Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ικανοποίηση εξέφρασε ο βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος, μετά την συνάντηση των φορέων με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με την τύχη των Νοσοκομείων Καρύστου και Κύμης.
Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος
Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος

Ο Υπουργός αποδέχτηκε πλήρως την επιχειρηματολογία των παρόντων, ότι δηλαδή η Εύβοια δεν διαθέτει ούτε οδικό δίκτυο ούτε ΕΚΑΒ ούτε σύγχρονο νομαρχιακό νοσοκομείο. Δεσμεύτηκε ότι η Εύβοια θα μείνει τελευταία στις αποφάσεις για συγχωνεύσεις νοσοκομείων.

Το 2013 θα αναλωθεί σε ζητήματα που αφορούν τον υγειονομικό χάρτη Αθήνας και Θεσσαλονίκης, το 2014 θα ασχοληθεί το Υπουργείο με την υπόλοιπη Ελλάδα και τελευταία θα μείνει η Εύβοια.

Αναμένει προτάσεις για αξιοποίηση των τομών των δύο νοσοκομείων ώστε να προκύψουν νέα έσοδα, στην κατεύθυνση του ιατρικού τουρισμού (το πρότεινε ο ορθοπεδικός Άλκης Βόσσος για την Κάρυστο) και στην κατεύθυνση του συνεδριακού ιατρικού τουρισμού με το Ίδρυμα Παπανικολάου στην Κύμη  (πρόταση δημάρχου Δημήτρη Θωμά). Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι υπάρχει πεδίον μέσα στο οποίο η διατήρηση των δύο νοσοκομείων μπορεί να γίνει πραγματικότητα


 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας