Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ερμηνεύοντας τον ακριβή αριθμό Δημοσίων Υπαλλήλων: όταν η πράσινη ταυτότητα σήμαινε διορισμός χωρίς προσόντα, του Παναγιώτη Λούκα και του Χρήστου Μπλέτσα.
Χρήστος Μπλέτσας και Παναγιώτης Λούκας
Χρήστος Μπλέτσας και Παναγιώτης Λούκας

Ανακοινώθηκε (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!) ο ακριβής αριθμός του συνόλου των Δημοσίων Υπαλλήλων της χώρας μας (δες εδώ και σε πλείστα ακόμα δημοσιεύματα)
Σε 614.053 ανέρχονται σήμερα οι υπάλληλοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι, του Δημόσιου τομέα, περίπου 450.000 λιγότεροι από αυτούς που «μετρούσαν» και «υπολόγιζαν» οι κυβερνητικοί παράγοντες που κυβερνούν τη χώρα μας από τη διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου κι εφεξής.

Μελετώντας κάποιος τα στοιχεία μπορεί να εξάγει μερικά χρήσιμα και ασφαλή συμπεράσματα :

1) Οι περισσότεροι (231.608 στους 614.053) είναι μεταξύ 40 και 49 ετών.
Επομένως εύκολα μπορούμε να εξάγουμε το συμπέρασμα ότι, αν σκεφτούμε ότι οι περισσότεροι διορίστηκαν πριν περίπου 25 χρόνια, οι περισσότεροι  διορίστηκαν επί εποχής ΠΑΣΟΚ και Παπανδρεϊσμού.

Είναι η γνωστή εποχή που κάθε «σύντροφος» είχε δικαίωμα σε μια θέση στο Δημόσιο, αρκεί να ήταν γραμμένος αυτός ή/και τα μέλη της οικογένειάς του σε μια τοπική ή κλαδική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ.

2)  Οι 249.085, δηλαδή οι τέσσερις στους δέκα (ακριβές ποσοστό 40,5%), έχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι κλάδοι που η πανεπιστημιακή εκπαίδευση είναι απαραίτητο τυπικό προσόν διορισμού (εκπαιδευτικοί, γιατροί, δικαστικοί κτλ) τότε γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρη και εμφανής ρουσφετολογική και αδιαφανής διαδικασία πρόσληψης που ακολουθήθηκε (κυρίως από το ΠΑΣΟΚ αλλά όχι μόνο) έτσι ώστε να δημιουργηθούν «ψηφοφορικοί» στρατοί προς όφελος προσώπων (ούτε καν παρατάξεων).

3) Από τους 613.400 το 38,3% (235.412) ξέρει να επεξεργάζεται ηλεκτρονικά ένα κείμενο, το 38,2% (234.357) χειρίζεται το Διαδίκτυο και το 35% δήλωσε ότι ξέρει να χειρίζεται το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Ούτε τα υπηρεσιακά e-mail δεν ξέρουν να ανοίξουν! Προφανώς δεν ήταν στα προαπαιτούμενα του διορισμού τους, άλλα ήταν πιο σημαντικά.

4)  Υπάρχει ανισομερής κατανομή του προσωπικού σε κάθε φορέα, με βάση το επίπεδο εκπαίδευσης. Στα υπουργεία και στους δημόσιους φορείς υπερτερούν οι υπάλληλοι πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης (οι 276.510 από τους 513.041).

Με απλά λόγια, όπου εκ των πραγμάτων έπρεπε να διοριστούν άνθρωποι με συγκεκριμένα προσόντα, δεν έγιναν προσλήψεις από το παράθυρο.

Όπου όμως υπήρχε έστω και μια πιθανότητα να διορίσουν τα δικά τους παιδιά, που τότε ήταν κατά βάση πράσινα αλλά σήμερα έχουν αλλάξει ακόμα κι αυτά πολλές αποχρώσεις, τότε τα προσόντα πήγαιναν περίπατο και οι κουμπαροσυμπέθεροι θριάμβευαν!

Επομένως :

  • Αυτά που υποστηρίζουν όσοι στοχοποιούν το Δημόσιο Τομέα ως την κατάρα και τη μαύρη τρύπα της χώρας μας, τα διαψεύδουν οι ίδιοι οι αριθμοί.
  • Η Ελλάδα έχει λιγότερους Δ.Υ. από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης (14η από τις 17 πρώτες) και, αν αναλογιστεί κανείς τις υψηλές ανάγκες μας σε προσωπικό για Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας, καταλαβαίνει ότι το πρόβλημα δεν έγκειται στον αριθμό των Δ.Υ.
  • Η ποιοτική διαφορά ακόμα και μεταξύ των Δ.Υ. οφείλεται κατά βάση στην πολιτική που ακολούθησαν κυβερνητικοί και πολιτικοί παράγοντες οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι τις θέσεις τους αλλά και τις ανάγκες των συμπολιτών τους, διόρισαν αφειδώς ανθρώπους χωρίς τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, καταστρατηγώντας κάθε έννοια δικαίου και λογικής.

Επομένως, κύριοι κυβερνώντες, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων δεν αποτελεί απειλή για τα δημοσιονομικά της χώρας μας, η συνεχής στοχοποίησή του απλά δεν αποτελεί τη λύση του προβλήματος.

Για την ποιοτική διαφορά μεταξύ των Δ.Υ. που υπηρετούν σε διάφορους φορείς την αποκλειστική ευθύνη έχουν αυτοί που τους διόρισαν, δηλαδή εσείς και οι πριν από εσάς.

Καλό το παραμύθι αλλά μάλλον δεν έχει λύκο. Ας βρείτε κάτι  άλλο.

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Λούκας Παναγιώτης   Μπλέτσας Χρήστος
Δημοφιλή σήμερα

To 1ο «Chalkida Street Food Festival» είναι γεγονός!

To 1ο «Chalkida Street Food Festival» είναι γεγονός!

19/2/2019
Η μεγαλύτερη γιορτή φαγητού έρχεται για πρώτη φορά στην πόλη της Χαλκίδας από την Παρασκευή 3 έως και την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 μπροστά στο Κόκκινο...
Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

19/2/2019
Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία νέο κύμα κακοκαιρίας, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα επικρατήσει το Σα...
Έχασε την ζωή του σε τροχαίο ο Παναγιώτης Σίμωσης

Έχασε την ζωή του σε τροχαίο ο Παναγιώτης Σίμωσης

20/2/2019
Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας και επιχειρηματίας κ. Παναγιώτης Σίμωσης....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
Μας τα είπαν και άλλοι (28/7/2013 6:57:17 πμ)
Να μιλήσει κάποιος άλλος να το καταλάβω, να μιλάνε οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί με 4 μήνες διακοπές το χρόνο και συνδικαλιστικές εκλογές και εκπαιδεύσεις μέσα στους 8 εργάσιμους δεν το αντέχω. Απο πια παραλία μας γράφετε παιδιά? γιατί οι υπόλοιποι, όσοι έχουν ακόμα δουλειά είμαστε στις δουλειές μας.
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας