Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Υπογράφηκε, την Τετάρτη, 10 Ιουλίου, από τον Δήμαρχο Χαλκιδέων, Θανάση Ζεμπίλη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας (Κουσερής Α. & Σια ΕΕ), Θανάση Κουσερή, η σύμβαση για το έργο κατασκευής πλατείας στο Βασιλικό. Το έργο αφορά στην κατασκευή πλατείας στο πρώην οικόπεδο Τεγοπούλου, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου του Βασιλικού, συνολικού εμβαδού 3.185 τ.μ. και με όψη στον κεντρικό δρόμο της πόλης.
Αθανάσιος Ζεμπίλης και Κουσέρης Αθανάσιος
Αθανάσιος Ζεμπίλης και Κουσέρης Αθανάσιος

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 658.000€ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%), με την έκπτωση που προσέφερε η ανάδοχος εταιρεία να ανέρχεται στο 48,3%.

Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Χαλκιδέων.

Η κατασκευή του έργου έχει χρονικό ορίζοντα παράδοσης εντός 18 μηνών.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η πλατεία θα περιλαμβάνει παιδικές χαρές και χώρους περιπάτου και αναψυχής. Η επίστρωση των διαδρόμων θα γίνει από οικολογικό και βιοκλιματικό, συγκεκριμένα με κατασκευή σταθεροποιημένου κεραμικού δαπέδου. Ο χώρος των  καθιστικών θα διαμορφωθεί με κατασκευή έγχρωμου βοτσαλωτού δαπέδου. Ο χώρος των παιδικών χαρών θα αποτελείται από ασφαλές υλικό, συγκεκριμένα από χυτό συνθετικό τάπητα με χρώμα και σχέδια. Τα τοιχία και τα καθίσματα της πλατείας θα κατασκευαστούν από οπλισμένο σκυρόδεμα και τα καθίσματα θα επενδυθούν με διακοσμητικά τούβλα. Η πλατεία θα είναι περιφραγμένη με κιγκλιδώματα και σε όλες τις εισόδους της θα τοποθετηθούν μεταλλικές πόρτες. Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή στεγάστρου.

Εντός της πλατείας θα αναπτυχθεί αστικό πράσινο, κατάλληλο για το κλίμα της περιοχής, τόσο για αισθητικούς όσο και για περιβαλλοντικούς λόγους. Με τη φύτευση δένδρων (που αναπτύσσουν μέγεθος και σχήμα ταιριαστό στον χαρακτήρα της περιοχής, σε δενδροστοιχίες για σκίαση και δημιουργία ηχοπετάσματος και ανεμοφράκτη αλλά και διάσπαρτα), θάμνων και ανθόφυτων (σε χρωματική αναζωογονητική πανδαισία) καθώς και με την εγκατάσταση χλοοτάπητα. Η ανάπτυξή τους θα εξασφαλίζεται από επαρκές αρδευτικό σύστημα.

Η πλατεία θα φωτίζεται σε όλη της την έκταση, από μονόφωτα και δίφωτα ιστάμενα φωτιστικά σώματα εξοικονόμησης ενέργειας. Το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού θα είναι υπόγειο.

Το έργο σκοπεύει στην ανάδειξη, την αισθητική αναβάθμιση και τη λειτουργική σύνδεσή του υπό διαμόρφωση χώρου με την περιβάλλουσα περιοχή. Δεδομένου δε ότι η πλατεία έχει πρόσωπο στον κεντρικό δρόμο του Βασιλικού, θα αναβαθμίσει σε όψη και εμπορικότητα το κέντρο της πόλης.

Επιπλέον, η υπό κατασκευή πλατεία θα καταστεί ελκτική και φιλική για τους επισκέπτες της, θα εξυπηρετεί τη λειτουργία της ως ανοικτού δημόσιου χώρων συνάθροισης και δραστηριοτήτων και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνικής ζωής των πολιτών.
Δημοφιλή σήμερα

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Χαλκιδέων

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Χαλκιδέων

23/03/2017
Συνεχίζοντας το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων δρόμων, το Τμήμα Έργων Αυτεπιστασίας του Δήμου Χαλκιδέων προχώρησε σε το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου στην το...
Ευχαριστεί όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για το κληροδότημα Μπαφέρου ο Π. Τζαφέρος

Ευχαριστεί όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για το κληροδότημα Μπαφέρου ο Π. Τζαφέρος

24/03/2017
Ευχαριστήρια επιστολή σε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για την ανάγκη δημιουρ...
Aσφαλτοστρώσεις στη Χαλκίδα

Aσφαλτοστρώσεις στη Χαλκίδα

24/03/2017
Ολοκληρώθηκαν σήμερα Παρασκευή 24 Μαρτίου σε περιοχές της Χαλκίδας, οι ασφαλτοστρώσεις που πραγματοποιεί το Τμήμα Έργων Αυτεπιστασίας του Δήμου Χαλκιδέων. ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας