Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επιστολή του ο ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζει την απόλυση της Ασημίνας Καραμπέτσου από το «Avantis suites Hotel» στην Ερέτρια, καθώς και τις πρακτικές απασχόλησης που ακολουθούν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, χαρακτηρίζοντας τες ως ξενοδοχειακές γαλέρες.
ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ

Οι συνθήκες "εργασιακής γαλέρας" στις ξενοδοχειακές μονάδες δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά, αλλά ξεπερνούν την έννοια του μέσου όρου, την ίδια στιγμή που νομοθετικές ρυθμίσεις  της κυβέρνησης  που επιβάλουν τα μνημόνια, θέτουν το οκτάωρο και την πενθήμερη εργασία σε κατάργηση.

Από τους ελέγχους, που διενήργησαν ελεγκτικοί μηχανισμοί (στο βαθμό που λειτουργούν ακόμα) επιβεβαιώνονται πληθώρα παραβάσεων εις βάρος των εργαζόμενων σε τουριστικές  επιχειρήσεις.

Οι αδήλωτοι και απλήρωτοι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αποτυπωθούν σε έναν μέσο όρο.

Οι μεγάλες παραβάσεις εντοπίζονται σε τουριστικές περιοχές με χαμηλή τουριστική κίνηση, όπως στην Εύβοια, όπου σε επισιτιστικές επιχειρήσεις δουλεύουν άνθρωποι 12ωρα και παίρνουν "μαύρο" μεροκάματο 15 ευρώ.

Οι εργοδότες είναι κάτι περισσότερο από βέβαιοι ότι δεν θα ελεγχτούν ούτε στην επόμενη ζωή και γι’ αυτό παρανομούν ασύστολα.

Οδεύουμε ολοταχώς σε επικυρωμένη με νόμο βουλγαροποίηση των μισθών και των συνθηκών εργασίας.

Με όπλο αυτή την πολιτική, που επέβαλαν τα μνημόνια και οι μνημονιακές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο ιδιοκτήτης του Ξενοδοχείου «Avantis suites Hotel» στην Ερέτρια, που είναι και Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας, απέλυσε την εργαζόμενη πρόεδρο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, κ. Ασ. Καραμπέτσου, γιατί διεκδίκησε, ως όφειλε, τα δικαιώματα των εργαζομένων και απαίτησε την εφαρμογή των όρων της ΣΣΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στις Ξενοδοχειακές μονάδες, για την τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων και των ανθρώπινων συνθηκών εργασίας και τους καλεί με αλληλεγγύη να απαιτήσουν την συνέχιση της εργασίας της κ. Ασ. Καραμπέτσου, σαν να μην απολύθηκε ποτέ. Καλεί τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν στους  εργοδότες να μετατρέπουν την εργασία σε κάτεργο και να καταγγέλλουν άμεσα κάθε τέτοια συμπεριφορά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τέλος τους εργαζόμενους να αναπτύξουν την αλληλεγγύη και τους αγώνες τους, μαζικά και συλλογικά, ώστε να υπάρξει η ανατροπή.

Αλληλεγγύη- Αντίσταση- Ανατροπή
Τμήμα Εργατικής Πολιτικής
Ο.Μ. Χαλκίδας
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας