Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Δήμαρχος Καρύστου κος Νικόλαος Μανώλης με επιστολή του, ξεκαθαρίζει το θέμα με την υπόθεση της Πλατείας Παραδεισίου.
Ο Δημάρχος Καρύστου, Νικόλαος Μανώλης
Ο Δημάρχος Καρύστου, Νικόλαος Μανώλης

Αναλυτικά η επιστολή του κου Μανώλη:

Με αφορμή το δημοσίευμα που αναφέρεται στην δικαστική υπόθεση που αφορά την πλατεία Παραδεισίου θα ήθελα να σας ενημερώσω τα εξής:
Με την υπ’ αριθ. 11/1979 απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου της τέως Κοινότητας Παραδεισίου, αποφασίσθηκε η απαλλοτρίωση έκτασης για την κατασκευή πλατείας του χωριού. Με χρήματα που προέρχονταν από το πρόγραμμα ΣΑΤΑ, ολοκληρώθηκε το 1991 το έργο της πλατείας Παραδεισίου, η κατασκευή του οποίου άρχισε το έτος 1979. Την εκτέλεση των έργων επέβλεπε η Τεχνική Υπηρεσία της Νομαρχίας Ευβοίας.

Ο κ. Τριανταφύλλης έχει προβεί σε δικαστικούς αγώνες, αστικούς και ποινικούς, με την Κοινότητα Παραδεισίου, τον Κοινοτάρχη της και πολλούς κατοίκους του Παραδεισίου. Μετά την συγχώνευση της Κοινότητας Παραδεισίου κατ’ εφαρμογή των νόμων Καποδίστρια και Καλλικράτη με τον Δήμο Καρύστου, υπεισήλθε στη δικαστική διαμάχη και ο Δήμος Καρύστου εκπροσωπούμενος από εμέ.
Με την υπ’ αριθ. 255/2000 απόφαση του, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας, αναγνώρισε τον κ. Τριανταφύλλη δικαιούχο δουλείας διόδου, απόφαση την οποία έχουμε εφαρμόσει πλήρως. Παρόλα αυτά,  ο κ. Τριανταφύλλης, επιμένει να το αρνείται και επιθυμεί να χαλάσουμε την πλατεία η οποία εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους του Παραδεισίου, για να κατασκευάσουμε επ’ αυτής δίοδο να περνάει με έμφορτα ζώα του.

Επαναλαμβάνω και πάλι, ότι ο Δήμος Καρύστου έχει εφαρμόσει πλήρως την υπ’ αριθ. 255/2000 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας. Ωστόσο, ο κ. Τριανταφύλλης συνέχισε να κινείται δικαστικά. Εμείς προασπίζοντας τα συμφέροντα του Δήμου, έχουμε ασκήσει έφεση η οποία εκδικάζεται εντός του Σεπτεμβρίου. Επίσης, αιτηθήκαμε την διενέργεια αυτοψίας από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος προκειμένου να διαπιστώσει την πλήρη εφαρμογή της υπ’ αριθ. 255/2000 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας. Σε συνέχεια της αίτησης μας προς το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το τριμελές συμβούλιο του Αρείου Πάγου ανέβαλε την οριστική του απόφαση έως ότου διενεργηθεί η αυτοψία.

Ως δήμαρχος, έχω ως αυτοσκοπό την προστασία της περιουσίας του Δήμου και δεν έχω δικαίωμα να προβώ σε καταστροφή κοινόχρηστου χώρου το οποίο χρηματοδοτήθηκε με χρήματα του Δημοσίου. 

Η κ. Γερακούδη όντως με κάλεσε σε απολογία ωστόσο δυστυχώς για κάποιους δεν θα καταφέρουν τίποτα. Είναι απορίας άξιο, πως έγγραφα τα οποία δεν έχουν δημοσιευθεί στη διαύγεια, κυκλοφορούν σε διάφορες ενημερωτικές ιστοσελίδες. Είναι κρίμα κάποιοι να βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το δημόσιο.

Επίσης, επαναλαμβάνουμε ότι δεν υπάρχει καμία δικαστική απόφαση που να αναφέρεται σε παράβαση καθήκοντος από εμένα όπως ψευδώς αναφέρεται στο δημοσίευμα. Στην υπ’ αριθ. 1266/2011 απόφαση του Εφετείου Αθηνών, δεν αναφέρεται πουθενά η παράβαση καθήκοντος όσο και αν κάποιοι το επιθυμούν.
Κάποιοι βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα αλλά δυστυχώς για εκείνους τα έχουν βάλει με άνθρωπο ο οποίος προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον, την περιουσία του Δήμου και τα συμφέροντα των κατοίκων. Να είστε σίγουροι ότι θα συνεχίζω να προασπίζω τα συμφέροντα των δημοτών μου όσο και εάν δεν είναι αρεστό σε κάποιους.

Ο Δήμαρχος Καρύστου
Νικόλαος Ι. Μανώλης
Δημοφιλή σήμερα

Η ταινία «Οι απίθανοι 2» σε 3D στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Οι απίθανοι 2» σε 3D στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

17/6/2018
Η ταινία «Οι απίθανοι 2» σε 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 21 έως και την Κυριακή 24 Ιουν...
Το Θέατρο Χαλκίδας παρουσιάζει την «Ελένη» του Ευρυπίδη

Το Θέατρο Χαλκίδας παρουσιάζει την «Ελένη» του Ευρυπίδη

23/6/2018
Το Θέατρο Χαλκίδας στο πλαίσιο του bio-Mechanical Festival 2018 παρουσιάζει την τραγωδία του Ευριπίδη Ελένη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κατσάνου, σ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας