Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Ό Αθανάσιος Χειμάρας τοποθετήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Λαμία.
Θανάσης Χειμάρας
Θανάσης Χειμάρας

Στην αρχή της τοποθέτησής του ο κ. Χειμάρας έθεσε το θέμα της Φθιωτικής Αναπτυξιακής και γενικότερα των αναπτυξιακών της Περιφέρειας.

«Ακούω και διαβάζω πολλά τον τελευταίο καιρό, που αφορούν τις Αναπτυξιακές της Περιφέρειας και ιδιαίτερα αυτή της Φθιώτιδας. Για τη ΦΘ.ΑΝ. θέλω να θυμίσω ότι τα έτη 2003-2010 ήταν κατ’ έτος κερδοφόρα με μεγάλη δραστηριότητα. Είχε εξυπηρετήσει τα μέγιστα την Αυτοδιοίκηση (Νομαρχία-Δήμους) με αξιόπιστες μελέτες, χαμηλού κόστους, που βοήθησαν την ένταξη έργων στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Απασχόλησε πολλά νέα παιδιά του τόπου στα διάφορα προγράμματα και αναπτυσσόταν συνεχώς! Ταυτόχρονα, ως Δ.Σ. είχαμε καθιερώσει τον ετήσιο έλεγχο από Ορκωτούς Λογιστές για να διασφαλίσουμε τη πλήρη διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση. Ακούω διάφορα για ελλείμματα, από τον συνεργάτη μου Δ. Αργυρίου ότι παραιτήθηκαν ο Δ/νων Σύμβουλος κ Γκούβας και ο Δ/ντής κ. Παφίλης κλπ» , ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Χειμάρας και συνέχισε:

«Παρακαλώ κ. Περιφερειάρχη:

1. Να μας ενημερώσετε για την οικονομική κατάσταση όλων των Αναπτυξιακών εταιρειών της Περιφέρειας.
2. Για ποιόν λόγο παραιτήθηκαν ή εκδιώχθηκαν ο κ. Γκούβας και ο κ. Παφίλης;
3. Γιατί δεν έχει ακόμη συσταθεί μία αναπτυξιακή για όλη τη Περιφέρεια όπως έχουμε αποφασίσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο;

Και κατέληξε θέτοντας την εξής πρόταση:

«Προτείνω να προβείτε άμεσα στον οικονομικό έλεγχο όλων των Αναπτυξιακών Εταιρειών της Περιφέρειας από Ορκωτούς Λογιστές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αμφισβητώ την Οικονομική τους Διαχείριση. Απλά νομίζω ότι ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, απαιτείται η πλήρης διαφάνεια σε ΟΛΟΥΣ!»

Στη συνέχεια έθεσε το θέμα της ΛΑΡΚΟ και των τελευταίων κυβερνητικών προθέσεων.

«Αιφνιδιαστικά η Κυβέρνηση προχθές ανακοίνωσε τις θέσεις της για τη ΛΑΡΚΟ οι οποίες είναι θολές. Μίλησε για Αναδιάρθρωση τριών εταιρειών ΛΑΡΚΟ – ΕΑΣ – ΕΛΒΟ και μάλιστα προσλαμβάνει συμβούλους, για να έχει στα χέρια της σε ένα μήνα περίπου τις προτάσεις τους για την περεταίρω πορεία αυτών των εταιρειών.

Να θυμίσω ότι βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα το θέμα των κρατικών ενισχύσεων κλπ», ανέφερε και συνεχίζοντας έθεσε τα εξής ζητήματα:

«Αν έχετε καλύτερη ενημέρωση από αυτή που ακούσαμε από τα κεντρικά ΜΜΕ, παρακαλώ να μας την μεταφέρετε. Είχατε κάποια επαφή με τους Συνδικαλιστές της ΛΑΡΚΟ; Ποιες πρωτοβουλίες σκέπτεστε να αναλάβετε;»

Ο κ. Χειμάρας επανέφερε το θέμα της μετακίνησης των στρατοπέδων της Φθιώτιδας, ΠΑΒΥΠ – ΚΕΥΠ.

«Το σήριαλ των Στρατοπέδων στη Φθιώτιδα συνεχίζεται. Τη μια φεύγει το ΚΕΥΠ, στη συνέχεια επανέρχεται. Τώρα το σήριαλ συνεχίζεται με την ΜΕΡΥΠ. Μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη; Επιστρέφει στη Φθιώτιδα; Πηγαίνει στη Βέροια και πάει λέγοντας.»

«Είστε ενημερωμένος κ. Περιφερειάρχη; Επικοινωνήσατε με τον αρμόδιο Υπουργό ή παρακολουθείτε και εσείς τις εξελίξεις από τα ΜΜΕ;»

Επίσης, έθεσε το θέμα της μετακίνησης της Περιφερειακής Διοίκησης των ΕΛΤΑ.

«Διαβάζω σε Τοπικά ΜΜΕ ότι μας «αποχαιρετά» και η Περιφερειακή Διοίκηση των ΕΛΤΑ. Διάβασα επίσης την Επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων σε Φθιώτιδα & Ευρυτανία προς:

  1. Τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
  2. Τους Βουλευτές των Νομών Φθιώτιδας & Ευρυτανίας
  3. Τους Δημάρχους των δύο νομών

• Μπορεί να ανήκουμε ιδεολογικά  στον Κυβερνητικό Συνασπισμό και να κατανοούμε τα ΑΔΙΕΞΟΔΑ που αντιμετωπίζει η σημερινή Κυβέρνηση, όμως :
o Δεν πρέπει να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά και να αφήσουμε να «ρημάξουν» τη Στερεά Ελλάδα.
• Οι ανοχές και οι αντοχές έχουν τα όριά τους, τα οποία μάλλον έχουν ξεπεραστεί.
• Σε λίγο η Λαμία, θα είναι έδρα της Περιφέρειας μόνο στα «χαρτιά» μέχρι να την καταργήσουν και επίσημα!!!
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας