Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Αλλαγή μοντέλου για την κυβέρνηση στον τρόπο αναδιάρθρωσης των ΔΕΚΟ: μετά τις έντονες αντιδράσεις στο ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στη ριζική αναδιάρθρωση τριών ζημιογόνων κρατικών εταιρειών ζητώντας τη βοήθεια εξειδικευμένων ανεξάρτητων συμβούλων.
ΛΑΡΚΟ
ΛΑΡΚΟ

Πρόκειται για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), που απασχολούν 950 εργαζομένους, την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) με 375 εργαζομένους και τη ΛΑΡΚΟ με 1.050 ανθρώπους στο δυναμικό της.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι σύμβουλοι που θα οριστούν σε συνεργασία με τις διοικήσεις και τους εργαζομένους των εταιρειών θα διερευνήσουν υλοποιήσιμα σχέδια αναδιάρθρωσης προκειμένου οι τρεις εταιρείες να καταστούν βιώσιμες και να προχωρήσει η ιδιωτικοποίησή τους εντός του 2014 ή αλλιώς να διευκολύνουν την πώληση επιμέρους στοιχείων του ενεργητικού τους.

Τα αποτελέσματα του πορίσματος των συμβούλων θα οδηγήσουν σε οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης για την τύχη των τριών εταιρειών ώς το τέλος Αυγούστου ώστε να υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2013.

Οπως αναφέρεται σε κυβερνητική ανακοίνωση, τα σχέδια για αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ πρέπει να ελαχιστοποιούν το κόστος των εταιρειών αυτών για τους φορολογουμένους και να είναι συμβατά με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης περί κρατικών ενισχύσεων.

ΟΧΙ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο των δραστικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης σε Δημόσιο και επιχειρήσεις, το Μαξίμου στέλνει οδηγίες προς τους υπουργούς να μην εφησυχάσουν ως προς την εφαρμογή των προαπαιτουμένων για τις δανειακές δόσεις. Η κυβέρνηση θεωρεί καθοριστικό το διάστημα που υπολείπεται ώς τον Σεπτέμβριο και επιθυμεί να κερδίσει τον χαμένο χρόνο ζητώντας από τα στελέχη της να επιταχύνουν ρυθμούς και να καλύψουν τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν τους προηγούμενους μήνες.

Στο Μαξίμου λένε ότι η επιτυχία του μέτρου της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση που θα εφαρμοστεί από την 1η Αυγούστου αποτελεί στοίχημα για την κυβέρνηση και για τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς για την εφαρμογή του ο Πρωθυπουργός πίεσε την τρόικα παρέχοντας διαβεβαιώσεις ότι μπορεί να λειτουργήσει αποδοτικά. Παράλληλα, η κυβέρνηση επιθυμεί η επόμενη έλευση της τρόικας να τη βρει απολύτως προετοιμασμένη στο θέμα της κινητικότητας στον δημόσιο τομέα. Αυτό σημαίνει ότι από τώρα θα πρέπει να προχωρήσει με εντατικούς ρυθμούς η αξιολόγηση δομών και προσώπων ώστε να αποφευχθούν οι οριζόντιες απολύσεις.

«Να ξεχάσετε το καλοκαίρι»

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ασκεί πιέσεις στους υπουργούς του να μη χαλαρώσουν τους ρυθμούς, ενώ ήδη το Μαξίμου έχει διαμηνύσει στα μέλη της κυβέρνησης ότι πρέπει να ξεχάσουν το καλοκαίρι. Ανώτερη κυβερνητική πηγή σημειώνει χαρακτηριστικά: «Οι υπουργοί δεν μπορούν να λείψουν. Δεν θα λείψει κανείς, εκτός από δυο - τρεις ημέρες γύρω από τον Δεκαπενταύγουστο. Ο Αύγουστος είναι για τους τραπεζοϋπαλλήλους...»

Πηγή:  tanea.gr

Tags:
Δημοφιλή σήμερα

Η ταινία «Ο Πιτ και ο Δράκος του» στον κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone στη Χαλκίδα

Η ταινία «Ο Πιτ και ο Δράκος του» στον κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone στη Χαλκίδα

17/10/2016
Η νέα ταινία «Ο Πιτ και ο Δράκος του» θα βρίσκεται στον κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone σ...
Επιστημονική ημερίδα για τον Αριστοτέλη στη Χαλκίδα

Επιστημονική ημερίδα για τον Αριστοτέλη στη Χαλκίδα

27/10/2016
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Αριστοτέλης. Κορυφαίος διδάσκαλος και στοχαστής» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Παλίρροια....
Η ΝΔ στην Εύβοια έχει υστερήσει σοβαρά τα τελευταία χρόνια και θέλει αλλαγή ταχύτητας

Η ΝΔ στην Εύβοια έχει υστερήσει σοβαρά τα τελευταία χρόνια και θέλει αλλαγή ταχύτητας

26/10/2016
Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης παραχώρησε στο Eviaportal.gr ο τέως βουλευτής Ευβοία...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
Vardin club στη Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας