Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Τη Δευτέρα 8 Ιούλιου στις 9 το βράδυ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη θεσμική και λειτουργική υποβάθμιση του Τ.Ε.Ι Χαλκίδας.
Ενημερωτική διάλεξη για την υποβάθμιση του ΤΕΙ Χαλκίδας
Ενημερωτική διάλεξη για την υποβάθμιση του ΤΕΙ Χαλκίδας

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι 25 πολιτιστικοί, εξωραϊστικοί, χορευτικοί, ορειβατικοί σύλλογοι από όλη την Εύβοια, οι επαγγελματικοί φορείς της πόλης των Ψαχνών και ο σύλλογος εργαζομένων στην Τοπική αυτοδιοίκηση, η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Εύβοιας, καθώς και ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων. 

Ομιλητές ήταν οι καθηγητές του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδος: Βολιώτης Σταμάτης, Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, Λάμψας Πέτρος και Ασημάκης Νικόλαος, οι οποίοι ανέπτυξαν τη διαμορφωθείσα σήμερα κατάσταση τόσο για τα Τ.Ε.Ι όσο και γενικότερα για τη δημόσια εκπαίδευση και τις συνέπειες που πρόκειται να ακολουθήσουν στο μέλλον.

Μεταξύ του λαού που γέμισε την κεντρική πλατεία Ψαχνών, παραβρέθηκαν και στηρίζουν τον αγώνα μας ο Βουλευτής Εύβοιας κος Ευάγγελος Αποστόλου, ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων κος Ιωάννης Μπουροδήμος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αποκεντρωμένης Διοίκησης Εύβοιας κος Αναστάσιος Βουρδάνος, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων κος Γεώργιος Ψαθάς, εκ μέρους του σεβασμιότατου Μητροπολίτη ο αιδεσιμότατος Πατήρ Εμμανουήλ, αντιδήμαρχοι και σύμβουλοι του Δήμου, πολιτευτές κ.ά.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ομόφωνα έγινε αποδεκτό το ψήφισμα για διαρκή αγώνα και δράση, το οποίο είναι το ακόλουθο:

Στα Ψαχνά σήμερα την 8η Ιουλίου 2013, 32 σύλλογοι και φορείς της Εύβοιας, ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων, η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, ο βουλευτής Εύβοιας κ. Βαγγέλης Αποστόλου και ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Χαλκίδας π. Εμμανουήλ, καταγγέλουμε ομόφωνα τον Υπουργό Παιδείας και τα πολιτικά κόμματα της συγκυβέρνησης, που με τη συνειδητή τους ψήφο μεθοδεύουν την υποταγή του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδος (και της Δημόσιας Εκπαίδευσης γενικότερα) σε  οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα.

Οι αναπόφευκτες συνέπειες αυτής της μεθόδευσης είναι:

• Η γενική υποβάθμιση της Παιδείας.
• Η στέρηση του αγαθού της μόρφωσης για πολλούς νέους.
• Η όλο και μεγαλύτερη υποβάθμιση των κτιριακών και τεχνολογικών υποδομών.
• Η παράδοση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα ξένα και ντόπια ιδιωτικά συμφέροντα.
• Η διοικητική αποδυνάμωση και δυσλειτουργία των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., μέσω του συστήματος των συγχωνεύσεων.

Ειδικά για το Τ.Ε.Ι. Χαλκίδος, απαιτούμε:

• Την ειλικρινή και άμεση εφαρμογή του νόμου, τόσο στο ουσιαστικό όσο και στο πολιτικό σκεπτικό, για την πραγματική και ρεαλιστική αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών, τον εκσυγχρονισμό των εργαστηρίων και την βελτίωση των κτιριακών υποδομών.
• Τη θεσμική αυτοτέλεια, τη διοικητική αυτονομία, την οικονομική στήριξη και την επαρκή στελέχωση των σχολών, ώστε το ίδρυμα να αναβαθμιστεί αφού έχει όλα τα απαιτούμενα συγκριτικά πλεονεκτήματα.
• Τη δημιουργία νέων τμημάτων εναρμονισμένων στις απαιτήσεις και ανάγκες των επαγγελματικών κλάδων της περιοχής μας.
• Ισότιμη και δίκαιη μεταχείριση αναφορικά με το πλήθος των εισακτέων σπουδαστών ανά έτος, λαμβάνοντας υπόψη την αρχαιότητα, τις υφιστάμενες υποδομές του ιδρύματος, την απορροφητικότητα των πτυχιούχων σε θέσεις εργασίας και τις υφιστάμενες επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια για τη στέγαση, την ψυχαγωγία, την άθληση κα την ποιότητα ζωής των σπουδαστών.

Για όλους αυτούς τους λόγους, από σήμερα δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι συνασπιζόμαστε ως φορείς σε μια διαρκή επιτροπή αγώνα, προχωρώντας σε κινητοποιήσεις και διαβήματα μέχρι την τελική δικαίωσή μας.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας