η πλατεία έχει πρόσωπο στον κεντρικό δρόμο του Βασιλικού, θα αναβαθμίσει σε όψη και εμπορικότητα το κέντρο της πόλης.

Επιπλέον, η υπό κατασκευή πλατεία θα καταστεί ελκτική και φιλική για τους επισκέπτες της, θα εξυπηρετεί τη λειτουργία της ως ανοικτού δημόσιου χώρων συνάθροισης και δραστηριοτήτων και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνικής ζωής των πολιτών.
Δημοφιλή σήμερα

Σε κατάληψη προχωρούν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αλιβερίου

Σε κατάληψη προχωρούν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αλιβερίου

23/10/2017
Σε κατάληψη προχωρούν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αλιβερίου λόγω της απόφασης του υπουργείου Παιδείας να μην λειτουργήσουν τέσσερα τμήματα ειδικ...
Νέα δημοτική πολιτική παράταξη στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

Νέα δημοτική πολιτική παράταξη στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

20/10/2017
Μια Ομάδα Πολιτών του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, ανέλαβε την πρωτοβουλία δημιουργίας νέας ανεξάρτητης, Δημοτικής Παράταξης στο Δήμο Κύμης-Αλ...
Υπερθέαμα πρόσφερε το Dirt Challenge στη Χαλκίδα

Υπερθέαμα πρόσφερε το Dirt Challenge στη Χαλκίδα

23/10/2017
Ένα χρόνο ζωής συμπλήρωσε το Dirt Challenge, κάτω απο ιδανικές συνθήκες στην πίστα Moto Cross του δήμου της Χαλκίδας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας