Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Νομαρχιακή Σύμβουλος της ΝΑΣ και μέλος του Γ.Π. Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ, Σοφία Ντούρου με ανακοίνωσή της καταδικάζει την πολιτική της Ε.Ε. για τα περιβαλλοντικά θέματα και καλεί τους πολίτες να ρίξουν ψήφο αντίστασης στις ευρωεκλογές. Η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

"Η πρόσφατη απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με την οποία εξομοιώνει, στην ουσία, το καρκινογενές  εξασθενές χρώμιο, με το απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό ιχνοστοιχείο του  τρισθενούς χρωμίου, δείχνει ποια είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκή Ένωση στα ζητήματα του περιβάλλοντος και της υγείας του λαού. Καταδικάζει τους εργαζόμενους, τους κατοίκους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα ακόμη και στο θάνατο, αν αυτό επιτάσσουν τα συμφέροντα των πολυεθνικών.
Ισχυρίζεται-απαντώντας στην αγωνία των κατοίκων της Βοιωτίας, της Εύβοιας, της Αττικής -πως «οι ελληνικές αρχές έχουν λάβει επαρκή μέτρα» για την αντιμετώπιση της ρύπανσης του Ασωπού, του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα και των πηγών του νερού, όταν η ελληνική κυβέρνηση το μόνο που έχει κάνει είναι να επιβάλλει κάποια  πρόστιμα .
Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απαντά σε κάθε λογής «ευρωλάγνους», που  καλλιεργούν ψευδαισθήσεις για το ρόλο και τη λειτουργία της,  που συνυπογράφουν ως κυβέρνηση κάθε αντιλαϊκή απόφαση.
Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ  έχουν τεράστια ευθύνη  όχι μόνο γιατί άφησαν ανεξέλεγκτους τους βιομήχανους και τα μονοπώλια να καταστρέφουν τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα. αλλά και γιατί συγκάλυπταν το πρόβλημα, για τουλάχιστον μια δεκαετία, δηλητηριάζοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.
Η θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί μια ακόμη απάντηση και σε εκείνους τους «ευρωλάγνους» που ισχυρίζονται ότι δήθεν η ΕΕ κόπτεται για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, οι «Οικολόγοι Πράσινοι», αλλά και διάφορες οικολογικές «ομάδες» και «κινήσεις» έχουν σημαντικές ευθύνες απέναντι στο λαό, απέναντι στους εργαζόμενους, μιλώντας για «φιλοπεριβαλλοντική» ΕΕ και «καταστροφικές» ελληνικές κυβερνήσεις.  Έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί αξιοποιούν την προπαγάνδα των Βρυξελλών - περί «περιβαλλοντικής ευαισθησίας» - ψαρεύοντας στα θολά νερά. «Ξεχνούν»,  ότι η ΕΕ κόπτεται για το περιβάλλον, μόνο τόσο όσο ενισχύονται τα ευρωπαϊκά μονοπώλια στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.
Τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζόμενων, των απλών ανθρώπων δε βρίσκονται στην εξυπηρέτηση των μονοπωλιακών συμφερόντων, που  δε διστάζουν ακόμη και να δηλητηριάζουν, εν γνώσει τους, εργαζόμενους και κατοίκους.
Οι Ευρωεκλογές είναι μια καλή ευκαιρία να τιμωρήσει ο λαός τις δυνάμεις εκείνες που, είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο, συμβαδίζουν με τις επιταγές της ΕΕ. Να  «ρίξει» ψήφο αντίστασης, ελπίδας και προοπτικής με κατεύθυνση τη ρήξη με τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ψήφο στο ΚΚΕ".
Δημοφιλή σήμερα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

19/10/2018
Τάξεις υποδοχής μαθητών, θα έχουν από φέτος το 13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας....
Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

19/10/2018
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ενίσχυσης εύρεσης εργασίας Ενηλίκων, θα βρίσκεται στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, στο ...
Ο Φάνης Σπανός στη Λαμία για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Ευαγγελιστή Λουκά

Ο Φάνης Σπανός στη Λαμία για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Ευαγγελιστή Λουκά

18/10/2018
Εορτάστηκε σήμερα, Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, η μνήμη του Πολιούχου Αγίου Ευαγγελιστή Λουκά κ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας