Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η συρρίκνωση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και του κοινωνικού κράτους αυξάνει τα αδιέξοδα.
Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Ο νέος κύκλος συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων επιβεβαιώνει, για μια ακόμη φορά, τις σκληρές απαιτήσεις της Τρόικας και τις άδικες μνημονιακές πολιτικές των περικοπών και των εκπτώσεων των δημόσιων αγαθών.

Στα πλαίσια εξοικονόμησης ελάχιστων οικονομικών πόρων, η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση δέχεται καινούργια «πλήγματα». Θυμίζουμε ότι το «γαϊτανάκι» των συγχωνεύσεων – καταργήσεων ξεκίνησε το 2011 με το πρώτο σαρωτικό κύμα συγχωνεύσεων και την παύση λειτουργίας δυο χιλιάδων (2.000) σχολικών μονάδων από το «δίδυμο» Διαμαντοπούλου – Χριστοφιλοπούλου. Το 2012 περιορίστηκε σε μερικές δεκάδες σχολικές μονάδες, για να έχουμε φέτος 29 συγχωνεύσεις και 118 καταργήσεις.

Τα κοινωνικά και εκπαιδευτικά προβλήματα που δημιουργούνται είναι πολλά. Εκατοντάδες μαθητές θα υποχρεωθούν (αρκετοί από αυτούς νήπια) να μετακινηθούν αρκετά χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας τους αναζητώντας το αγαθό της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε, οι γονείς θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να μετακινήσουν τα παιδιά τους και - σε συνδυασμό με τα συνολικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια – ενδεχομένως να μεταναστεύσουν.

Δεκάδες εκπαιδευτικοί αναπληρωτές θα χάσουν τη δουλειά τους τη νέα σχολική χρονιά και αρκετοί μόνιμοι θα αναζητήσουν νέα οργανική θέση με τον ατομικό και οικογενειακό τους προγραμματισμό να ανατρέπεται άρδην.

Το επιχείρημα που ακούγεται από «διαρροές» του Υπουργείου Παιδείας ότι «αρκετά από τα σχολεία που καταργήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν δεν είχαν λειτουργήσει» μόνο ως κακόγουστο αστείο ηχεί στ’ αυτιά μας. Τι είδους προγραμματισμός είναι να ανακοινώνεις τη λειτουργία σχολείων και τελικά να μην τα λειτουργείς; Πόσο αξιόπιστη δείχνει η πολιτεία «υιοθετώντας» αυτές τις λογικές;

Το βέβαιο είναι ότι οι πολιτικές των περικοπών των κοινωνικών αγαθών αυξάνουν τα αδιέξοδα και δε δίνουν λύσεις.

Επιμένουμε και θα επιμένουνε όσο τα «μνημόνια» καταστρέφουν τη ζωή μας, η επένδυση στη ΓΝΩΣΗ αποτελεί την απάντηση και τη διέξοδο από την ΚΡΙΣΗ.

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Ο Πρόεδρος

Μάνος Ανδρουλάκης   

Ο Γενικός Γραμματέας
  
Σωτήρης Γεωργόπουλος
Δημοφιλή σήμερα

Ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος Νοεμβρίου 2016 και στα καταστήματα της Χαλκίδας

Ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος Νοεμβρίου 2016 και στα καταστήματα της Χαλκίδας

24/10/2016
Ξεκινά επίσημα την Τρίτη 1η Νοεμβρίου η έναρξη της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου με τελευταία ημέ...
Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης-ΑΕΚ 55-81

Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης-ΑΕΚ 55-81

22/10/2016
Με 26 πόντους έχασε από την ΑΕΚ ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στο Κλειστό της Κανήθου «Τάσος Καμπούρης» στη Χαλκίδα....
Ευβοϊκές επιχειρήσεις και Ευβοϊκά προϊόντα προβλήθηκαν στην Έκθεση SIAL στο Παρίσι

Ευβοϊκές επιχειρήσεις και Ευβοϊκά προϊόντα προβλήθηκαν στην Έκθεση SIAL στο Παρίσι

24/10/2016
Το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών προσέλκυσαν τα Ευβοϊκά προϊόντα που προβλήθηκαν στην...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
Vardin club στη Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας