Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με άρθρο του ο Γιώργος Μητροπέτρος, Οικονομολόγος, εκφράζει την άποψη του αναφορικά με το θέμα της άρσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.
Γιώργος Μητροπέτρος
Γιώργος Μητροπέτρος

Με αφορμή τον ορυμαγδό ανακοινώσεων και δηλώσεων των κυβερνητικών στελεχών για το θέμα της άρσης αναστολής των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 246/18.12.2012), ανανεώθηκε η παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας έως την 31η Δεκεμβρίου 2013, για οφειλές έως 200.000 €. Και από το 2010, η προστασία της κύριας κατοικίας, ανεξάρτητα από την ιδιότητα του πιστωτή ή του οφειλέτη και του δανειακού υπολοίπου, αρκεί η αντικειμενική της αξία να μην υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο της πρώτης κατοικίας προσαυξημένο κατά 50%.

Προστατεύεται δηλαδή η πρώτη και μόνιμη κατοικία σε οφειλέτη που η αντικειμενική αξία της κατοικίας του δεν είναι πάνω από 180.000€.

Άρα, από τα παραπάνω πέφτουν στο κενό οι ισχυρισμοί των «Κυβερνόντων» ότι, βρε αδελφέ, πρέπει να πληρώσουν με την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας αυτοί που έχουν τις βίλες και τα μεγάλα σπίτια ή έχουν αποκτήσει μεγάλη περιουσία, ώστε να ανοίξουν οι τράπεζες την χρηματοδοτική ροή της στεγαστικής πίστης.

Ποιο μεγάλο και ανέντιμο ψέμα δεν υπάρχει.

Με το να προσπαθούν να πάρουν μαζί τους την κοινή γνώμη, που σωστά θα λέει, πως αυτοί που έχουν να πληρώσουν, θέλουν να ανοίξουν την κερκόπορτα άρσης των πλειστηριασμών για όλους τους ανήμπορους πολίτες.

Γιατί αυτό απαιτούν τα αφεντικά .!

Ποιος μέχρι σήμερα προστατεύει και δεν μπορεί να πάρει τα χρεωστούμε από αυτούς που έχουν;

Μα οι ίδιοι…με την «συνωμοσία της σιωπής» που έχουν στήσει μεταξύ τους…

Οι μέχρι σήμερα διατάξεις, αφήνουν έξω από τις ρυθμίσεις προστασίας της πρώτης κατοικίας και αυτούς που έχουν βίλες, και αυτούς που έχουν και άλλη ακίνητη περιουσία αφού μπορούν να εκποιήσουν αυτήν και αυτούς που έχουν βγάλει τα χρήματά τους έξω μιας και έχουν όλα τα στοιχεία, ακόμα και των καταθέσεων στις τράπεζες.

Η διάταξη περί αναστολής των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας είναι αυτή που προστατεύει μόνο τους πραγματικά ανήμπορους πολίτες και «αυτός που μπορεί να πληρώσει να πληρώσει» όπως υποκριτικά δήλωσε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας «τα κριτήρια θα καταρτιστούν από τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης. Οι βασικοί άξονες της κυβέρνησης θα είναι δύο: από τη μια να προστατευθούν οι ευαίσθητες κοινωνικές μονάδες αλλά από την άλλη να μην καταρρεύσει πλήρως η αγορά ακινήτων και να υπάρξει στεγαστική πίστη».

Με τις υπάρχουσες διατάξεις, περί αναστολής των πλειστηριασμών και με τις δικλείδες που αναφέρονται, δηλαδή ύψος οφειλής μέχρι 200.000€ και αντικειμενική αξία πρώτης κατοικίας μέχρι 180.000 € τηρείται επ΄ ακριβώς ο πρώτος βασικός άξονας της Κυβέρνησης… «να προστατευθούν οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες» και για τον δεύτερο άξονα …«να μην καταρρεύσει πλήρως η αγορά ακινήτων και να υπάρξει στεγαστική πίστη», έχει να κάνει με την ρευστότητά τους, που για τον σκοπό αυτό αφειδώς δόθηκαν πάνω από 200 δις €.!

Που πήγαν άραγε αυτά τα χρήματα;

Ας σταματήσουν επιτέλους τις φτηνές δικαιολογίες και ας σκύψουν στα πραγματικά πρόβλημα της Ελληνικής οικογένειας και τις κοινωνίας. Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις για συνολικό ρήξη με τις επιλογές των τρίτων εις βάρος του λαού και της χώρας μας.

Γιώργος Μητροπέτρος

Οικονομολόγος

Πρόεδρος ΕΠΚΑ-ΣΤΕ
Δημοφιλή σήμερα

Με όραμα, στόχο και σκοπό η εκδήλωση του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας για το σύνδρομο Down

Με όραμα, στόχο και σκοπό η εκδήλωση του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας για το σύνδρομο Down

20/03/2017
Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου η μία εκ των δύο δράσεων του ...
Τα «είπαν με ένα στίχο» οι μαθητές σχολείων της Εύβοιας στο Θέατρο Παπαδημητρίου

Τα «είπαν με ένα στίχο» οι μαθητές σχολείων της Εύβοιας στο Θέατρο Παπαδημητρίου

21/03/2017
Μία πολύ όμορφη εκδήλωση με κύριους πρωταγωνιστές μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων πραγματοπο...
Επιθυμούμε μια ΛΑΡΚΟ Δημόσια, σύγχρονη και παραγωγική

Επιθυμούμε μια ΛΑΡΚΟ Δημόσια, σύγχρονη και παραγωγική

22/03/2017
Το ΠΑΣΟΚ διακρίνοντας την ανυπαρξία κυβερνητικού σχεδιασμού για την ομαλή λειτουργία της ΛΑΡΚΟ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργο...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας