Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Όπως κάθε χρόνο στις 26 Ιουλίου η Χαλκίδα τιμά την πολιούχο της Αγία Παρασκευή. Πλήθος κόσμου συρρέει από τη Χαλκίδα, την Εύβοια και τις γύρω περιοχές για να προσκυνήσει τη χάρη της και φυσικά να επισκεφθεί το παραδοσιακό παζάρι της στο Πάρκο του Λαού, στο οποίο θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει γουρουνόπουλο, να διασκεδάσει στο λούνα παρκ ή και να ψωνίσει από τους πάγκους.

Ενόψει του εορτασμού οι ετοιμασίες αρχίζουν από νωρίς, αφού η εκκλησία στολίζεται, ενώ με ειδική λειτουργία που γίνεται τη Δευτέρα 22 Ιουλίου, γίνεται η ενθρόνιση της εικόνας στο προσκυνητάρι. Την παραμονή της εορτής, δηλαδή στις 25 Ιουλίου, γίνεται η καθιερωμένη Λιτανεία στο στρογγυλό της Παραλίας,στην οποία παρίστανται πλήθος μητροπολιτών καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αρχής για να τιμήσουν την μνήμη της, ενώ τα βεγγαλικά κάνουν τη νύχτα μέρα. Στις 26 Ιουλίου, ημέρα εορτής της και αργίας για την πόλη της Χαλκίδας, πραγματοποιείται η θεία λειτουργία και το παζάρι "ανοίγει" επίσημα τις πόρτες του.

Το πρόγραμμα του εορτασμού είναι το ακόλουθο:

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Ώρα 21:00: Ιερά Αγρυπνία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. κ. Χρυσόστομου, κατά την οποία θα λάβει χώρα η ενθρόνισις της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Αγίας Παρασκευής εις το Λιτανευτικόν Προσκυνητάριόν Της.
 
Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ώρα 19:00: Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κυρίου Γεωργίου.

Ώρα 20:30: Λιτανεία της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κυρίου Δανιήλ, με την συμμετοχή και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κυθήρων κ. Σεραφείμ, Ηλιουπόλεως κ. Θεοδώρου, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. κ. Χρυσοστόμου.

Ώρα 21:00: Άφιξις της Ιεράς Πομπής εις το «Στρογγυλόν» της Παραλίας και άνοδος  στην ειδική εξέδρα.

  • Δέησις – Προσφώνησις υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Χρυσοστόμου.
  • Πανηγυρική Ομιλία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων κυρίου Σεραφείμ.
  • Αποχώρησις της Ι. Πομπής & κατάληξις  εις τον Ι. Ναόν της Πολιούχου.

Ώρα 11.30 μ.μ.ωΙερά Αγρυπνία,  κατά την οποίαν θα τελεσθούν οι κάτωθι Ιερές Ακολουθίες: Εσπερινός – Παράκλησις και Χαιρετισμοί εις την Αγίαν Παρασκευήν – Αγιασμός – Όρθρος – Θεία Λειτουργία.

Ώρα 4.00 π.μ. Πέρας Ιεράς Αγρυπνίας.

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013:

Ώρα 7.00 π.μ. Όρθρος

Ώρα 7.30 π.μ. Άφιξις Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων – Χοροστασία.

Ώρα 8.30 π.μ Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κυρίου Σεραφείμ, όστις και θα κηρύξη τον Θείον Λόγον, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, Ηλιουπόλεως κ. Θεοδώρου, και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. κ. Χρυσοστόμου.

Ώρα 10.30 π.μ.  Πέρας Θείας Λειτουργίας.

Τέλος, από 26 έως και 31 Ιουλίου και ώρα 19:00 θα τελείται Εσπερινός
και Ιερά Παράκλησις εις την Αγίαν Οσιοπαρθενομάρτυρα Παρασκευήν.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας