Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με άρθρο της η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. καταδικάζει τις ενέργειες που γίνονται από αριστερές παρατάξεις για τη μη συγκρότηση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος σε σώμα.
Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Η λογική του παραλόγου στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. συνεχίζεται…

Την  ώρα που:

• ο κλάδος των εκπαιδευτικών ζητά απ’ τους  εκπροσώπους του ενότητα, υπευθυνότητα κι αγωνιστικότητα,
• τα προβλήματα στην εκπαίδευση και στην καθημερινότητά μας διογκώνονται εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών,
• διακυβεύεται, λόγω της μη συγκρότησης του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε σώμα, η ομαλή λειτουργία της Ομοσπονδίας, δηλαδή το αυτονόητο,

οι παρατάξεις ΔΗ.ΣΥ (πρώην ΠΑΣΚ) και οι αυτοαποκαλούμενες κι «αυτοδιαφημιζόμενες»  ως αριστερές παρατάξεις των Παρεμβάσεων, ΕΣΑΚ-ΔΕΕ και ΕΡΑ συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα και να μην αναλαμβάνουν τις ιστορικές τους ευθύνες. Επιδίδονται σε ρεσιτάλ τακτικισμού, δε συναινούν στη συγκρότηση ενωτικού – λειτουργικού – διαπαραταξιακού προεδρείου και «ορθώνοντας τείχη», προτάσσουν το στενό παραταξιακό τους συμφέρον βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τα προβλήματα που προκαλεί η μη συγκρότηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε σώμα. Κυριαρχούν, για μια ακόμη φορά, οι ρητορικές κορώνες κι η διχαστική φρασεολογία αντί της σύνθεσης και της συνεργασίας.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. είχαμε μία από τα ίδια, επαναλήφθηκε το έργο των προηγούμενων συνεδριάσεων για τη συγκρότηση του προεδρείου. Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. με σταθερότητα κι υπευθυνότητα ζήτησε τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων σ’ ένα αντιπροσωπευτικό – λειτουργικό προεδρείο. Θυμίζουμε ότι με σεβασμό στην ευθύνη που μας αναλογεί ως πρώτη δύναμη στον Κλάδο, αναλάβαμε στη συνεδρίαση της Παρασκευής 12-7-2013 τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. κι επαναλάβαμε, σήμερα 15-7-2013, τη δήλωσή μας ότι και τα άλλα δύο εκλεγμένα μέλη μας στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε θα συμβάλουν αναλαμβάνοντας θέση ευθύνης στο προεδρείο. Τονίσαμε ότι είναι αδύνατο και μη νόμιμο (βλ. Ν. 1264/82) τρία μέλη ν’ αναλάβουν μόνα τους τη διοίκηση της Ομοσπονδίας που απαιτεί τουλάχιστο τετραμελές προεδρείο. Εάν είχαμε τέσσερα εκλεγμένα μέλη θα το πράτταμε. Οι υπόλοιπες παρατάξεις, περιέργως, ετεροκαθορίζονται. Εξαρτούν τη συμμετοχή τους στο προεδρείο από τη συμμετοχή των άλλων, αποποιούμενες, κατά το δοκούν, την αυτόνομη παρουσία τους. Οι αριστερές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις αγνοώντας ηθελημένα ότι είναι τρίτη δύναμη στον Κλάδο δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τους αναλογούν στο προεδρείο και ταυτόχρονα εγκαλούν όλους τους άλλους γιατί δεν πράττουν αυτό που οι ίδιοι οφείλουν !!!  Δίνουν άλλοθι και πρωταγωνιστούν από κοινού με τις άλλες παρατάξεις στο θέατρο του παραλόγου.

Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ζήτησε να πραγματοποιηθούν αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του Δ.Σ. και ν’ αναλάβουν κι οι υπόλοιπες παρατάξεις τις ευθύνες τους ώστε να αρθεί το αδιέξοδο. Η πρότασή μας δε συνάντησε την απαιτούμενη ομοφωνία. Οι αριστερές παρατάξεις παραμένουν ταμπουρωμένες στις ανερμάτιστες κι αδιέξοδες απόψεις τους κι εγκλωβισμένες στον μεταξύ τους ανταγωνισμό. Η παράταξη της ΔΗ.ΣΥ. (πρώην ΠΑΣΚ) ζήτησε χρόνο προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες διεργασίες σε… όλους τους χώρους.

Τα μέλη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δηλώνουν τη σταθερή επιδίωξή τους για την αποτελεσματική λειτουργία της Ομοσπονδίας και καλούν και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. να πράξουν το ίδιο.

Προκύπτουν όμως, αβίαστα, τα ερωτήματα:

• Ποιοι και γιατί, δε θέλουν να λειτουργεί η Δ.Ο.Ε. ;
• Ποιοι επιδιώκουν την αδρανοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος;
• Ποιες παρατάξεις επενδύουν στη διάλυση της Ομοσπονδίας;

Τα 3 μέλη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Κικινής Θανάσης

Κόκκινος Χαράλαμπος

Οικονόμου Τριαντάφυλλος   
Δημοφιλή σήμερα

Αποτελέσματα εκλογών Επιμελητηρίου Ευβοίας, ποιοι εκλέγονται

Αποτελέσματα εκλογών Επιμελητηρίου Ευβοίας, ποιοι εκλέγονται

10/12/2017
Σαρωτική νίκη της Βούλας Αγιοστρατίτη και οριακά αυτοδυναμία δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των εκλογών του Επιμελητηρίου Ευβ...
Η παιδική ταινία «Coco» 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Coco» 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone

11/12/2017
Η παιδική ταινία «Coco» 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone μόνο την Πέμπτη 14 εώς και την Τετάρτη ...
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σλάλομ στη Χαλκίδα

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σλάλομ στη Χαλκίδα

13/12/2017
Η Χαλκίδα θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα υπέροχο θαλασσινό θέαμα στον Πορθμό του Ευρίπου, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, που θα προσφέρουν οι αθλητές, ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας