Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 19 Ιουλίου η προγραμματισμένη συνέλευση της ΕΛΜΕ Ευβοίας, στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας. Στόχος της σημερινής συνέλευσης ήταν η κλιμάκωση του αγώνα και των δράσεων της ΕΛΜΕ ενάντια στα σχέδια του Υπουργείου μετά και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που θίγει βασικά ζητήματα του τομέα της παιδείας.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού, μαζεύτηκαν σήμερα καθηγητές από σχολεία της Εύβοιας, προκειμένου να αποφασίσουν για έναν κοινό αγώνα, μετά και από τη διαθεσιμότητα που μπαίνουν 29 εκπαιδευτικοί από το νομό. Την αρχή έκανε η κ. Κολιού Όλγα, η οποία αν και απούσα την τελευταία εβδομάδα από τις δράσεις της ΕΛΜΕ, λόγω οικογενειακών προβλημάτων, είπε ότι νιώθει πολύ περήφανη για την ΕΛΜΕ Ευβοίας και όλο τον αγώνα που κάνει μέχρι στιγμής καθώς και για το γεγονός ότι ανήκει σε αυτήν την ομάδα. Έπειτα το λόγο πήρε η κ. Νίκα Χαρά η οποία αναφέρθηκε στην κατάληψη που πραγματοποίησε πριν λίγες ημέρες η ΕΛΜΕ στη Δευτεροβάθμια με απώτερο στόχο τη παρεμπόδιση αποστολής της λίστας με τα ονόματα των εκπαιδευτικών που τίθονται σε διαθεσιμότητα, ενώ η ΟΛΜΕ προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά κατά του Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου, του κ. Κυριαζή και της κ. Καρδαμίτση για τις ενέργειες τους να προχωρήσουν στην υλοποίηση του νόμου της διαθεσιμότητας πριν ακόμα αυτός ψηφιστεί από το κοινοβούλιο καθώς και να δημοσιοποιήσουν τους πίνακες που περιείχαν τα ονόματα 2.500 εκπαιδευτικών (σ.σ. η λίστα είχε κυκλοφορήσει, ενώ ζητούσαν από τους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για να εξαιρεθούν).

Σημαντικό στοιχείο ήταν και η παρουσία εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΕΠΑΛ κ. Μοσχόνη και Πολυκαρπίδη, οι οποίες αναφέρθηκαν στην κατάργηση ειδικοτήτων και στην απόλυση των καθηγητών, οι οποίοι ήταν χρήσιμοι μέσα στο σχολείο. Τόνισαν μάλιστα ότι: «Εσείς οι εκπαιδευτικοί έχετε τα παιδιά μας σχεδόν τη μισή μέρα την υπόλοιπη ημέρα τα έχουμε εμείς. Η αγάπη μας είναι κοινή, ο σκοπός είναι κοινός. Θα αγωνιστούμε στο πλευρό σας γιατί τα παιδιά μας αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον και  πρέπει να το έχουν», δηλώνοντας ότι θα προσπαθήσουν να ξεσηκώσουν και άλλους γονείς να στηρίξουν όλοι τον αγώνα των εκπαιδευτικών και τις επόμενες μέρες θα γίνουν προσπάθειες επικοινωνίας με όλους τους Προέδρους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, ώστε να γίνουν όλοι ένα και να αλλάξει το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί τον προηγούμενο καιρό με τους γονείς και τους καθηγητές (σ.σ. απεργίες στις Πανελλήνιες κτλ.).

Το λόγο πήραν αρκετοί καθηγητές, οι οποίοι έκαναν προτάσεις για την ενίσχυση του αγώνα, τονίζοντας ότι θα πρέπει να σταματήσει η διάκριση του τύπου εγώ είμαι φιλόλογος τι με νοιάζει αν απολυθεί η καθηγήτρια που είναι κομμώτρια, καθώς μπορεί τώρα να είναι εκείνοι αύριο θα είναι κάποιοι άλλοι, αφού όπως είναι και το σύνθημα τους «Ένας απολυμένος, όλοι απολυμένοι», καθώς και ότι «στο χώρο της εκπαίδευσης κανείς δεν περισσεύει». Μεταξύ των προτάσεων που ακούστηκαν ήταν η διαρκής απεργία από Σεπτέμβρη, όχι από τους λίγους αλλά από τους πολλούς γιατί όσο και αν δυσκολεύονται όλοι, πρέπει να καταλάβουν ότι ο κλάδος της εκπαίδευσης είναι αυτός που έχει τις λιγότερες πελατειακές σχέσεις άρα είναι και πιο εύκολος στόχος. Άλλες προτάσεις ήταν η δημιουργία μιας επιτροπής αγώνα, ένα κιόσκι αντίστοιχο με αυτό των εργαζόμενων στα Τσιμέντα Χαλκίδας για καλύτερη ενημέρωση του κόσμου, δημιουργία ιστοσελίδας για καλύτερη ενημέρωση όλων των μελών, κατάληψη με πανό και μαύρες σημαίες  στο ΤΕΛ, το οποίο θα είναι το «οχυρό» τους μαζί με καθημερινή συζήτηση ότι η δημόσια παιδεία τελειώνει, καθώς επίσης και διάφορα happening όπως έγινε πριν λίγο καιρό στο Κόκκινο Σπίτι Χαλκίδας, με τη συμμετοχή σχολικών συγκροτημάτων. Παράλληλα θα πρέπει να υπάρξει μια συνεχής «πίεση» προς τους βουλευτές του νομού με οποιονδήποτε τρόπο, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δοθεί και συνέντευξη τύπου με σκοπό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενημέρωση.

Αξιοσημείωτο της σημερινής συνέλευσης ήταν

  1. Ότι σήμερα ήρθη επίσημα η επιστράτευση των καθηγητών, καθώς και ότι μία εκπαιδευτικός με 3 παιδιά που είναι σε διαθεσιμότητα πήγε  να κάνει τα χαρτιά της για να εξαιρεθεί όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Συμεών αλλά δεν τη δέχτηκαν.
  2. Ότι ο κ. Δρεμέτσικας δεν παραιτείται αλλά συνταξιοδοτείται και
  3. Ότι μπορεί οι σχολικοί φύλακες να καταργήθηκαν αλλά τα σχολεία θα προσλαμβάνουν από εδώ και μπρός ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης.

Το πιο σημαντικό όλων όμως είναι ότι πρέπει να αποβληθεί ο ατομικισμός, να οργανωθούν όλοι μαζί και να εναντιωθούν στον κοινό εχθρό, ο οποίος αποφασίζει για αυτούς χωρίς αυτούς. Με μαζικότητα, με ενότητα και με συνεχή προσπάθεια, γιατί σήμερα είναι μερικοί απολυμένοι, αύριο θα είναι όλοι. Να μην καθησυχάζεται κανένας κλάδος της εκπαίδευσης από τις υποσχέσεις της κυβέρνησης. Σήμερα ήταν τα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, αύριο στόχος θα είναι τα Γενικά Λύκεια με τους καθηγητές πληροφορικής και γυμναστές καθώς και οι δάσκαλοι της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όσον αφορά τις επόμενες κινητοποιήσεις τους αρχικά τη Δευτέρα 22 Ιουλίου που είναι αρχή των διαθεσιμοτήτων θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από τις 07:30-10:00, ενώ μετά θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της Χαλκίδας και παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία των βουλευτών. Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις στις οποίες θα πρέπει να υπάρξει μια μαζικότητα, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας