Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε με επιτυχία ένας πρώτος κύκλος κινητοποιήσεων του Σωματείου μας με αφορμή την προκλητική απόλυση της Προέδρου του ΔΣ από το ξενοδοχείο Avantis suites Hotel στην Ερέτρια.
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας

Οι κινητοποιήσεις αυτές είχαν ένα πρώτο αποτέλεσμα: ασκήθηκε πίεση στην εργοδοσία του κλάδου και άρχισαν να λαμβάνονται μέτρα για την τήρηση ωραρίων, προγράμματος και πληρωμών κάτω από το φόβο είτε του πιθανού ελεγκτικού μηχανισμού είτε της δυσφήμησης που μπορεί να προκληθεί στις επιχειρήσεις τους όταν αποκαλύπτονται στο κοινό οι συνθήκες μεσαίωνα που επικρατούν στις εργασιακές σχέσεις στον κλάδο του τουρισμού.

Τις κινητοποιήσεις του σωματείου μας στήριξαν πλήθος συνδικαλιστικές οργανώσεις: Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Επισιτισμού νομού Εύβοιας, Ένωση Τεχνιτών – Οικοδόμων Χαλκίδας, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου νομού Ευβοίας, Συνδικάτο Τροφίμων & Ποτών Εύβοιας-Βοιωτίας, Ένωση Εργαζόμενων Τσιμέντων Χαλκίδας, Σωματείο Εργαζομένων ΣΕΛΜΑΝ, Σωματείο Εργαζομένων ΙΝΤΕΡΚΕΜ, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Γραφείων Νομού Ευβοίας, Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Χαλκίδας, ΕΛΜΕ Εύβοιας, ΔΑΣ – Νομαρχιακό ΑΔΕΔΥ, η Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας  και το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.

Το ζήτημα δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη συνδικαλίστρια. Η εργοδοσία θέλει να στείλει μήνυμα προς όλους τους εργαζομένους ώστε να σκύψουν το κεφάλι και να δεχθούν τις συνθήκες γαλέρας που επιβάλει. Με την απόλυση της προέδρου θέλει να δείξει πυγμή και να παραδειγματίσει.

Η συμπεριφορά του εργοδότη δεν είναι ούτε μεμονωμένη ούτε εξαίρεση. «Αέρα στα πανιά τους» έδωσε και δίνει η πολιτική των κομμάτων του ευρώμονόδρομου που κυβέρνησαν και συνεχίζουν και κυβερνούν. Η απελευθέρωση των ωραρίων, οι εξοντωτικές συνθήκες, η απλήρωτη εργασία είναι επίσημη κατεύθυνση και πολιτική της ΕΕ για όλους τους εργαζόμενους και ειδικά για τον κλάδο του τουρισμού. Υπήρχε πολύ πριν την κρίση και τα μνημόνια. Ευθύνες για αυτή την κατάσταση έχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν τον «μονόδρομο» της ΕΕ, αυτής της λυκοσυμμαχίας των μονοπωλίων, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που στηρίζουν και το ξενοδοχειακό κεφάλαιο. Ευθύνες έχει επίσης ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός (παλιός και «νέος») που στήριξε και στηρίζει τη λεγόμενη «υγιή επιχειρηματικότητα» και «ανταγωνιστικότητα». Επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα σημαίνει σφαγιασμό και του παραμικρού εργασιακού δικαιώματος. Αυτή την «ανταγωνιστικότητα» πληρώνουμε σήμερα.

Κανένας εργαζόμενος να μη φοβηθεί!

Οργάνωση τώρα όλων των εργαζομένων στο σωματείο! Κανένας μόνος του!

Δε σταματάμε εδώ! Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις με εξόρμηση στα μαγαζιά της Ερέτριας την Παρασκευή 9μμ και το Σάββατο παράσταση διαμαρτυρίας στο ξενοδοχείο Avantis suites Hotel στις 11πμ.
Δημοφιλή σήμερα

Εντυπωσιακό θέαμα πρόσφεραν τα ΕΛΥΜΝΙΑ 2018 στην Λίμνη Ευβοίας

Εντυπωσιακό θέαμα πρόσφεραν τα ΕΛΥΜΝΙΑ 2018 στην Λίμνη Ευβοίας

16/8/2018
Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων ΕΛΥΜΝΙΑ 2018, το βράδυ της Τετάρτης 15 Αυγούστου 2018, η Λίμνη της Εύβοιας κατακλύστηκε...
Φιλανθρωπική Εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης

Φιλανθρωπική Εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης

17/8/2018
Το Αγαπώ και Πράττω διοργανώνει φιλανθρωπική εκδήλωση την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018....
ΕΛΥΜΝΙΑ 2018 - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

ΕΛΥΜΝΙΑ 2018 - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

16/8/2018
Ο Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας διοργανώνει για ακόμη χρονιά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις ΕΛΥΜΝΙΑ 2018....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας