Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στα πλαίσια υλοποίησης του προγραμματος της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ με τίτλο: «Στερεά Ασπίδα για τον Καταναλωτή» ΔΡΑΣΗ 2: «υπερχρεωμένοι καταναλωτές της Στερεάς Ελλάδας», που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, πραγματοποιείται τη Δευτέρα 22 Ιουλίου ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ανάλυση και ερμηνεία του Ν.3869/2010 για Ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων Φυσικών προσώπων και των πρόσφατων τροποποιήσεών του».
Γιώργος Μητροπέτρος
Γιώργος Μητροπέτρος

Η Ένωσή μας  (ΕΠΚΑ-ΣΤΕ) στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος με γενικό τίτλο: «Στερεά Ασπίδα για τον Καταναλωτή» ΔΡΑΣΗ 2: «υπερχρεωμένοι καταναλωτές της Στερεάς Ελλάδας» που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, αλλά και του σκοπού της και των καταστατικών της επιταγών, για ουσιαστική και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών –καταναλωτών, ξεκινά ένα πρόγραμμα ενημερωτικών εκδηλώσεων που σκοπό έχουν, αφενός να ενημερώσουν τους πολίτες-δανειολήπτες στα πλαίσια της εφαρμογής των ευεργετημάτων του N. 3869/2010 όπως πρόσφατα  τροποποιήθηκε, γιατί ένας μεγάλος αριθμός είναι, αφενός, ανενημέρωτος για τα θέματα αυτά που τους αφορούν άμεσα, αφετέρου, στη διαμόρφωση μιας σύγχρονης  καταναλωτικής συνείδησης και αντίληψης όλων μας, που θα μας προστατεύει από τις πολλές και επικίνδυνες παγίδες που κρύβει η πανίσχυρη τραπεζική και παγκοσμιοποιημένη αγορά με τους ιδιότυπους «κανόνες» της.!

Ξεκινώντας από την έδρα μας, την Χαλκίδα, διοργανώνουμε τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013 στις 19:30 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ευβοίας Ελ. Βενιζέλου 12 Χαλκίδα, (2ος όροφος) εκδήλωση με θέμα: «Ανάλυση και ερμηνεία του Ν.3869/2010 για Ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων Φυσικών προσώπων και των πρόσφατων τροποποιήσεών του».

Εισηγητές θα είναι:

• Δημήτρης Σπυράκος  Δ.Ν.-Δικηγόρος-Πρόεδρος της Ένωσης Δικαίου για την Προστασία του Καταναλωτή.

• Χρυσάνθη Παπαστάμου Ειρηνοδίκης.

Στην δύσκολη αυτή οικονομικά, αλλά και κοινωνικά, περίοδο την οποία διανύουμε, πολλά νοικοκυριά έχουν φθάσει, από την υπερχρέωσή τους, σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Ο  νόμος 3869/2010 προσπαθεί  να δώσει διέξοδο σε ακραίες οικονομικά καταστάσεις, προστατεύοντας τον πολίτη -δανειολήπτη από τις αδηφάγες ορέξεις του Τραπεζικού συστήματος.

Όμως, η εφαρμογή του Νόμου, από την μέχρι σήμερα εμπειρία της εφαρμογής του, αλλά και με τις πρόσφατες τροποποιήσεις του  χρίζει περαιτέρω ερμηνείας και ανάλυσης, ώστε η όποια κίνηση εφαρμογής του μέσα από το νέο πλαίσιο, να έχει ουσιαστικά και θετικά αποτελέσματα για τον αιτούντα με την προστασία της πρώτης κατοικίας και της ελάχιστης αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Παρακαλούμε και εσάς, να γνωστοποιήσετε  στους  συμπολίτες μας, την σημαντική αυτή εκδήλωση, ώστε όσο το δυνατό περισσότερα εμπλεκόμενα φυσικά πρόσωπα, νομικοί και πολίτες,  να ενημερωθούν.

Για την ΕΠΚΑ-ΣΤΕ

Ο Πρόεδρος

Γιώργος Μητροπέτρος

Η Γ. Γραμματέας

Χρύστα Δημαρέλου




Δημοφιλή σήμερα

Με κάθε επισημότητα η πανήγυρη προς τιμήν του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου

Με κάθε επισημότητα η πανήγυρη προς τιμήν του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου

27/05/2017
Με πληθωρική συμμετοχή χριστιανών από τα πέρατα της οικουμένης, πανηγύρισε το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 στο Νέο Προκόπ...
Σε δενδροφύτευση στο πάρκο του Λαού και στο Αλσύλλιο Κανήθου προχώρησαν 5 δημοτικά σχολεία

Σε δενδροφύτευση στο πάρκο του Λαού και στο Αλσύλλιο Κανήθου προχώρησαν 5 δημοτικά σχολεία

29/05/2017
Σε δενδροφύτευση θάμνων και πουρναριών στο Πάρκο το Λαού και στο Αλσύλ...
Χωρίς Τρένα και Προαστιακό από την Τρίτη εώς την Πέμπτη

Χωρίς Τρένα και Προαστιακό από την Τρίτη εώς την Πέμπτη

29/05/2017
Η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), με εξώδικό της προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ανακοίνωσε την απόφασή της να προχωρήσει σε επαναλαμβανόμενες ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας