Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Νομαρχιακή Σύμβουλος επικεφαλής της ΝΑΣ, Σοφία Ντούρου με ανακοίνωσή της καταδικάζει την πολιτική της Ε.Ε. σ' ότι αφορά το περιβάλλον και την προστασία του, με αφορμή και τις επικείμενες ευρωεκλογές.

"Η πρόσφατη απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με την οποία εξομοιώνει, στην ουσία, το καρκινογενές  εξασθενές χρώμιο, με το απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό ιχνοστοιχείο του  τρισθενούς χρωμίου, δείχνει ποια είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκή Ένωση στα ζητήματα του περιβάλλοντος και της υγείας του λαού. Καταδικάζει τους εργαζόμενους, τους κατοίκους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα ακόμη και στο θάνατο, αν αυτό επιτάσσουν τα συμφέροντα των πολυεθνικών.
Ισχυρίζεται-απαντώντας στην αγωνία των κατοίκων της Βοιωτίας, της Εύβοιας, της Αττικής -πως «οι ελληνικές αρχές έχουν λάβει επαρκή μέτρα» για την αντιμετώπιση της ρύπανσης του Ασωπού, του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα και των πηγών του νερού, όταν η ελληνική κυβέρνηση το μόνο που έχει κάνει είναι να επιβάλλει κάποια  πρόστιμα .
Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απαντά σε κάθε λογής «ευρωλάγνους», που  καλλιεργούν ψευδαισθήσεις για το ρόλο και τη λειτουργία της,  που συνυπογράφουν ως κυβέρνηση κάθε αντιλαϊκή απόφαση.
Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ  έχουν τεράστια ευθύνη  όχι μόνο γιατί άφησαν ανεξέλεγκτους τους βιομήχανους και τα μονοπώλια να καταστρέφουν τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα. αλλά και γιατί συγκάλυπταν το πρόβλημα, για τουλάχιστον μια δεκαετία, δηλητηριάζοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.
Η θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί μια ακόμη απάντηση και σε εκείνους τους «ευρωλάγνους» που ισχυρίζονται ότι δήθεν η ΕΕ κόπτεται για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, οι «Οικολόγοι Πράσινοι», αλλά και διάφορες οικολογικές «ομάδες» και «κινήσεις» έχουν σημαντικές ευθύνες απέναντι στο λαό, απέναντι στους εργαζόμενους, μιλώντας για «φιλοπεριβαλλοντική» ΕΕ και «καταστροφικές» ελληνικές κυβερνήσεις.  Έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί αξιοποιούν την προπαγάνδα των Βρυξελλών - περί «περιβαλλοντικής ευαισθησίας» - ψαρεύοντας στα θολά νερά. «Ξεχνούν»,  ότι η ΕΕ κόπτεται για το περιβάλλον, μόνο τόσο όσο ενισχύονται τα ευρωπαϊκά μονοπώλια στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.
Τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζόμενων, των απλών ανθρώπων δε βρίσκονται στην εξυπηρέτηση των μονοπωλιακών συμφερόντων, που  δε διστάζουν ακόμη και να δηλητηριάζουν, εν γνώσει τους, εργαζόμενους και κατοίκους.
Οι Ευρωεκλογές είναι μια καλή ευκαιρία να τιμωρήσει ο λαός τις δυνάμεις εκείνες που, είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο, συμβαδίζουν με τις επιταγές της ΕΕ. Να  «ρίξει» ψήφο αντίστασης, ελπίδας και προοπτικής με κατεύθυνση τη ρήξη με τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ψήφο στο ΚΚΕ".
Δημοφιλή σήμερα

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

19/4/2019
Ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος για τις πλημμυρισμένες περιοχές σ...
Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

19/4/2019
Η επίσημη αντιπροσωπεία των εταιρειών Volkswagen και Audi στην Χαλκίδα, Φίλιππος Σταθόπουλος ΑΒΕΕ προσ...
Ο Εσπερινός της Αγάπης στη Χαλκίδα - Το «Χοροστάσι της Αγάπης»

Ο Εσπερινός της Αγάπης στη Χαλκίδα - Το «Χοροστάσι της Αγάπης»

18/4/2019
Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα 28 Απριλίου 2019 και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί ο Εσπερινός της Αγάπης που θα τελεσθεί στ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας