Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ερώτηση κατέθεσε ο Κώστας Μαρκόπουλος, βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας, στους Υπουργούς Αμύνης και Υποδομών, με θέμα την ενίσχυση ανθρώπινου δυναμικού των ΕΛ.ΤΑ. στην Εύβοια, με αφορμή τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό στην επίδοση της αλληλογραφίας.
Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος
Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το ακόλουθο:

Προς τους Υπουργούς: Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο
Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
 
Θέμα: «Ενίσχυση ανθρώπινου δυναμικού των ΕΛ.ΤΑ. στην Εύβοια»
 
Ο νομός Ευβοίας είναι ο πολυπληθέστερος νομός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με 210.957 κατοίκους. Ο πληθυσμός της διασπείρεται σε ένα δαιδαλώδες δίκτυο πόλεων και χωριών. Χαρακτηριστικά, το οδικό δίκτυο του νομού περιλαμβάνει 256 χλμ εθνικού δικτύου και 854 χλμ επαρχιακού δικτύου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου.

Είναι δεδομένο ότι ένας νομός με αυτά τα χαρακτηριστικά μεγάλων αποστάσεων χρειάζεται αυξημένο αριθμό προσωπικού ώστε να καλυφθούν οι ταχυδρομικές υπηρεσίες των κατοίκων του. Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στη διανομή επιστολών σε διάφορες περιοχές του νομού, οι οποίες υπερβαίνουν τη μία εβδομάδα. Πληροφορίες από τους ίδιους τους υπαλλήλους των Ελληνικών Ταχυδρομείων αναφέρουν ότι είναι απαραίτητα τουλάχιστον ακόμα δεκαπέντα (15) άτομα στην Εύβοια, ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στις ταχυδρομικές υπηρεσίες από τα ΕΛ.ΤΑ.

Αντιλαμβάνεστε ότι υψηλός φόρτος εργασίας επιμερίζεται σε λιγότερα άτομα, δημιουργώντας προβλήματα στους υπαλλήλους και στην παροχή των υπηρεσιών.
Κατά το παρελθόν η έλλειψη προσωπικού είχε αντιμετωπιστεί προσωρινά με πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου και με άτομα που δικαιούνται να εκπληρώσουν  εναλλακτική  υπηρεσία  αντί στρατιωτικής θητείας. Με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας, ακόμα και η κάλυψη της έλλειψης προσωπικού με άτομα που εκπληρώνουν εναλλακτική υπηρεσία, θα πρόσφερε πρόσκαιρα βοήθεια για την επίλυση του προβλήματος.

Ερωτούνται οι κ.κ. Υπουργοί

1. Με ποιο τρόπο προτίθεστε να καλύψετε τις ανάγκες σε ανθρώπινο προσωπικό στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.) του νομού Ευβοίας; Έχετε αιτηθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την ενίσχυση του προσωπικού με άτομα που εκπληρώνουν εναλλακτική υπηρεσία αντί στρατιωτικής θητείας, όπως έχει συμβεί σε παρελθόντα έτη;

2. Προτίθεται το  Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να καλύψει έστω και προσωρινά, εφόσον του ζητηθεί, την έλλειψη προσωπικού στα ΕΛ.ΤΑ. Ευβοίας με άτομα που εκπληρώνουν εναλλακτική υπηρεσία αντί στρατιωτικής θητείας;

Ο ερωτών βουλευτής

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

 
Σχετικά άρθρα

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας