Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Vodafone καινοτομεί και εισάγει το πρόγραμμα αξιολόγησης κινητών τηλεφώνων Eco-rating, ώστε να μπορούν όσοι το επιθυμούν να επιλέξουν το κινητό τους τηλέφωνο και σύμφωνα με περιβαλλοντικά κριτήρια. Η βαθμολογία Eco-rating, η οποία δείχνει πόσο φιλικό προς το περιβάλλον είναι το κινητό τηλέφωνο, είναι διαθέσιμη μαζί με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της συσκευής, στα καταστήματα Vodafone και ηλεκτρονικά στο e-shop του Vodafone.gr.
Πρόγραμμα αξιολόγησης κινητών τηλεφώνων με περιβαλλοντικά κριτήρια Vodafone Eco-Rating
Πρόγραμμα αξιολόγησης κινητών τηλεφώνων με περιβαλλοντικά κριτήρια Vodafone Eco-Rating

Η αξιολόγηση πραγματοποιείται από ανεξάρτητους οργανισμούς που ειδικεύονται σε περιβαλλοντικές και κοινωνικές πιστοποιήσεις. Η  βαθμολογία προκύπτει από τις απαντήσεις των κατασκευαστών των κινητών τηλεφώνων σε ένα εκτενές ερωτηματολόγιο που καλύπτει πληροφορίες σχετικές με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της ζωής του, αλλά και με το πόσο υπεύθυνα διαχειρίζεται ο κατασκευαστής τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις που απορρέουν από τη λειτουργία του.

Ο Διευθυντής του Ελληνικού Γραφείου της Greenpeace, κύριος Νίκος Χαραλαμπίδης, δήλωσε για το Eco-rating: «Με μεγάλη μας χαρά βλέπουμε ότι η Vodafone προχωρά στην αξιολόγηση των κινητών τηλεφώνων  με κριτήρια περιβαλλοντικά, αλλά και κοινωνικά. Πριν από αυτή την αξιόλογη πρωτοβουλία, το κενό αυτό κάλυπταν οδηγοί καταναλωτών, όπως ο "οδηγός για πιο πράσινες ηλεκτρονικές συσκευές της Greenpeace", που δημοσιοποιεί τις επίσημες θέσεις  των εταιριών σχετικά με θέματα όπως η διαχείριση των τοξικών αποβλήτων και η ενεργειακή κατανάλωση, πετυχαίνοντας έτσι σημαντικές θετικές αλλαγές στην αγορά. Περιμένουμε το παράδειγμα της Vodafone να βρει μιμητές».

Στόχος του προγράμματος αξιολόγησης Eco-Rating, είναι η ενθάρρυνση των κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων να σχεδιάζουν και να παράγουν κινητά τηλέφωνα με ολοένα και καλύτερη περιβαλλοντική επίδοση.

Η αξιολόγηση καλύπτει τους παρακάτω τρεις βασικούς τομείς:

• Πράσινος σχεδιασμός:  κατά πόσο δηλαδή ένα κινητό τηλέφωνο διαθέτει χαρακτηριστικά που βελτιώνουν την περιβαλλοντική του επίδοση, όπως για παράδειγμα αν είναι φτιαγμένο από ανακυκλωμένα πλαστικά και μέταλλα ή αν είναι απαλλαγμένο από επικίνδυνα χημικά.

• Κύκλος ζωής κινητού τηλεφώνου: αφορά στην εκτίμηση των επιπτώσεων που έχει ένα κινητό τηλέφωνο στο περιβάλλον, σε όλα τα στάδια της ζωής του, από την εξόρυξη των πρώτων υλών και την παραγωγή του κινητού τηλεφώνου και των εξαρτημάτων του, τη χρήση του από τους καταναλωτές, ως την τελική του διάθεση, μετά το τέλος του κύκλου ζωής του.

• Περιβαλλοντική και κοινωνική επίδοση του κατασκευαστή: αφορά στην αξιολόγηση της δέσμευσης του κατασκευαστή να διαχειρίζεται υπεύθυνα τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις που απορρέουν από τη λειτουργία του, όπως για παράδειγμα η διαχείριση των αποβλήτων της παραγωγικής διαδικασίας και η υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων του.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Eco-rating, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη σελίδα vodafone.gr/eco-rating ή να στείλουν email στο Sustainability.gr@vodafone.com.
Δημοφιλή σήμερα

Έναρξη Θαλασσινού Καρναβαλιού Χαλκίδας 2018 με θέμα ο «Τρωικός Πόλεμος» – Δηλώσεις συμμετοχής

Έναρξη Θαλασσινού Καρναβαλιού Χαλκίδας 2018 με θέμα ο «Τρωικός Πόλεμος» – Δηλώσεις συμμετοχής

10/01/2018
Όπως κάθε χρόνο και φέτος ο Δήμος Χαλκιδέων διοργανώνει μια σειρ...
Νέα κινητή ιατρική μονάδα απέκτησε το ΕΚΑΒ Χαλκίδας

Νέα κινητή ιατρική μονάδα απέκτησε το ΕΚΑΒ Χαλκίδας

14/01/2018
Το ΕΚΑΒ Χαλκίδας παρέλαβε νέα Κινητή Ιατρική Μονάδα, για τις ανάγκες εξυπηρέτησης για όλη την Εύβοια....
Αλλαγή πορείας οχημάτων λόγω εργασιών της ΔΕΥΑΧ

Αλλαγή πορείας οχημάτων λόγω εργασιών της ΔΕΥΑΧ

15/01/2018
Ο Δήμος Χαλκιδέων ενημερώνει ότι από αύριο Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018, θα υπάρξουν αλλαγές στην πορεία οχημάτων σε συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας