Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Απογοητεύει η απάντηση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στην αναφορά του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρη Αναγνωστάκη, για το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας του ΙΚΑ ΕΤΑΜ Καρύστου.
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Δημήτρης Αναγνωστάκης

Συγκεκριμένα το Υπουργείο δηλώνει πως στο ενδεχόμενο παύσης λειτουργίας του παραρτήματος της Καρύστου, η μεταφορά των αρμοδιοτήτων επί της ασφαλιστικής του περιοχής θα υπαχθούν στο Τοπικό Υποκατάστημα ΙΚΑ ΕΤΑΜ Ραφήνας.

Το Υπουργείο παρουσιάζει λόγους για τους οποίους προωθούνται οι μετασχηματισμοί των οργανωτικών δομών των υπηρεσιών του ΙΚΑ ΕΤΑΜ μεταξύ των οποίων αναφέρει την υλοποίηση δράσεων για τη βελτίωση του χρόνου απονομής συντάξεων καθώς και τον αποτελεσματικό έλεγχο της εισφοροδιαφυγής.

Αδιανόητο είναι πως θα εξυπηρετηθούν αυτοί οι στόχοι με την μεταφορά των αρμοδιοτήτων στη Ραφήνα η οποία δεν ανήκει καν στο Νομό Εύβοιας. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε πως θα εξυπηρετηθούν οι πολίτες της Καρύστου.

Παράλληλα το Υπουργείο προβλέπει τη δημιουργία γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης στις περιοχές που θα κλείσουν τα παραρτήματα με προσωπικό από 1-3 εργαζόμενους που είναι αμφίβολο αν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στην εξυπηρέτηση των πολιτών της Καρύστου και των όμορων δήμων.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας