Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Το «Συντονιστικό για την Υγεία Κεντρικής-Ανατολικής Εύβοιας και Σκύρου» ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου η Ι.Μ.Καρυστίας και Σκύρου, το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν.Κύμης και 26 ακόμη φορείς που συναποτελούν το «Συντονιστικό» καλούν όλους τους κατοίκους της περιοχής σε αγωνιστική συγκέντρωση για τη διάσωση του νοσοκομείου, την Tετάρτη 24 Ιουλίου και ώρα 20:00 στην πλατεία Κύμης.
Νοσοκομείο Κύμης Γεώργιος Παπανικολάου
Νοσοκομείο Κύμης Γεώργιος Παπανικολάου

Στις 11/7/2013 το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σχέδιο αναδιάταξης του ΕΣΥ που περιλαμβάνει μετατροπή Νοσοκομείων σε Κέντρα Υγείας αστικού τύπου ή αλλαγή χρήσης σε μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας δηλ. Κέντρα Υγείας με εξειδικευμένες λειτουργίες.

Σε συνάντηση της προηγούμενης ημέρας (10/7/13) του Δήμαρχου Κύμης-Αλιβερίου και εκπρόσωπου του «Συντονιστικού» με τον Υπουργό, επιβεβαιώθηκε από μέρους του η αρχική πρόθεση του Υπουργείου για μετατροπή του Νοσοκομείου Κύμης σε Κέντρο Υγείας με Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας, χειρουργεία μιας μέρας, Μονάδα τεχνητού νεφρού και Μονάδα Αποκατάστασης.
Μετά τα επιχειρήματα που ετέθησαν από την πλευρά μας για τη διατήρηση του Νοσοκομείου, ο Υπουργός δεν δεσμεύτηκε για την παραμονή του Γ.Ν.Κύμης ως Γενικού Νοσοκομείου, επιφυλασσόμενος μέχρι την ενδελεχή ενημέρωσή του.

Η αγωνιστική συγκέντρωση για τη διάσωση του νοσοκομείου, θα περιλαμβάνει :

• Ομιλίες – Ενημέρωση σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις
• Συναυλία με του; :
«Λάκη με τα ψηλά ρεβέρ» - Γιάννη Γιοκαρίνη και Ρεμπέτικη Κομπανία.

Το μέλλον του Γ.Ν.Κύμης κρίνεται δυσοίωνο και γι αυτό ο αγώνας μας θα πρέπει να είναι πιο εντατικός και ενωτικός με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή κόσμου.

 • Αντιστεκόμαστε στην κατάρρευση και εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας.
 • Αντιστεκόμαστε σ΄αυτούς που στέλνουν τα παιδιά μας στην ανεργία ή την ξενιτιά.
 • Αντιστεκόμαστε σ΄αυτούς που μας κλέβουν τη ζωή και οδηγούν σε φυσική εξόντωση τους ηλικιωμένους, τους φτωχούς και τους άρρωστους.
 • Αντιστεκόμαστε στο μαρασμό τους τόπου μας στον οποίο θα συμβάλει καίρια η ενδεχόμενη μετατροπή του Νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας.

Λέμε

 • Όχι στην υποβάθμιση του νοσοκομείου΄
 • Όχι στην προτεινόμενη τροπολογία, που παραβλέπει τις ανάγκες μιας περιοχής και μηδενίζει την προσφορά του Κυμαίου ευεργέτη της ανθρωπότητας ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, εξαφανίζοντας το νοσοκομείο της γενέτειρας του!

Διεκδικούμε :

 • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους
 • Δωρεάν φάρμακα για τους χρόνια πάσχοντες
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – για να μην καταρρεύσει το Νοσοκομείο- και πρώτα απ΄ όλα των ήδη εργαζόμενων «συμβασιούχων» (που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με μισθούς πείνας, κοστίζοντας όμως στο Νοσοκομείο τα τριπλάσια απ΄ότι αν ήταν μόνιμοι υπάλληλοι, προκειμένου να θησαυρίζουν τα γραφεία «ενοικίασης εργαζομένων»).


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

 1. 8:00 Προσέλευση
 2. 8:10 Χαιρετισμοί  (1.5΄έκαστος στην οποία θα περιλαμβάνεται η τοποθέτηση για την υποβάθμιση ή όχι του Νοσοκομείου)
 3. 8:30  Σύντομη ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις
 4. 8:32  Συντονιστικό για την Υγεία Κ.-Αν.Εύβοιας & Σκύρου
 5. 8:40 Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου
 6. 8:45 Σεβ, Μητροπολίτης Καρυστίας  & Σκύρου
 7. 8:50 Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν.Κύμης
 8. 8:55 Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Εύβοιας (ΕΝΙΕΒ)

Για την εύρυθμη οργάνωση της συγκέντρωσης η κάθε τοποθέτηση δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους πιο πάνω καθορισμένους χρόνους.

Ακολουθεί συναυλία.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας