Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Πλήθος παρατυπιών και παρανομιών χαρακτηρίζει την εντολή του Υπ.Οικονομικών για δέσμευση / κατάσχεση τραπεζικών καταθέσεων πολιτών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου.
Ο Βαγγέλης Αποστόλου
Ο Βαγγέλης Αποστόλου

Εκατοντάδες συμπολίτες μας, ελεύθεροι επαγγελματίες, μικρομεσαίοι, άνθρωποι του καθημερινού μόχθου, που έχουν κτυπηθεί αλύπητα τα τελευταία χρόνια από τη μνημονιακή πολιτική των συγκυβερνήσεων και της τρόικα αντιμετωπίζουν ακόμη ένα πρόσθετο πρόβλημα, τη δέσμευση ή και τη κατάσχεση των τραπεζιών τους λογαριασμών με εντολή του Υπουργείου Οικονομικών. Λογαριασμών που είναι απαραίτητοι για την συνέχιση του επαγγέλματος τους και της οικονομικής τους λειτουργίας. Σε τελευταία ανάλυση και για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των χρεών τους προς το Δημόσιο.

Πρόσφατα, τέτοιου είδους ενέργειες κρίθηκαν από το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (αποφ.  1032/2013) αντίθετες τόσο με το άρθρο 1 του Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) όσο και με άρθρα του Συντάγματος της χώρας (άρθρα 5, 17,25) αλλά και με τη διάταξη του άρθρου 30 (παράγραφος 5 περίπτωση ε') του Ν. 3296/2004 που προβλέπει δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων σε περιπτώσεις οικονομικού εγκλήματος και μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίας. Το όλο ζήτημα παραπέμφθηκε κατά τη πάγια κυβερνητική τακτική  για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Κάτι που έχει γίνει και για πολλές άλλες αποφάσεις του ΣτΕ που δεν συμβαδίζουν με τη κυβερνητική πολιτική. (το ΣτΕ αποφάσισε για την άμεση εκπομπή προγράμματος της ΕΡΤ, που μέχρι σήμερα ακόμη δεν έχει λειτουργήσει).

Εκτός των παραπάνω η κατάσχεση οφείλει να γίνεται με επίδοση στην Τράπεζα εγγράφου που πρέπει να περιέχει ακριβή περιγραφή του εκτελεστού τίτλου και της απαίτησης δυνάμει της οποίας γίνεται η κατάσχεση, το ποσό για το οποίο επιβάλλεται η κατάσχεση, επιταγή στην τράπεζα να μην καταβάλει σε εκείνον που γίνεται η κατάσχεση και διορισμό αντικλήτου στην κατοικία του δικαιούχου. Η τράπεζα από τη μεριά της έχει άλλες υποχρεώσεις. Είναι φανερό ότι τόσο το Υπουργείο Οικονομικών, όσο και τα τραπεζικά ιδρύματα δεν έχουν τηρήσει τα προβλεπόμενα από το νόμο.

Με την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει το ζήτημα αλλά μέχρι τότε οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ασκήσουν όλα τα νόμιμα μέσα για την ανάκληση των παράτυπων και παράνομων πράξεων της κυβέρνησης και των τραπεζών.

Πηγή: vagapostolou.blogspot.gr
Δημοφιλή σήμερα

To 1ο «Chalkida Street Food Festival» είναι γεγονός!

To 1ο «Chalkida Street Food Festival» είναι γεγονός!

19/2/2019
Η μεγαλύτερη γιορτή φαγητού έρχεται για πρώτη φορά στην πόλη της Χαλκίδας από την Παρασκευή 3 έως και την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 μπροστά στο Κόκκινο...
Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

19/2/2019
Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία νέο κύμα κακοκαιρίας, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα επικρατήσει το Σα...
Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

18/2/2019
Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Μακρυχωρίου-Μανίκια για λόγους ασφαλείας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας