Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Πρόκειται φυσικά για την καλοκαιρινή εκστρατεία της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Χαλκίδας, η οποία συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία. Στη σημερινή της δράση περιελάμβανε ανάγνωση παραμυθιού και δημιουργία κολάζ, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χαλκίδας.
Ένα «παραμυθένιο» απόγευμα στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χαλκίδας
Ένα «παραμυθένιο» απόγευμα στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χαλκίδας

Σημερινό χρώμα ήταν το μπλε και τι καλύτερο η δράση να γινόταν δίπλα στη θάλασσα. Άλλωστε και το παραμύθι που αφηγήθηκε η κ. Βέτα Κορωναίου, από την Ομάδα Φιλαναγνωσίας «ΜιΦορΑκΑιΕΝαΚα», αφορούσε τη θάλασσα, αφού ο τίτλος του ήταν «Το παγκάκι που ήθελε να γίνει βάρκα». Σε όλη τη διάρκεια του παραμυθιού τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν και εκείνα μέσω των ερωτήσεων, ενώ η αφήγηση της κ. Βέτας Κορωναίου σε συνδυασμό με τα κεράκια στα φαναράκια, τα κράτησαν καθηλωμένα σε όλη τη διάρκεια του παραμυθιου. Το παραμύθι δίδαξε στα παιδιά την έννοια της αληθινής φιλίας και αγάπης μιας και στο τέλος τα ψάρια «έβγαιναν» από τη θάλασσα και κάθονταν στο παγκάκι, αδιαφορώντας που δεν μπορούσαν να «αναπνεύσουν», γιατί η αγάπη τους για το παγκάκι ήταν πολύ μεγάλη.

Μετά την αφήγηση του παραμυθιού, τα παιδιά πήραν το λόγο και σαν αφηγητές έδωσαν τις δικές τους ιδέες για όλα αυτά που άκουσαν, ενώ ακολούθησε εικαστική δημιουργία, αφού τα παιδιά κλήθηκαν να φτιάξουν το δικό τους βυθό. Αφού λοιπόν χωρίστηκαν σε ομάδες το «ταξίδι» της δημιουργίας ξεκίνησε. Κόλλες, μαρκαδόροι, νερομπογιές έκαναν την εμφάνιση τους και τα παιδιά με ιδιαίτερο ζήλο έπιασαν αμέσως δουλειά, δημιουργώντας απλά αριστουργήματα. Φυσικά όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς τη βοήθεια της εθελοντικής ομάδας του Α΄ Δημοτικού Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου Χαλκίδας, στην περιοχή Φανάρι.

Κάπως έτσι κύλησε η ώρα με τα παιδιά να δημιουργούν και τους γονείς να βρίσκουν λίγο χρόνο ξεκούρασης, απολαμβάνοντας τον καφέ τους με θέα τη θάλασσα. Τα κολάζ που δημιούργησαν τα παιδιά θα στολίσουν τον τοίχο του Α΄Δημοτικού Σταθμού Χαλκίδας, τη Βιβλιοθήκη Χαλκίδας καθώς και τον τοίχο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χαλκίδας.

Ακολουθούν κάποιες ενδεικτικές φωτογραφίες που αποτυπώνουν τη δημιουργική δράση των παιδιών:

Οι δράσεις της Βιβλιοθήκης Χαλκίδας συνεχίζονται και τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο και μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα εδώ ή να επικοινωνήσετε με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας κατά τις ώρες λειτουργίας της, στο τηλέφωνο: 22210-22031 καθώς και στη σελίδα της στο facebook.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας