Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η συρρίκνωση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και του κοινωνικού κράτους αυξάνει τα αδιέξοδα.
Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Ο νέος κύκλος συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων επιβεβαιώνει, για μια ακόμη φορά, τις σκληρές απαιτήσεις της Τρόικας και τις άδικες μνημονιακές πολιτικές των περικοπών και των εκπτώσεων των δημόσιων αγαθών.

Στα πλαίσια εξοικονόμησης ελάχιστων οικονομικών πόρων, η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση δέχεται καινούργια «πλήγματα». Θυμίζουμε ότι το «γαϊτανάκι» των συγχωνεύσεων – καταργήσεων ξεκίνησε το 2011 με το πρώτο σαρωτικό κύμα συγχωνεύσεων και την παύση λειτουργίας δυο χιλιάδων (2.000) σχολικών μονάδων από το «δίδυμο» Διαμαντοπούλου – Χριστοφιλοπούλου. Το 2012 περιορίστηκε σε μερικές δεκάδες σχολικές μονάδες, για να έχουμε φέτος 29 συγχωνεύσεις και 118 καταργήσεις.

Τα κοινωνικά και εκπαιδευτικά προβλήματα που δημιουργούνται είναι πολλά. Εκατοντάδες μαθητές θα υποχρεωθούν (αρκετοί από αυτούς νήπια) να μετακινηθούν αρκετά χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας τους αναζητώντας το αγαθό της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε, οι γονείς θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να μετακινήσουν τα παιδιά τους και - σε συνδυασμό με τα συνολικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια – ενδεχομένως να μεταναστεύσουν.

Δεκάδες εκπαιδευτικοί αναπληρωτές θα χάσουν τη δουλειά τους τη νέα σχολική χρονιά και αρκετοί μόνιμοι θα αναζητήσουν νέα οργανική θέση με τον ατομικό και οικογενειακό τους προγραμματισμό να ανατρέπεται άρδην.

Το επιχείρημα που ακούγεται από «διαρροές» του Υπουργείου Παιδείας ότι «αρκετά από τα σχολεία που καταργήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν δεν είχαν λειτουργήσει» μόνο ως κακόγουστο αστείο ηχεί στ’ αυτιά μας. Τι είδους προγραμματισμός είναι να ανακοινώνεις τη λειτουργία σχολείων και τελικά να μην τα λειτουργείς; Πόσο αξιόπιστη δείχνει η πολιτεία «υιοθετώντας» αυτές τις λογικές;

Το βέβαιο είναι ότι οι πολιτικές των περικοπών των κοινωνικών αγαθών αυξάνουν τα αδιέξοδα και δε δίνουν λύσεις.

Επιμένουμε και θα επιμένουνε όσο τα «μνημόνια» καταστρέφουν τη ζωή μας, η επένδυση στη ΓΝΩΣΗ αποτελεί την απάντηση και τη διέξοδο από την ΚΡΙΣΗ.

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Ο Πρόεδρος

Μάνος Ανδρουλάκης   

Ο Γενικός Γραμματέας
  
Σωτήρης Γεωργόπουλος
Δημοφιλή σήμερα

Ο ΟΛΝΕ για την διακοπή εργασιών στην επιχείρηση «Αστέρια»

Ο ΟΛΝΕ για την διακοπή εργασιών στην επιχείρηση «Αστέρια»

24/04/2018
Στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας αλλά και τήρηση της νομιμιμότητας η θέση του ΟΛΝΕ για τα Αστέρια. ...
Ο Home Radio στηρίζει το Thessaloniki Street Food Festival 2018

Ο Home Radio στηρίζει το Thessaloniki Street Food Festival 2018

26/04/2018
Ένα Σαββατοκύριακο με πολύ φαγητό και μουσική, τρία μουσικά stages, δύο rest areas, kids corner και kitchen lab! Ο ραδιοφωνι...
Όλα έτοιμα για την Ανάβαση της Ριτσώνας

Όλα έτοιμα για την Ανάβαση της Ριτσώνας

25/04/2018
Όλα είναι έτοιμα για την Ανάβαση Ριτσώνας, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Απριλίου 2018 και αποτελεί τον δεύτερο γύρο του Valvoline Πρωταθλήματος Αναβάσεων....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας