Η Περιφερειακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Στερεάς Ελλάδας καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του κόμματος στην ομιλία του Προέδρου, Γιώργου Παπανδρέου στη Λαμία την Κυριακή. Εν τω μεταξύ με ανακοίνωσή της επισημαίνει το νόημα των ευρωεκλογών και τη βαρύτητα της ψήφου των πολιτών για την πορεία της Ελλάδας και της Ευρώπης συνολικά. Η ανακοίνωση της Π.Ε. ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

“Την 7η Ιουνίου καλούμαστε μαζί με τους υπόλοιπους λαούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προσέλθουμε στις κάλπες και να ψηφίσουμε, αν θέλουμε μια Ευρώπη όπου η οικονομική πρόοδος θα επιτυγχάνεται με περιβαλλοντικές βλάβες και κοινωνικές θυσίες, ή αν θέλουμε μια Ευρώπη που να έχει στρατηγική για την πλήρη απασχόληση και την οικονομική ανάπτυξη χωρίς καταστροφή των φυσικών πόρων, βασισμένη στη γνώση με στόχο την κοινωνική δικαιοσύνη. Καλούμαστε να απαντήσουμε αν θέλουμε να αναδυθεί μια Ευρώπη νικητήρια δύναμη για κοινωνική και οικονομική πρόοδο προς όφελος των λαών της.
Με την ψήφο μας θα καθορίσουμε αν θέλουμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αγωνίζεται για κοινωνική συνοχή, περισσότερες θέσεις εργασίας, για εξάλειψη της φτώχειας, ώστε να δημιουργηθεί ένας δίκαιος κόσμος που να περιλαμβάνει τους πάντες ή για ένα Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα προωθεί την πολιτική των χαμηλών μισθών, των ανασφαλών θέσεων εργασίας και χαμηλού επιπέδου εκπαίδευσης και κατάρτισης. Καλούμαστε να ψηφίσουμε αν οι μεταρρυθμίσεις που θα επιφέρει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ενισχύουν θεσμούς, προστασίας του περιβάλλοντος, κοινωνικής ανάπτυξης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή αν θα τοποθετεί σε πρώτη θέση το εμπόριο και την οικονομία.
Ο Γιώργος Παπανδρέου Πρόεδρός του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, έχει πάρει πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο και έχει καταθέσει προτάσεις, ώστε η ΕΕ να τεθεί επικεφαλής ενός παγκόσμιου κινήματος για την κοινωνική πρόοδο, δημιουργώντας μια προοδευτική παγκόσμια συμμαχία που να προωθήσει μια νέα ανανεωμένη αναπτυξιακή πολιτική που να βασίζεται στην περιβαλλοντική ευθύνη στην πολιτιστική ποικιλομορφία και αναγνώριση.
Για την χώρα μας οι ευρωεκλογές είναι ένα δημοψήφισμα. Με τις Ευρωεκλογές, καταδικάζουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, που απουσιάζει από το Ευρωπαϊκό πεδίο. Καταδικάζουμε μια κυβέρνηση, που με τις πράξεις της εξέθεσε την Ελλάδα στην Ευρώπη: από την «απογραφή» μέχρι την παραγραφή. Οι Ευρωεκλογές είναι ένα δημοψήφισμα που θα στείλει το μήνυμα στην σημερινή κυβέρνηση, ότι οι Έλληνες καταδικάζουν τις πολιτικές της, ότι θέλουν άλλη πορεία, ότι θέλουν να τελειώσουν μια και καλή με την καταστροφική πενταετία της Νέας Δημοκρατίας.
«Στις 7 Ιουνίου ψηφίζοντας για την Ευρώπη, αποφασίζουμε για την Ελλάδα. Αποφασίζουμε να βάλουμε πρώτα τον Πολίτη». Καλούμε όλα τα μέλη , τους φίλους , τους Δημοκράτες πολίτες στην κεντρική ανοικτή πολιτική εκδήλωση του Κινήματός μας την Κυριακή 24 Μαΐου , στις 7.30 μ.μ. στη πλατεία Διάκου στη Λαμία με ομιλητή τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ”.

Ακολουθείστε μας στο Google News