Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Πρόκειται φυσικά για την έκθεση φωτογραφίας & οπτικοακουστικών δρώμενων «Εντός των τειχών», από το τμήμα φωτογραφίας του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας, το οποίο σε συνεργασία με το Σύλλογο πολιτών «Το Κάστρο» και την 23η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων δημιούργησαν ένα ιδιαίτερο εικαστικό δρώμενο στην παλαιά πόλη της Χαλκίδας κατά τη διάρκεια των ημερών 10 έως 14 Ιουλίου.

Ο δάσκαλος Γιώργος Ζαφειρίου και οι μαθητές του ξαναζωντάνεψαν τα παλαιά σοκάκια της πόλης μας με το φωτογραφικό τους φακό δημιουργώντας εικόνες που συνδέουν το παρελθόν της πόλης μας με το παρόν της.

Τα παλαιά πετρόχτιστα σπίτια γέμισαν με έγχρωμες και ασπρόμαυρες εικόνες αναβιώνοντας τη παλαιά πόλη. Τα πρωινά και τα απογεύματα πραγματοποιούνταν ξεναγήσεις από αρχαιολόγους της 23ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στην ιστορική περιοχή της πόλης μας (Αγ. Παρασκευή, Κτήμα Βαΐλου, Οθωμανικό Τέμενος, Οικία Παίδων, πυριτιδαποθήκη Κάστρου/Λαογραφικό Μουσείο). Κατά το σούρουπο,  το τμήμα φωτογραφίας είχε επιμεληθεί προβολή  δικών τους εικόνων από τις γύρω γειτονιές  δημιουργώντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στη μπροστινή πλευρά του οθωμανικού τεμένους. Αξίζουν να σημειωθούν οι μουσικές διαδρομές από μικρές συναυλίες και  καντάδες που περιδιάβαιναν τις γειτονιές αυτές δημιουργώντας μια γλυκιά νοσταλγία στο άκουσμα τους.

Για τέσσερις μέρες, το παρελθόν της πόλης μας συνδέθηκε εικαστικά με το παρόν της υπενθυμίζοντας στους Χαλκιδέους ένα μέρος της ιστορίας της πόλης τους.

Ο δάσκαλος Γιώργος Ζαφειρίου και το τμήμα φωτογραφίας του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους κατοίκους της περιοχής «Εντός των τειχών» για την εγκάρδια φιλοξενία τους και υποστήριξη τους στο έργο τους αυτό, το Σύλλογο πολιτών «Το Κάστρο», την 23η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, τη θεατρική ομάδα 7. Ιδιαίτερη ευχαριστία εκφράζεται προς το χορηγό του εγχειρήματος αυτού, κύριο Χ. Βραϊμάκη για την υποστήριξη του στις οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις που έδωσαν μια ιδιαίτερη πνοή στο εικαστικό δρώμενο του τμήματος φωτογραφίας του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας.

Συμμετείχαν  οι παλαιοί & νέοι μαθητές του τμήματος φωτογραφίας του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας: Αγιοστρατίτης Δημήτρης, Βαχλάς Γιώργος, Γιαννάκη Σωφρονία, Δάρρα-Λιάσκου Αντιγόνη, Δεληγιάννη Χρύσα, Θεοδωρόπουλος Νίκος, Θεοδώρου Ιωάννα, Καμαριώτης Νίκος, Κατσάρη Αργυρώ, Μπέλλια Μικαέλα, Νικολάου Θοδωρής, Παπαθανασίου Δήμητρα, Πετράκης Προκόπης, Σταματούκου Αγγελική, Τριανταφύλλου Αρετή, Φωτίου Βαγγέλης.

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας