Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Ο Δήμαρχος Κύμης, Δημήτρης Θωμάς στη Νέα Υόρκη καλεσμένος στο ετήσιο Συμπόσιο του Γ. Ν. Παπανικολάου.

Προσκεκλημένος του Συλλόγου Ελλήνων Ιατρών Ν. Υόρκης  ήταν ο Δήμαρχος Κύμης  Δημήτρης Θωμάς, για να παρακολουθήσει τις εργασίες του καθιερωμένου ετήσιου  συμποσίου  στη μνήμη του Δόκτορος Γ.Ν Παπανικολάου,  που πραγματοποιήθηκαν στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κορνέλ στις 14 Μαΐου 2009. Στο πανεπιστήμιο αυτό εργάστηκε επί 47 χρόνια ο Γ. Παπανικολάου, επινοώντας και εφαρμόζοντας, πέραν των άλλων, την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, το γνωστό PAP – TEST. 
Στο συμπόσιο, το οποίο παρακολούθησαν πάνω από 300 ιατροί, ομογενείς και εκπρόσωποι διαφόρων συλλόγων,  παραβρέθηκε και τιμήθηκε με το «Βραβείο Παπανικολάου», που για πρώτη φορά από φέτος καθιέρωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Ιατρών Ν. Υόρκης , ο Υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος. Ειδική τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε και στο Δήμαρχο Κύμης Δημήτρη Θωμά, για την συμβολή του στην ίδρυση και λειτουργία του Ινστιτούτου Παπανικολάου στην Κύμη. Την πλακέτα παρέδωσε στο Δήμαρχο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Τσιούλιας.  
Στην ευχαριστήρια ομιλία του, ο Δήμαρχος τόνισε τα εξής:
«Η Κύμη, η ιδιαίτερη πατρίδα του  Γ. Παπανικολάου, με τις μικρές της δυνάμεις θέλει να προσφέρει. Αισθανόμαστε χρέος να υιοθετήσουμε ένα μικρό κομμάτι από το όραμα του μεγάλου συμπατριώτη μας. Και αυτό είναι η ενημέρωση και η πρόληψη σε θέματα υγείας. Είναι χρέος  μας στην μνήμη του  μεγάλου ευεργέτη, η προσφορά μας στον άνθρωπο, όπως έπραττε και εκείνος σε όλη του τη ζωή. Ως Δήμος αποκτήσαμε το πατρικό του σπίτι και το μετατρέπουμε σε «Μουσείο Παπανικολάου». Παράλληλα ιδρύσαμε, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, το Ινστιτούτο Παπανικολάου. Αναμένουμε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, αυτό να χαρακτηριστεί ως Εθνικό Ίδρυμα Τεκμηρίωσης Πληροφόρησης και Έρευνας του Καρκίνου.

Οι κύριοι βασικοί στόχοι του Ινστιτούτου είναι:
Η πληροφόρηση σε θέματα πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου μέσα από τον δικτυακό του τόπο (www.inpap.org) και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.
Η παροχή πληροφοριών και ψυχολογικής υποστήριξης των ασθενών και των συγγενών τους.
Η οικονομική ενίσχυση και η βράβευση σχετικών επιστημονικών εργασιών.
Η οργάνωση μορφωτικών εκδηλώσεων και η εκπαίδευση σε θέματα  πρόληψης υγείας και τέλος, η λειτουργία και η ανάπτυξη του Μουσείου Παπανικολάου.
Ζητάμε από τους ιατρούς, τους ομογενείς και όσους άλλους μπορούν, να βοηθήσουν, ώστε η Κύμη να καταστεί  πόλη υγείας. Πόλη εκπαίδευσης στην πρόληψη, πόλη  φιλοξενίας εκδηλώσεων, αλλά και πόλη για επισκέπτες που ενδιαφέρονται να δουν και να περιηγηθούν στην γενέτειρα του Γ. Παπανικολάου». 
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος ανέφερε  ότι ο εκάστοτε Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ελλήνων Ιατρών Νέας Υόρκης είναι ήδη, με απόφαση του Δ.Σ του Ινστιτούτου Παπανικολάου, μέλος του Επιστημονικού του Συμβουλίου και κατέληξε «Είμαστε έτοιμοι για ένα ταξίδι προσφοράς, στο οποίο σας θέλουμε συνταξιδιώτες».
Ο Δήμαρχος Κύμης κατά την σύντομη παραμονή του στη Νέα Υόρκη έγινε αποδέκτης θερμής υποδοχής και φιλοξενίας από τους εκεί ομογενείς. Συναντήθηκε επίσης με το Δ.Σ. και μέλη του Πανευβοϊκού Συλλόγου Ν. Υόρκης και τον Πρόεδρο του κο Χαϊμάνη Βασίλη. Στο συμπόσιο παρευρέθηκε η Πρόεδρος κα Χαρά Μάργαρη και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Αναγνωστοπούλου και Νασιουτζίκη της Εταιρείας Κυτταρολόγων Ελλάδος . Επίσης οι καθηγητές της Ιατρικής Σχολής της Λάρισας κ.κ. Κάππας Κων/νος και Αγγελική  Θεοδώρου μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου.  
Ο κος Αβραμόπουλος έδωσε την υπόσχεση μέρος της τελετής λήξης του Συνεδρίου Ιατρών του Απόδημου Ελληνισμού που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα να πραγματοποιηθεί στην γενέτειρά του την Κύμη.
Δημοφιλή σήμερα

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

17/1/2019
Πέντε νέα πρόσωπα προστίθενται στην ομάδα του συνδυασμού «Αλλάζουμε» με επικεφαλής την Έλενα Βάκα....
Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

17/1/2019
Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movieton...
Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

17/1/2019
Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 Χρήσ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας