Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με ενθουσιασμό αποδέχθηκαν, τη Δευτέρα το βράδυ, οι Κυμαίοι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, που διενήργησε ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι για τους 10 σημαντικότερους Έλληνες, από την αρχαιότητα έως και σήμερα.
Μεταξύ αυτών συγκαταλεγόταν και ο μεγάλος Έλληνας γιατρός-ερευνητής ο Γ. Ν.Παπανικολάου, ο οποίος κατέλαβε την δεύτερη θέση. Ο Γ.Ν. Παπανικολάου, του οποίου ιδιαίτερη πατρίδα είναι η Κύμη, είναι αυτός που έσωσε εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον πλανήτη από την μάστιγα του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, με το διαγνωστικό τεστ Παπανικολάου, το καθιερωμένο διεθνώς ως Test-pap.
Στην κεντρική πλατεία της Κύμης είχε στηθεί μια γιγαντοοθόνη από την οποία παρακολουθούσαν, πάρα πολλοί Κουμιώτες, την εξέλιξη της ψηφοφορίας, παρά το κρύο και τον αέρα. Μαζί τους ήταν ο Δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς, ο οποίος μίλησε, πριν από λίγες ημέρες, στο κανάλι, για την ζωή και το έργο του μεγάλου γιατρού, η πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ μαζί με τους τρεις αντιδημάρχους. 
Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε, ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, πριν 7 χρόνια, ανέδειξε το θέμα Παπανικολάου και την Κύμη, ως γενέτειρας του μεγάλου γιατρού, με σημαντικές ενέργειες:
• Αγόρασε το πατρικό σπίτι του Παπανικολάου, το οποίο ανακαινίζει και προορίζει για Μουσείο Παπανικολάου.
• Ίδρυσε, μαζί με το ιατρικό τμήμα του πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, το Ινστιντούτο Παπανικολάου και
• Προωθεί την δημιουργία της πόλης υγείας, με την ανέγερση ενός συνεδριακού κέντρου και άλλων δραστηριοτήτων, που αφορούν στην πρόληψη και στην έρευνα για τον καρκίνο. Το θέμα αυτό προβάλλει, όπου σταθεί και όπου βρεθεί. Για το θέμα αυτό μίλησε, στο συμπόσιο που οργάνωσε πριν λίγες ημέρες, ο Σύλλογος Ελλήνων Ιατρών της Νέας Υόρκης στο πανεπιστήμιο του Κορνέλ, προσκεκλημένος του οποίου ήταν και ο Δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς.Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας