Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Μέσω του προγράμματος Leader Αλιείας, η Ελλάδα θα χρηματοδοτηθεί συνολικά με 50 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα ενισχύσουν το εισόδημα των τοπικών πληθυσμών, αναδεικνύοντας παράλληλα το θαλάσσιο περιβάλλον της χώρας. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Yπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ ήδη έχουν εγκριθεί έργα ύψους 13.690.000 ευρώ στη Χίο, την Εύβοια και τη Σάμο.
«Πράσινες» επενδύσεις στις ελληνικές ακτές, με συμμετοχή και της Εύβοιας
«Πράσινες» επενδύσεις στις ελληνικές ακτές, με συμμετοχή και της Εύβοιας

Παράλληλα, προγραμματίζονται επενδύσεις ύψους περίπου 38 εκατ. ευρώ στη Χαλκιδική, την Κάλυμνο, τη Θεσσαλονίκη, την καβάλα, την Αιτωλοακαρνανία, τις Κυκλάδες, τη νότια Ήπειρο και τη Λέσβο.

Εύβοια

Στην Εύβοια ήδη έχει γίνει η πρώτη πρόσκληση για κατάθεση προτάσεων. Οπως εξηγεί ο γενικός διευθυντής της Αναπτυξιακής Εύβοιας Νίκος Μαργαρίτης, το ενδιαφέρον των πολιτών είναι πολύ μεγάλο και αφορά κυρίως σε επενδύσεις στον τομέα του αγροτουρισμού, των καταλυμάτων και της εστίασης.

Αναφορικά με άλλα μέρη της Ελλάδας ακολουθούν κάποια ενδεικτικά παραδείγματα:

Κάλυμνος

Σημαντικές επενδύσεις έχουν ήδη πάρει το «πράσινο φως» στην Κάλυμνο. Μεταξύ αυτών είναι η δημιουργία και ο εξοπλισμός ενός κέντρου πληροφόρησης για το καταδυτικό πάρκο στην Κάλυμνο, αλλά και η δημιουργία ενός αναρριχητικού κέντρου, μέσω του οποίου οι επισκέπτες του νησιού θα μπορούν να γνωρίσουν τις μοναδικές ορεινές διαδρομές της Καλύμνου. «Το ύψος των κονδυλίων για το νησί μας αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ και έχουμε ήδη εντάξει στο πρόγραμμα επτά δημόσια και 12 ιδιωτικά έργα», εξηγεί ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου Κωνσταντίνος Ζήφος. Ακόμη, θα ενισχυθούν οι δράσεις δημιουργίας και βελτίωσης αναρριχητικών διαδρομών, οι αναπλάσεις μικρών οικισμών του νησιού και η μετατροπή ενός παραδοσιακού ελαιοτριβείου σε μουσείο παραδοσιακής κληρονομιάς.

Χίος

Στη Χίο, όπως εξηγεί ο δήμαρχος Πολύδωρος Λαμπρινούδης, υπογράφηκε πριν από δύο εβδομάδες η υλοποίηση ενός προγράμματος το οποίο περιλαμβάνει δημόσιες επενδύσεις σε υφιστάμενα αλιευτικά καταφύγια σε μικρά λιμάνια του νησιού. Πρόκειται για έργα υποδομών στις ιχθυόσκαλες όπου δένουν τα μικρά καΐκια και διακινούνται τα αλιεύματα. «Οι ιχθυόσκαλες θα ανακατασκευαστούν και θα αναβαθμιστούν ώστε να ενισχυθούν οι αλιείς του νησιού μας και να αποκτήσουν χώρους διάθεσης των ψαριών», εξηγεί. Σημαντική ώθηση για την περιοχή αναμένεται να προκύψει και από τη χρηματοδότηση των ιδιωτικών επενδύσεων, οι οποίες αφορούν σε αναψυκτήρια, καταστήματα παραδοσιακών ειδών κ.ά.

Πηγή: real.gr
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας