Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Με αφορμή το Basketball Camp και τον Α.Ο. Κύμης, με άρθρο του ο Γιάννης Σιαγιάννης, θέτει καποια σημαντικά ερωτήματα.
Γιάννης Σιαγιάννης
Γιάννης Σιαγιάννης

Με ευχάριστη έκπληξη λάβαμε γνώση της μεγάλης επιτυχίας και των πολλών «happenings» της διοργάνωσης του 1ου Basketball Camp που υλοποίησε ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου μετά από σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Με ευχάριστη έκπληξη διότι υπήρξε μια εκδήλωση που φαίνεται ότι γνώριζαν μόνον ατομα έχοντας στενή σχέση, αλλα και πολύ στενοι  συνεργάτες του κ. Θωμά. Και βεβαίως δεν αμφιβάλλουμε για την ικανοποίηση και τη χαρα των παιδιών που συμμετείχαν, όπως και για το επίπεδο διδαχής του μπάσκετ που η IMPACT HELLAS τους προσέφερε.

Μετά όμως απ’ αυτές τις κοινές διαπιστώσεις προκύπτουν και μερικά κρίσιμα όσο και διαφωτιστικά ερωτηματικά:

1) Στη βάση ποιας λογικής το Camp δεν συμπεριέλαβε τα ενδιαφερόμενα παιδιά όλου του Δήμου;

2) Υπήρξε επίσημη ανακοίνωση πρόσκλησης ενδιαφέροντος και αν ναι ποια είναι, που και πότε δημοσιεύτηκε; (η διαφημιστική αφίσα δεν θεωρείται πρόσκληση)

3) Υπήρξε έγγραφο ενημέρωσης προς τα σχετικά σωματεία όλου του Δήμου και αν ποιο είναι;

4) Μπορούν οι επιλεκτικές τηλεφωνικές επαφές του προέδρου του ΑΟ ΚΥΜΗΣ (μπάσκετ) κ. Παναγιώτη Θωμά να υποκαθιστούν τους αιρετούς αλλά και τις υπηρεσίες του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου;

5) Ο κ. Παναγιώτης Θωμάς (ψυχή του Camp όπως ειπώθηκε) ενημέρωσε γραπτά το Γυμναστικό Σύλλογο Κύμης τουλάχιστον, μια και το Camp γινόταν στη Κύμη; Υπενθυμίζουμε ότι ο Γυμναστικός Σύλλογος είναι ομάδα μπάσκετ που συμμετέχει πλέον στην Γ Εθνική κατηγορία. Έλαβε επίσημη γραπτή ενημέρωση  ο Αστέρας Αλιβερίου;

6) Τελικά μήπως το Camp αφορούσε τον ΑΟ ΚΥΜΗΣ σχεδόν αποκλειστικά(με τη συμμετοχη  2-3 αλλων παιδιων για τα προσχηματα), ήταν δηλαδή εκδήλωσή του, με την αμέριστη ηθική και υλική συνδρομή του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου;

7) Αν τούτο συμβαίνει, διότι εκεί οδηγούμαστε απ’ την ευχαριστήρια επιστολή της εταιρείας IMPACT HELLAS προς το Δήμο, αυτή η ταύτιση του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου με τον ΑΟ ΚΥΜΗΣ είναι πρωτοφανής, αντιδεοντολογική και ηθικά επιλήψιμη.

8) Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η όλη εκδήλωση ήταν σε εθελοντική! βάση. Αυτό εξάλλου τελευταία είναι κανόνας στην περιοχή μας!!!

9) Αν όμως τούτο δεν συμβαίνει (που δεν συμβαίνει) ποιος πλήρωσε το κόστος της όλης διοργάνωσης και ποιο είναι αυτό;

10) Αν το κόστος μιας εκδήλωσης του Δήμου αναλάβε ο ΑΟ ΚΥΜΗΣ (λόγω της στενής σχέσης) τίποτα πιο απλό απ’ το να μας παρουσιάσουν τα εξοφλητικά τιμολόγια της διοργάνωσης. Και να αποδεχτούμε τη δωρεά!

11) Αν όμως το κόστος κάλυψε ο διοργανωτής Δήμος, με ποια απόφαση Συλλογικού οργάνου ή Νομικού Προσώπου το έπραξε; Ποιες οι εγκριτικές αποφάσεις του προϋπολογισμού και της πληρωμής της διοργάνωσης;

Σε κάθε περίπτωση και πέρα απ’ τα ρητορικά ερωτήματα, το θέμα κατά την κρίση μας είναι εξαιρετικά σοβαρό.

Τα ζητήματα που τίθενται πέρα απ’ τα ηθικά τους χαρακτηριστικά έχουν να κάνουν και με την διαφανή και σύννομη διαχείριση πλήθους εκδηλώσεων.

Ειδικά εφέτος πρέπει να θυμίσουμε ότι ουδέποτε το Δημ. Συμβούλιο ενέκρινε τον πίνακα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων αλλά και τον ακριβή προϋπολογισμό τους.
Ίσως το Νομικό πρόσωπο πολιτισμού και ο κ. Ντόβολης που αποτελούν και τον έναν πόλο της διοργάνωσης εκδηλώσεων να γνωρίζουν κάτι παραπάνω…..

Επειδή δε η Δημοτική Αρχή δεν φημίζεται για την τακτικότητα των οικονομικών απολογισμών της (αναφέρουμε ενδεικτικά το Παζάρι Αυλωναρίου) ένας Δημόσιος οικονομικός απολογισμός είναι άμεσος και υποχρεωτικός.

Αρχής γενομενης από το 1ο Basketball Camp στη Κύμη, το οποιο η Δημ. Αρχη επιθειμει να το καταστησει και θεσμο. Τον  αναμένουμε (τον απολογισμό)      κ. Θωμά.

Γιατί μην ξεχνάμε…

Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα!

Υ.Γ. Οι πληροφορίες μας λένε, ότι η ίδια συμμετοχή ήταν 25 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο του τελικού κόστους για κάθε παιδί το κάλυπτε οικονομικά ο Δήμος.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ
        
Δημοφιλή σήμερα

Θρησκευτική γιορτή του Αγίου Φανουρίου στη Χαλκίδα

Θρησκευτική γιορτή του Αγίου Φανουρίου στη Χαλκίδα

21/8/2018
Την Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018, πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου πλησίον του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος....
«Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι»

«Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι»

21/8/2018
Ο Μαρμαριώτης Γιάννης Μανώλης, Πολιτικός Επιστήμων και εκλεγμένος από το μητρώο της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζει με τον δικό του τρόπο την επικοινωνιακή πολιτική της Κ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας